Podobe Slovenije
(8)
fontana piva
V letošnji sezoni so prodali več kot 100 tisoč vrčkov. Foto: Televizija Slovenija

Video: Fontano piva bo začasno nadomestilo drsališče

Konec letošnje sezone
3. november 2017 ob 21:16
Žalec - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Žalska fontana piva je za letos zaprla pipe, prodaja vrčkov pa je presegla vsa pričakovanja, saj so jih v letošnji sezoni prodali več kot 100 tisoč. V času zimskih temperatur bo za zabavo v Žalcu poskrbelo drsališče.

Čeprav je fontana zaprta, jo posamezni radovedneži še vedno obiskujejo, novo drsališče pa so najbolj neučakani lahko preizkusili že zadnji dan v oktobru. Od aprila letos so prodali 103 tisoč vrčkov iz fontane, kar je približno 14.800 mesečno oziroma 490 dnevno.

"Res smo se zapisali na evropski ali pa svetovni turistični zemljevid," je za Televizijo Slovenija pojasnil župan občine Žalec Janko Kos. "Ta fontana je multiplicirala, generirala širšo turistično ponudbo tega območja, zdaj se moramo samo še povezovati, sodelovati v regiji in širše."

Letos so fontani dodali še šesto točilno mesto, v prihodnje pa se želijo posvetiti predvsem urejanju okolice. Ob tem poudarjajo predvsem urbano opremo, igrala za otroke in odrasle ter pokritje tržnice, s čimer bodo dobili nov prireditveni prostor. Lani je sicer Žalec obiskalo dobrih 5.000 turistov, leto predtem 500 manj - večji obisk med drugim pripisujejo tudi pivski fontani.

Ker je fontana svoje pipe za pet mesecev zaprla, bo za pestro dogajanje zdaj poskrbelo brezplačno drsališče. Postavili so ga na Šlandrovem trgu, projekt pa bo občino stal približno 30 tisoč evrov.

Več si lahko ogledate v spodnjem prispevku.

VIDEO
Žalska fontana bo pozimi zaprta
P. B., Barbara Štor (Televizija Slovenija)
Prijavi napako
Komentarji
Ferdek
# 05.11.2017 ob 08:17
Tisti, ki se zmrdujete nad rezultati, bi se morali zmrdovati nad lastno nepozornostjo. V enem kalkilu ste uporabili letošnjo prodajo vrčkov in lansko število turistov. Za letošnje turiste namreč še ni bilo podatka!
keith
# 04.11.2017 ob 21:36
5000 turistov je kupilo 100000 vrčkov piva. Se pravi vsak 20!?
Samorog
# 08.11.2017 ob 12:58
Fontanicus Obercrainensis je virus, ki ga ne gre podcenjevati, saj se širi bistveno hitreje, kot je bilo predvideno. Zaenkrat se bolezen, ki jo povzroča in se imenuje splošno topoumje, ni izkazala za smrtonosno, a previdnost vseeno ne bo odveč. Znakov, da ste zboleli za splošnim topoumjem, je več. Prvi in najprepoznavnejši je ta, da se nikakor ne morete upreti vrčku (pre)dragega piva, drugi (in nič manj bistven) pa je, da ste po čudnem naključju in pogosto v hipu postali velik oboževalec narodnozabavne glasbe. Dolgoročno gledano splošno topoumje povzroča odmiranje vseh tistih možganskih celic, ki na kakršen koli način spodbujajo razmišljanje. Bolezen za samega bolnika ni boleča in moteča ter se je pogosto ne zaveda, je pa bolnik nadležen vsej zdravi okolici, ki je epidemija še ni zajela, saj se odraža v neartikuliranem tuljenju, pogostem bruhanju in smrdečem uriniranju vse povprek. V zadnjem času so bile opažene tudi določene mutacije virusa FO, saj je bilo njegovo prisotnost občasno zaznati tudi med poslušalstvom nekaterih drugih glasbenih žanrov, a se znanstveniki strinjajo, da gre le za vmesno fazo, ki se bo slej ko prej razvila do svoje končne narodnozabavne stopnje. Torej pozor! Epidemija FO se nezadržno širi, in cepiva zaenkrat še ni ter ga verjetno nikdar ne bo. Edina možnost, da se izognete neželeni okužbi z virusom FO, je, da se izogibate samemu žarišču epidemije, za katerega je značilno, da je najbolj aktivno in kužno ravno ob koncih tedna.
pepieinschlag
# 04.11.2017 ob 16:32
A bo drsalna površina tudi pir?
sik
# 04.11.2017 ob 09:00
...otroško igrišče...takrat ko se bosta foter in mat nacejala, da se lahk otrok v miru igra predno se z avtom domov odpeljejo.
Na zdrovje, hk hk...
Knez Miru
# 04.11.2017 ob 00:43
490 vrčkov na dan.
5000 obiskovalcev na leto.

Računica se mi ne izide najbolj.
7up
# 04.11.2017 ob 05:01
490 dnevno.

Ali nima povprecna beznica toliko promeya? Brez clanka vsak mesec!
Gepard007
# 03.11.2017 ob 22:02
Fontana je dobra ideja a se žal toči slabo pivo...
Kazalo