Popotni dnevnik
slice
Banjaluka: Poceni, zabaven in avanturističen dopust
Slovenci smo glavni turisti v Banjaluki, 4. maj 2017 ob 06:31 Banjaluka je od Ljubljane oddaljena le kakih 350 kilometrov. Jezik Slovenci poznamo, hrana je fantastična, cene vsaj za polovico nižje kot pri nas. Da o gostoljubju in nočnem življenju ne govorim.
66
 • Kam v Banjaluki? Ogled mesta, Ljubačke doline, rafting na Vrbasu
 • Cenovno je Banjaluka prijazna za naše žepe
 • Mestni vodnik: 72 ur na … Dunaju
  28
  12. december 2016 ob 06:32 Na MMC-ju začenjamo serijo urbanih vodnikov po svetovnih prestolnicah, v katerih razkrivamo nekatere manj znane znamenitosti, najbolj vroče restavracije in lokale ter dajemo nekaj namigov, kako ...
  V Uzbekistan in Tadžikistan, preden ju odkrijejo trume turistov!
  31
  17. avgust 2016 ob 07:17 Rekreativni kolesar Marko Mohorčič, ki se je vrnil s potovanja s kolesom po Uzbekistanu in Tadžikistanu, je nad neodkritima državama v osrednji Aziji navdušen, popotnikom pa svetuje, naj se v oba ...
  Foto: Severnjaški otok Fogo - ribiške hiške ob modernih galerijah
  11
  13. april 2016 ob 06:43 Na Fogo, otoček ob obali odročne severnjaške kanadske province Nove Fundlandije, priplujete s trajektom, ki se prav nič po zahodnjaško drži nekega posebnega urnika.
  Peš po Šumavi, zeleni strehi Evrope
  10
  6. junij 2015 ob 19:19 Po narodnem parku Šumava so speljane številne pohodniške, planinske in kolesarske poti in tja se je lani napotila skupina slovenskih ljubiteljev hoje.
  Foto: Kreta - pravljični otok Največji in najbolj naseljen izmed grških otokov - otok Kreta - je v avgustu najbolj priljubljena destinacija številnih turistov.
  7
  Palau: država, v kateri so še meduze prijazne Jaz in žena. Sama. Enkrat na leto. Daleč proč. Zato mora biti ta proč nekaj posebnega. In PALAU je nekaj posebnega. Kaj je Palau? Otočje z 250 otoki. Kje je Palau? "V riti".
  49
  Na Madeiri, kjer se zdi, da zunanji svet ne obstaja Prvo, kar zaslišim, ko stopim na "novo" zemljo, kamor je stopila tudi noga Krištofa Kolumba, je: "Bom dia." Drugo, kar sama izustim pa: "Obrigada" (hvala). Bilo je avgusta.
  30
  Foto: Park City, mesto Sundancea, Teda Ligetyja in utaških hipijev Ko je Robert Redford pred dobrimi 30 leti v Park City pripeljal festival neodvisnega filma Sundance, je moral po lastnih besedah stati pred vrati kinematografa, da je pritegnil kakega obiskovalca.
  7
  Romarka Nika na Caminu del Norte, da o psu Viliju niti ne govorimo Vili ni čisto navaden pes. Je ambasador nasmeha, terapevtski pes, ki vzbudi nasmeh na obrazu, kamorkoli pride. Je kosmati prijatelj bolnih, invalidnih in osamljenih ljudi. Je Nikin kuža.
  3
  Zakonska prepoved žvečenja žvečilnih gumijev in bičanje za vandalizem Republika Singapur, otoška mestna država v jugovzhodni Aziji, spada med najmanjše države na svetu, a kljub vsemu je ena izmed najbogatejših.
  36
  Preživeti (in doživeti) turistično oblegane Benetke 409 mostov, 118 otokov, 150 kanalov, mesto kot popolno območje za pešce, palača ob palači, edini promet pa so gondole. Benetke delujejo kot filmska kulisa in so za mnoge najlepše mesto na svetu.
  25
  Popotniška reportaža: Kubanski gumidefekt Konec marca sva se s prijateljico odpravili na Kubo.
  30
  Pelješac: Več kot samo lepe dalmatinske plaže Hrvaški polotok Pelješac s svojimi čari že od nekdaj privablja številne domače in tuje popotnike.
  17
  Krems - kjer se srečujeta glasba in vino Tisti, ki vedo, kako rada se družita poezija in vino, gredo poleti na Ptuj. Vinoljubci, ki imajo raje džez, obiščejo jeseni Krmin.

  Videonovice
  Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

  Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

  Ano Roš (Hiša Franko).
  Tomaža Kavčiča (Zemono).
  Janeza Bratovža (JB).
  Igorja Jagodica (Strelec).
  Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
  Kako domačo gostilno.
  Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
  Arhiv
  Kazalo