Podobe Slovenije
Na portalu lahko interaktivno dostopate do vseh koncev Slovenije. Foto: Slotrips.si
Avtorji so vsak opisani in predlagani kotiček Slovenije sami obiskali in izkusili. Foto: Slotrips.si
Severna stena Triglava. Foto: Slotrips.si
Portal bo prišel prav tudi kolesarskim navdušencem. Foto: Slotrips.si

Dodaj v

Slovenija, njene lepote, dobrote in prenočišča zbrani na enem mestu

Brskajte po portalu Slotrips.si
16. april 2013 ob 07:02
Ljubljana - MMC RTV SLO

Miha Gantar je pred letom dni postavil spletni vodič po Sloveniji Slotrips.si, kjer je zbrano vse, od pohodniških in kolesarskih izletov do kulturnih in naravnih znamenitosti države, ne manjkata pa niti gostinska in hotelska ponudba.

"Čeprav sem po poklicu gradbeni inženir, me je turizem vedno zanimal. S punco sva veliko potovala, študirala v tujini, na koncu pa sva se vendarle ustalila v Sloveniji," razlaga Gantar, kako je prišel na idejo postavitve tovrstnega portala.

"'Kruta' realnost zaposlenih ljudi je 22 dni dopusta na leto, kar je za najine nemirne riti vsekakor premalo. Zato se večino vikendov s prijatelji klatimo po različnih koncih Slovenije in si tako ustvarjamo več mini počitnic, ki deloma potešijo našo aktivno-popotniško žilico. Hkrati pa spoznavamo številne bolj ali manj skrite kotičke naše dežele, ki je resnično lepa in tako zelo raznovrstna. Pravi mali zaklad z nepopisnim turističnim potencialom."

Za ljubitelje narave
In nekje na poti je na plan prišla ideja, da bi ta svoja pohajkovanja po Sloveniji začeli načrtno zbirati, opisovati, fotografirati in na neki zanimiv način predstaviti širšemu krogu ljudi. Tako je začel nastajati portal Slotrips.si, ki je namenjen predvsem tistim, ki si želijo svoj prosti čas in dopust preživljati v naravi in pobliže spoznati našo čudovito Slovenijo.

"Gre za 'živo in rastočo' zbirko pohodniških in kolesarskih izletov, predstavljena so številna slovenska plezališča, ideje za zimske avanture ter marsikatere kulturne in naravne znamenitosti po Sloveniji," je za MMC povedal Gantar.

Ker nobena turistična ponudba ni popolna brez lokalne kulinarike in nastanitvenih opcij, sta avtorja portala začela ustvarjati seznam privlačnih in izvirnih nastanitvenih ponudnikov ter odličnih slovenskih gostiln.

"Gre za izredno simpatične ponudnike, ki smo jih opazili med raziskovanjem Slovenije. Ti ponudniki so nekaj posebnega, svojim gostom ponujajo enkratno storitev in dvigujejo raven slovenskega turizma. Zaslužijo si biti izpostavljeni," razlaga Gantar, ki izpostavlja, da je v ponudbi zbrano "za vsakogar nekaj", ne glede na želje in globino žepa.

Za vsakogar nekaj
Tako bodo na svoj račun lahko prišli tako tisti, ki želijo prespati na seniku, kot tudi tisti, ki si lahko privoščijo predsedniški apartma, tisti, ki želijo jesti joto sredi travnika, in tisti, ki iščejo vrhunsko kulinarično doživetje.

"Prijetno nas preseneča, da v Sloveniji dejansko obstaja veliko fantastičnih turističnih kmetij, čednih apartmajev in gostilnic "z dušo". Naša zbirka se stalno širi in prek Slotrips.si lahko stopite v stik z lastniki, jim poveste svoje želje in rezervirate namestitev," pravi Gantar in ob tem poudarja, da ne gre niti v enem primeru za plačan oglas.

"Slotrips.si je drugačen od drugih 'podobnih' spletnih portalov. Nas se na da 'kupiti'. Priporočamo izključno tisto, kar nam je všeč. Poleg tega na Slotrips.si najdete vse informacije na enem mestu."

Vsak kotiček preizkusili na lastno pest
In še: "Vse, kar najdete na portalu, smo dejansko obiskali, prehodili, presmučali oz. prekolesarili. Vsi opisi in fotografije so naše delo, kar ne pomeni le ogromno časa v naravi, temveč tudi nešteto ur, presedenih za računalnikom."

Med raziskovanjem Slovenije je skupinica tudi opazila, da vsi radi "rinemo" v iste konce. Vsi bi radi šli na Triglav, medtem ko njegovi sosedje samevajo. "Pred slapom Savica se kar prerivajo fotografi, do bližnjega slapu Voje pa se sprehodi le redko kdo. Le kdo izmed zimskih pohodnikov še ni stal na Viševniku, a sem prepričan, da je za sosednji Debeli vrh slišala le peščica. Slotrips.si bi rad predramil vašo raziskovalsko žilico, požgečkal vaše podplate in vas spravil v naravo."

In na koncu še povabilo: "Raziščite in uživajte Slovenijo! Ohranjajte jo lepo in čisto!"

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
venetium
# 16.04.2013 ob 09:55
Fotke so nekaj, dejansko stanje je pa zaskrbljujoče.Nikoli ne bi povabil gosta na Bled, edino z razlago, da bi bila Severna Korea približno takšna, če bi turizem imela.Skratka, infrastruktura na Bledu je socialistićno razrita, samo pešpot okoli jezera je kot stara ''dolenjka''.
Rolf
# 16.04.2013 ob 10:26
Če je pri kulinariki Slovenije zgolj 13 zadetkov potem ne bi mogel reči, da je vse zbrano na enem mestu. Prej bi ugotovil, da je sajt glede obsega milorečeno skromen.
donkey
# 16.04.2013 ob 11:18
@Rolf To sem tudi jaz razmišljal ...
mgantar
# 16.04.2013 ob 21:48
Zdravo vsem! Se odziv "ustvarjalcev" Slotrips.si

@Rolf in @donkey - Se popolnoma strinjam z vama. Se povsem zavedamo, da smo trenutno zelo "podhranjeni" na vec podrocjih. Na samo kulinarika, tudi ostale kategorije si zasluzijo vec pozornosti. Smo majhna ekipa, stran je mlada in dela je ogromno, ce hoces vse ponudnike obiskati in osebno preveriti. Kot je ugotovil ze @mikic007 se bo portal siril in vanj ni vlozenega niti centa javnega denarja.

Izjava, da se na slotrips.si najde "vse na enem mestu", se ne nanasa na kolicino same vsebine, temvec "opozarja" na to, da dajemo konkretne informacije o tem KAJ POCETI? KJE SPATI? KJE JESTI? Nenazadnje so to glavna vprasanja, ki zanimajo (aktivne) popotnike/turiste.

@ZIZITOP - mogoce je bolje, da kaksne manj znane lepote tudi ostanejo manj znane :)

@Franjop - ne vem kje vidite kaksne reklame

@1970b - Ce poznate vse, kar je opisano na Slotrips.si, vas res obcudujem in od srca cestitam. Upam, si trditi, da vecina Slovencev (kaj sele tujcev) ne pozna marsikatere znamenitosti/izleta/nastanitve, ki smo jih opisali.

Hvala vsem za odziv in pohvale!
ZIZITOP
# 16.04.2013 ob 08:19
Fotke in namen super, sicer pa pričakoval več, predvsem neznanih lepot.
Rolf
# 16.04.2013 ob 23:01
@mgantar
Kapo dam dol. V nekajletnih komentarjih, ki jih dajem (tudi drugje, predvsem na področju športa) mi še nihče ni tako iskreno, pošteno in odkritosrčno odgovoril.
Vaš sajt je kvaliteten, bi ga pa bilo za razširiti.
Želim vam veliko uspehov in sam bom med tistimi, ki se ga bom z veseljem posluževal.
Trubadur
# 16.04.2013 ob 16:32
se opravičujem... po pregledu portala sem ugotovil:
TO JE ZDALEČ OD TEGA, DA JE VSE NA ENEM MESTU
Stanislav Sivec
# 16.04.2013 ob 13:26
Fino, še en portal, kjer je vse na enem mestu!

kdo/kateri bo naslednji?
gregaa
# 16.04.2013 ob 12:30
prvo prebral tele komentarje potem pa pogledal stran in sem pozitivno presenečen... sploh pa velik plus, da so stvari pregledane v živo
Rolf
# 16.04.2013 ob 11:51
@donkey Predpostavljam, da ne zgolj midva.
1970b
# 16.04.2013 ob 17:37
Zastonj reklama.

Globine ni. Notri je tisto kar večina itak že ve.
noprou
# 16.04.2013 ob 07:16
lepo!
maksmaks
# 16.04.2013 ob 21:09
SUPER!
mikic007
# 16.04.2013 ob 19:06
Domnevam, da se bo portal siril? Kolikor razumem, vanj ni bil vlozen javni denar, niti ni nek bistven namen zasluziti (glede na to, da reklam nisem opazil in da ni mogoce kupiti mesta med ponudniki storitev). Gre torej za entuziazem, ki ga podpiram in za katerega menim, da ga mora podpirati tudi javna rtv.

Kdor pa meni, da gre za neupraviceno reklamo ali povprecen izdelek, pa naj si prosim pogleda zgodovino clankov v tej rubriki (Pariz, London, NY, Cubo ... neke nedosegljive bedastoce, ki jih nihce ne bo v zivljenju pogledal, kaj sele, da bi imel od teh clankov koristi).
Trubadur
# 16.04.2013 ob 16:28
Se je potrudil, samo da pa vidim samo Ljubljana in Maribor, drugi pa.... to je pa sramota za tako lepo zbirko....
slovenecnadunaju
# 16.04.2013 ob 14:02
sploh ni slabo. pohvale.
sajovick
# 16.04.2013 ob 19:01
@hanns - Imam v mislih, sledi kmalu.
lp ks
hanns
# 16.04.2013 ob 18:49
Kaja, imam idejo za novo serijo člankov. http://www.trueactivist.com/forums/life/
30-abandoned-places-that-look-truly-beautiful/
tukaj osnova potem pa zraven še zgodba ki se skriva za posamezno destinacijo. v upanju na dober članek, lp hanns
Franjop
# 16.04.2013 ob 12:03
Slabo in poleg tega,same reklame.
Kazalo