Podobe Slovenije
(4)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.4 od 14 glasov Ocenite to novico!
Čeprav narava ni več odeta v belo, se na nekaterih slovenskih smučiščih še vedno da smučati. (Slika je simbolična.) Foto: Reuters
Zadnjič so smučarski navdušenci na Krvavcu za prvi maj lahko smučali leta 2009. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Dodaj v

Ste smuči že pospravili v kot? Za praznike jih lahko vzamete iz omare!

Pred odhodom preverite razmere
27. april 2018 ob 10:45
Ljubljana/Bohinj/Bovec - MMC RTV SLO

Prvič po devetih letih bodo zaradi obilice snega letos na Krvavcu za prvomajske praznike lahko zagotovili smuko, vabita pa tudi Vogel in Kanin.

Zadnjič so smučarski navdušenci na Krvavcu za prvi maj lahko smučali leta 2009.

"Letošnja, s snegom bogata zima, na više ležečih pobočjih še vedno vztraja in vsi smučanja željni bodo lahko tudi med prvomajskimi prazniki naredili še nekaj zavojev na pobočju Zvoha in se po Spomladanski spuščali do Tihe doline," so sporočili iz Rekreacijsko turističnega centra Krvavec.

Kabinska žičnica bo od jutri naprej vozila od 7.30 do 19. ure, naprave na smučišču pa bodo obratovale do 12. ure.

Obratovale bodo štirisedežnica Tiha dolina ter dvosedežnici Zvoh in Njivce. Odprte bodo proge 10, 12 in 13. Cena vozovnice za prvomajsko smuko je 13 evrov na osebo.

S programa Rock'n'Flow in Muci pa bo odprt tudi Bike park Krvavec in tako bo na Krvavcu hkrati mogoče smučati in kolesariti.

Pomladanski smučarski užitki
Tudi Vogel, kjer je v celotni zimski sezoni zapadlo skoraj sedem metrov snega, sedaj pa je snežna odeja debela še 155 centimetrov, vabi na pomladanske smučarske užitke. Naprave na smučišču obratujejo od 8. do 14. ure, nihalka pa od 7.30 do 18. ure. Obratujejo naprave Brunarica, Storeč in Orlove glave.

Cena vozovnice je 20 evrov, za otroke ter mladino in upokojence pa 13 oziroma 17 evrov.

Čeprav je italijanska Sella Nevea (prelaz Na žlebeh) sezono končala 25. aprila, pa je slovenska stran Kanina, kjer je še vedno kar 550 cm snega, še vedno odprta. Cene vozovnic so znižane, ker pa je Kanin visokogorsko smučišče, na svoji spletni strani opozarjajo, da sledite vremenskim in snežnim informacijam.

Danes sta tako odprti progi Prevala in Podi, odprtje načrtujejo tudi v soboto in nedeljo, ob tem pa dodajajo, da bodo več informacij objavili dan prej ali zjutraj po 6. uri glede na zadnjo vremensko napoved. Na Kaninu je obratovanje naprav predvideno vse do 6. maja.

Tina Hacler
Prijavi napako
Komentarji
sejnik
# 27.04.2018 ob 12:53
Zapirajo jih, ker ni več navala. Kaj ti pomaga sneg, če ni več smučarjev.
urosh444
# 27.04.2018 ob 11:23
jamrajo kadar ni snega, ko pa je, pa hitijo zapirat smučišča kakor je le hitro možno.
hypatos
# 28.04.2018 ob 00:07
@Sejnik - naj dajo pa ''dan odprtih vrat'' ali kaj podobnega... pa bo... za stranke se je potrebno boriti...

ne pa samo jamrati in čakati na državno pomoč.
Celjan27
# 29.04.2018 ob 15:47
Ni lepsega kot smucati spomladi! Skoda, ker vecina nasih smucisc in smucarjev to se ni dojela...soncek, sneg - kot bi bil na morju, samo da smucas:))
Kazalo