Podobe Slovenije
()
Novomeški potapljači vrsto let prirejajo septembrsko ekološko akcijo čiščenja Krke, pri kateri sodelujejo njihovi potapljaški prijatelji ter kolegi z vseh koncev Slovenije in Hrvaške, je še povedal Blatnik. Foto: Jože Žura

Dodaj v

Potapljači iz vse Slovenije znova zbrani ob reki Krki

V Novem mestu odprtje potapljaške sezone
10. januar 2015 ob 12:05,
zadnji poseg: 10. januar 2015 ob 12:33
Novo mesto - MMC RTV SLO, STA

Potapljači iz vse Slovenije so v Novem mestu. Približno 40 se jih bo potopilo v času primerno hladno reko Krko in s tem prikazalo zmožnost potapljanja v najtežjih razmerah.

Novomeški potapljači prirejajo tradicionalno odprtje potapljaške sezone z zimskim potopom v Krko. Predstavnik Kluba za podvodne aktivnosti Novo mesto Aleš Blatnik je za STA povedal, da bodo z 21. tovrstnim srečanjem potapljačev, ki bo potekalo pod okriljem Slovenske potapljaške zveze in se ga bo udeležilo tudi deset potapljaških kolegov iz hrvaškega Karlovca, simbolično odprli sezono.

Za potop v zimskem času so se pred leti odločili, ker želijo pokazati, da se potapljači pod vodno gladino spuščajo vse leto in v vseh razmerah, je dodal.

S sodobno potapljaško opremo se lahko pozimi potapljajo tudi v Krko, ki ima te dni približno šest stopinj Celzija. Ravno jesenski in zimski čas pa sta zaradi boljše vidljivosti v morju in rekah ter zaradi manjše gneče ob morski obali za mnoge potapljače najbolj zanimiva, je pojasnil Blatnik.

Novomeški klub šteje nekaj več kot 60 članov. Njihova glavna pozornost pri potapljanju je usmerjena k varnosti in sožitju z naravo, dva inštruktorja potapljanja ter drugi izkušeni potapljači pa skrbijo za stalno izobraževanje in izpopolnjevanje klubskih članov.

K. K.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo