Popotni dnevnik
slice
Na Madeiri, kjer se zdi, da zunanji svet ne obstaja
Potopis s portugalskega otoka, 25. februar 2015 ob 09:00 Prvo, kar zaslišim, ko stopim na "novo" zemljo, kamor je stopila tudi noga Krištofa Kolumba, je: "Bom dia." Drugo, kar sama izustim pa: "Obrigada" (hvala). Bilo je avgusta.
28
Foto: Park City, mesto Sundancea, Teda Ligetyja in utaških hipijev
7
25. januar 2015 ob 06:22 Ko je Robert Redford pred dobrimi 30 leti v Park City pripeljal festival neodvisnega filma Sundance, je moral po lastnih besedah stati pred vrati kinematografa, da je pritegnil kakega obiskovalca.
Romarka Nika na Caminu del Norte, da o psu Viliju niti ne govorimo
3
26. december 2014 ob 14:16 Vili ni čisto navaden pes. Je ambasador nasmeha, terapevtski pes, ki vzbudi nasmeh na obrazu, kamorkoli pride. Je kosmati prijatelj bolnih, invalidnih in osamljenih ljudi. Je Nikin kuža.
Zakonska prepoved žvečenja žvečilnih gumijev in bičanje za vandalizem
35
27. september 2014 ob 08:04 Republika Singapur, otoška mestna država v jugovzhodni Aziji, spada med najmanjše države na svetu, a kljub vsemu je ena izmed najbogatejših.
Preživeti (in doživeti) turistično oblegane Benetke
25
28. avgust 2014 ob 13:19 409 mostov, 118 otokov, 150 kanalov, mesto kot popolno območje za pešce, palača ob palači, edini promet pa so gondole. Benetke delujejo kot filmska kulisa in so za mnoge najlepše mesto na svetu.
Popotniška reportaža: Kubanski gumidefekt Konec marca sva se s prijateljico odpravili na Kubo.
29
Pelješac: Več kot samo lepe dalmatinske plaže Hrvaški polotok Pelješac s svojimi čari že od nekdaj privablja številne domače in tuje popotnike.
16
Krems - kjer se srečujeta glasba in vino Tisti, ki vedo, kako rada se družita poezija in vino, gredo poleti na Ptuj. Vinoljubci, ki imajo raje džez, obiščejo jeseni Krmin.
Pokorno javljam - v narodnem parku reke Thaya – Dyje je lepo! Češka je Slovencem precej blizu, a nam razen Prage in nekaj turističnih mest ni dosti poznana.
12
South Beach, Miami: art deco v objemu oceana, palm in nebotičnikov Miami, kakršnega poznamo z razglednic in popkulturnih dokumentov časa. Epicenter ameriške različice francoske riviere.
29
Manila: Rdeče četrti, poceni alkohol, jeepneyji in slab sloves Do Manile ima človek precej lahko ambivalentno mnenje - ali jo sovražiš ali pa jo imaš rad. Pa še to sčasoma.
37
Foto: Jeriha, najstarejše mesto na svetu V velikonočnem času so bile oči vsega sveta spet obrnjene v Jeruzalem, v maternico in grobnico krščanstva, kjer je po izročilu pred dobrima dvema tisočletjema bil križan Jezus Kristus, na ...
27
Kdo to tam zdaj poje v Deliblatski peščari? Le kdo ne pozna kultnega srbskega filma režiserja Slobodana Šijana Ko to tamo peva (Kdo tam poje) iz leta 1980, ki smo ga gledali po takratni celi Jugoslaviji?
35
Patagonija ali kako smo naredili 11.000 kilometrov in pristali v neki različici Slovenije, 2. del Ledenik Perito Moreno obiskovalca hitro navduši s svojo pojavo in zvoki, ki spominjajo na bučno grmenje, občutek, da je naslednji človeški zaselek po Ushuaii le še znanstvena postaja na Antarktiki, ...
4
Patagonija ali kako smo naredili 11.000 kilometrov in pristali v neki različici Slovenije, 1. del Skoraj tri tisoč kilometrov nespremenjene pustinje in veter sta moji prvi asociaciji ob omembi Patagonije. A kljub temu vsebuje nekaj žepov, kjer se zgodba popolnoma spremeni.

Anketa: 7. marec 2015 ob 13:47

Kam se najraje odpravite na pomladni oddih?

Na potep v katero izmed evropskih mest.
Na katero drugo celino.
V bližnje terme.
Nikamor. Za to ni ne časa ne denarja.
Arhiv
Kazalo