Podobe Slovenije
(3)
Predstavnik Kluba za podvodne aktivnosti Novo mesto Aleš Blatnik je za STA povedal, da so z 20. tovrstnim srečanjem potapljačev, ki je potekalo pod okriljem Slovenske potapljaške zveze, simbolno odprli sezono. Foto: Jože Žura
Novomeški klub šteje nekaj več kot 60 članov, njihova glavna pozornost pri potapljanju pa je usmerjena k varnosti in sožitju z naravo. Foto: Jože Žura

Dodaj v

Slovenski in hrvaški potapljači tradicionalno skočili v Krko

V Novem mestu odprtje potapljaške sezone
11. januar 2014 ob 12:45,
zadnji poseg: 11. januar 2014 ob 14:36
Novo mesto - MMC RTV SLO, STA

Novomeški potapljači so opoldne tradicionalno skočili v Krko in s tem simbolno odprli novo potapljaško sezono. Dogajanje je zaznamovala rekordna udeležba.

Toplo, skorajda spomladansko vreme je v sončno dolenjsko prestolnico privabilo več kot 140 potapljačev iz vse Slovenije in obmejnih klubov iz sosednje Hrvaške. Tajnik potapljaškega kluba iz Duge Rese Nikola Spudić je povedal, da je v Novo mesto prišlo 17 potapljačev iz karlovške županije, da z novomeškim klubom zgledno sodelujejo že več let in da se poleti skupaj potapljajo v hrvaškem morju, pozimi pa se redno udeležujejo novoletnega potopa v Krko.

Klub za podvodne aktivnosti Novo mesto, ki je lani praznoval 40-letnico društva, je danes pripravil jubilejni 20. novoletni potop v Krko. Njegov predstavnik za medije Aleš Blatnik pravi, da so bili prvi zimski potopi zahtevnejši, današnje skorajda spomladansko vreme pa je bilo tudi zaradi modernejše opreme za potapljače prav prijetno. Reka Krka je imela dobrih 9 stopinj Celzija, in če bi bila še kakšno stopinjo hladnejša, bi bila tudi vidljivost verjetno boljša. Danes se je videlo le dober meter.

Zaradi rekordne udeležbe potapljačev so morali opraviti kar dva potopa. S splavom so namreč potapljače odpeljali po reki navzgor, kjer so nato poskakali v vodo in se po krajšem potopu vrnili na brežino Krke pred klubske prostore novomeškega društva na Loki, kjer so ob hrani in pijači nadaljevali druženje. Glavni namen novoletnega potopa je namreč druženje potapljačev, izmenjava izkušenj in pogovori o skupnih potopih ter sodelovanje na ekološko čistilnih akcijah.

K. K., Jože Žura
Prijavi napako
Komentarji
MP3CE
# 11.01.2014 ob 17:50
ko se eni potapljajo, Jože Žura ;)
bustjan
# 11.01.2014 ob 13:24
Hmmm, Super, jaz bi se šel kar kopati zdaj, v mrzlo reko, da si malo okrepim zdravje ,,,
zvonec5
# 14.01.2014 ob 09:36
A sedaj je pa že Krka mejna reka,sem bil prepričan,da je to Kolpa.....
Kazalo