Podobe Slovenije
(9)

Poudarki

  • Ljudstvo izbiralo med kar 81 smučišči
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.7 od 10 glasov Ocenite to novico!
Smučišče
Letošnja smučarska sezona je bila dolga (fotografija je simbolična). Foto: BoBo

Dodaj v

Najbolj priljubljena smučišča so Cerkno, Golte in Celjska koča

Izbrali tudi najboljše centre dobrega počutja
17. april 2013 ob 09:30
Maribor - MMC RTV SLO/STA

Letošnja najboljša slovenska smučišča so v različnih kategorijah glede na velikost postala Cerkno, Golte in Celjska koča.

Zmagovalce so izbrali poslušalci in poslušalke radijske oddaje Dobro jutro, Slovenija, dolga smučarska sezona pa se je poznala tudi v velikem številu glasov. Izbor, tokrat že 22., poteka vse leto z javljanji iz slovenskih turističnih središč na desetih slovenskih radijskih postajah in na spletni strani naj.smucisce.si, ki deluje pod okriljem portala www.dj-slovenija.si ter v sodelovanju z RTV Slovenija.

Smučarji so bili tokrat najbolj zadovoljni s ponudbo, varnostjo, smučarskimi progami, dodatno zabavo in cenami na smučišču Cerkno, ki je dobilo naziv "Naj smučišče 2012/13" v kategoriji velikih smučišč že drugič zapored.

V kategoriji srednje velikih smučišč je ta naziv odneslo smučišče Golte in v kategoriji malih smučišč Celjska koča. Med snežnimi parki so smučarji najbolje ocenili snežni park Rogla, naziv "Družini prijazno smučišče" pa so dobila smučišča Rogla, Trije Kralji, Celjska koča in Cerkno.

Že peto leto zapored so poslušalci izbirali tudi najboljšo ponudbo med malimi in velikimi "razvajalnimi" oazami. Največ glasov so tokrat dobila središča dobrega počutja Orhidelia Term Olimia, Vitarium Term Šmarješke Toplice in v Vodnem mestu Atlantis.

Letos so obiskovalci v obeh akcijah oddali skoraj 60.000 glasov in tako izbrali najboljše med 81 smučišči, sedmimi snežnimi parki in 16 slovenskimi centri dobrega počutja.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
Kazalo