Podobe Slovenije
(3)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.6 od 9 glasov Ocenite to novico!
Pomoč, delo na kmetiji
Prostovoljca poprimeta za vsako delo. Foto: MMC RTV SLO

Video: Spoznavanje sveta skozi delo, tudi na slovenskih kmetijah

Na kmetiji je vedno dosti dela
13. maj 2017 ob 09:59
Tomaj - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Veliko mladih spoznava svet na izviren način, kot prostovoljci na kmetijah. Za delo dobijo streho nad glavo in hrano, hkrati pa spoznavajo dežele, navade in ljudi. Prostovoljce sprejemajo tudi na številnih kmetijah po Sloveniji.

Domačim na turistični kmetiji Škerlj v Tomaju na Krasu sta se tako za štiri mesece pridružila prostovoljca Alexandra in Alessandro iz Francije oz. Italije, ki sta sicer odraščala v mestu, a poprimeta za vsako delo na kmetiji. V teh dneh je veliko dela na vrtu in sadovnjaku, pa tudi s točenjem medu, česar sta se, kot sta priznala, lotila prvič v življenju.

Irena Škerlj je pojasnila, da so prostovoljce na kmetijo sprejeli, "ker je dela na kmetiji dosti", želeli pa so tudi "pridobiti nova znanja, spoznati nove ljudi". "Izkušnje imamo zelo dobre, to so ljudje, ki so radi v naravi, delajo z naravo, radi kmetujejo," je dodala Milojka Škerlj.

Alexandra in Alessandro sta kmetijo na Krasu našla prek spletnega portala Workaway, kjer lahko mladi izbirajo med več kot 28 tisoč ponudbami za prostovoljno delo v 155 državah po vsem svetu.

Barbara Renčof, TV Slovenija

VIDEO
Mladi prostovoljci na kmetijah
T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
slovenkaaaa
# 13.05.2017 ob 17:10
Bravo Škerljevi. Kmetije očitno gredo v korak s sodobnimi trendi. Nekomu je dopust, če lahko par mesecev dela na njivi in spoznava, kako raste zelenjava, kako se pride do medu... Škerljevi pa imajo pomoč.
polarisprox440
# 14.05.2017 ob 09:31
Navadne ljudi?! Kaj so pa potem oni? A so kaj več, al kako?
alex961
# 13.05.2017 ob 19:59
Hm, kaj pa na tole porečejo inšpektorji. Boj proti sivi ekonomiji in delu na črno je v polnem teku.
Kazalo