Podobe Slovenije
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.5 od 28 glasov Ocenite to novico!
Postojnska jama, kapniki
Tudi letos je obisk Postojnske jame več kot zadovoljiv. Foto: BoBo

Dodaj v

Postojnska jama že zdaj bolj obiskana kot lani

Največ gostov iz Italije, Nemčije, Slovenije in Japonske
29. oktober 2011 ob 19:31
Postojna - MMC RTV SLO/STA

Postojnsko jamo je do sredine tedna obiskalo dobrih 492.000 obiskovalcev, s tem pa so presegli celoletno število obiskovalcev iz leta 2010.

Do konca leta pričakujejo še približno 30.000 gostov, kar pomeni, da bodo doseženi zastavljeni cilji, je že ob polovici leta napovedal direktor Postojnske jame Marjan Batagelj.

Postojnske naravne in kulturne znamenitosti je tudi letos do zdaj obiskalo največ gostov iz Italije, Nemčije, Slovenije in Japonske, skupno pa so na letnem statističnem izpisu našteli obiskovalce iz več kot 160 držav sveta, je v sporočilu zapisala tiskovna predstavnica družbe Sabina Paternost.

V Postojnski jami ob koncu leta že tradicionalno pripravljajo žive jaslice, tokrat bodo že 22. po vrsti. Dogodek, ki bo med božično-novoletnimi prazniki in v prvih januarskih dneh, pritegne veliko število predvsem domačih obiskovalcev. Tokrat bosta med mladimi statisti iz Postojne in okolice nastopila tudi pevca Julija Kramar in Peter Vode, ki sta si prizorišče že ogledala.

Dober obisk beležijo tudi v Predjamskem gradu, saj bo grad skupno lanskoletno številko 108.000 obiskovalcev presegel v naslednjih dneh. To velja tudi za obisk Proteusove jame - Vivarija, ki že v tem trenutku presega lanskega za približno 15 odstotkov oziroma 4.000 obiskovalcev.

K. K.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo