Podobe Slovenije
(9)

Poudarki

  • Ljudstvo izbiralo med kar 81 smučišči
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.7 od 10 glasov Ocenite to novico!
Smučišče
Letošnja smučarska sezona je bila dolga (fotografija je simbolična). Foto: BoBo

Dodaj v

Najbolj priljubljena smučišča so Cerkno, Golte in Celjska koča

Izbrali tudi najboljše centre dobrega počutja
17. april 2013 ob 09:30
Maribor - MMC RTV SLO, STA

Letošnja najboljša slovenska smučišča so v različnih kategorijah glede na velikost postala Cerkno, Golte in Celjska koča.

Zmagovalce so izbrali poslušalci in poslušalke radijske oddaje Dobro jutro, Slovenija, dolga smučarska sezona pa se je poznala tudi v velikem številu glasov. Izbor, tokrat že 22., poteka vse leto z javljanji iz slovenskih turističnih središč na desetih slovenskih radijskih postajah in na spletni strani naj.smucisce.si, ki deluje pod okriljem portala www.dj-slovenija.si ter v sodelovanju z RTV Slovenija.

Smučarji so bili tokrat najbolj zadovoljni s ponudbo, varnostjo, smučarskimi progami, dodatno zabavo in cenami na smučišču Cerkno, ki je dobilo naziv "Naj smučišče 2012/13" v kategoriji velikih smučišč že drugič zapored.

V kategoriji srednje velikih smučišč je ta naziv odneslo smučišče Golte in v kategoriji malih smučišč Celjska koča. Med snežnimi parki so smučarji najbolje ocenili snežni park Rogla, naziv "Družini prijazno smučišče" pa so dobila smučišča Rogla, Trije Kralji, Celjska koča in Cerkno.

Že peto leto zapored so poslušalci izbirali tudi najboljšo ponudbo med malimi in velikimi "razvajalnimi" oazami. Največ glasov so tokrat dobila središča dobrega počutja Orhidelia Term Olimia, Vitarium Term Šmarješke Toplice in v Vodnem mestu Atlantis.

Letos so obiskovalci v obeh akcijah oddali skoraj 60.000 glasov in tako izbrali najboljše med 81 smučišči, sedmimi snežnimi parki in 16 slovenskimi centri dobrega počutja.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
royayers
# 17.04.2013 ob 12:00
Golte so res prijetno smučišče. Lep hotel, prijazno osebje, cene zelo solidne.
Priporočam.


Se strinjam, samo ni mi jasno, zakaj "one man band" v hotelu naziga dalmatinske pjesme, ce smo v snezni idili. Dobronamerna pripomba. Oliverja raje na Hvaru poslusam, doma pa lahko Modrijane nabijate ;)
sonet7
# 17.04.2013 ob 12:27
@royayers; z enakim razlogom, ko na rogli nabijajo hrvaško glasbo v nedogled, kar je sramota!
Bivši uporabnik
# 17.04.2013 ob 14:08
kranjska gora in krvavec sta top....

za nočno pa stari vrh, če je sneg

zares škoda pa je kanina, ker marca in aprila prekaša čist vse v širši okolici
valiant
# 17.04.2013 ob 10:57
Golte so res prijetno smučišče. Lep hotel, prijazno osebje, cene zelo solidne.
Priporočam.
visioneuro
# 17.04.2013 ob 09:34
Smučišče Cerkno je zame Zakon !!! nove naprave, super progre vse na enem mestu. Edino slaba prometna povezava, drugače pa the best!
wantowej
# 17.04.2013 ob 12:47
Letos sem po dolgem času spet obiskal nekaj slovenskih smučišč. Glede velikosti in razvitosti infrastruktur napram ostalim alpskim deželam ne bom razpravljal, vsaj vsi vemo kako je.

So me pa naša smučišča letos glede prog lepo presenetila. Kljub majhnosti sem se odločil, da me bodo še videla. Res pa je, da nisem bil med vikendi, tako da so bile proge pripravljene "samo" zame. Upam samo, da si bomo smuko sploh še lahko priboščili pri vsej tejle zmedi pri nas.

LP
sunken
# 18.04.2013 ob 08:33
Upam samo, da si bomo smuko sploh še lahko priboščili pri vsej tejle zmedi pri nas.

kaka zmeda?
podjetnik
# 17.04.2013 ob 11:40
Kako je pa z obiskanostjo? Katera so najbolj obiskana?
DeLux
# 16.12.2013 ob 11:42
SLO smušišča so čisto OK za rekreativce. letos upam na več smučarskih dni, grem pa na Vogel pogledat kjer še nisem bil.
Kazalo