Popotni dnevnik
slice
Pelješac: Več kot samo lepe dalmatinske plaže
Počitnikovanje v Dalmaciji, 10. avgust 2014 ob 07:06 Hrvaški polotok Pelješac s svojimi čari že od nekdaj privablja številne domače in tuje popotnike.
16
Krems - kjer se srečujeta glasba in vino
26. junij 2014 ob 06:37 Tisti, ki vedo, kako rada se družita poezija in vino, gredo poleti na Ptuj. Vinoljubci, ki imajo raje džez, obiščejo jeseni Krmin.
Pokorno javljam - v narodnem parku reke Thaya – Dyje je lepo!
12
3. junij 2014 ob 11:22 Češka je Slovencem precej blizu, a nam razen Prage in nekaj turističnih mest ni dosti poznana.
South Beach, Miami: art deco v objemu oceana, palm in nebotičnikov
29
20. maj 2014 ob 14:32 Miami, kakršnega poznamo z razglednic in popkulturnih dokumentov časa. Epicenter ameriške različice francoske riviere.
Manila: Rdeče četrti, poceni alkohol, jeepneyji in slab sloves
37
8. maj 2014 ob 07:57 Do Manile ima človek precej lahko ambivalentno mnenje - ali jo sovražiš ali pa jo imaš rad. Pa še to sčasoma.
Foto: Jeriha, najstarejše mesto na svetu V velikonočnem času so bile oči vsega sveta spet obrnjene v Jeruzalem, v maternico in grobnico krščanstva, kjer je po izročilu pred dobrima dvema tisočletjema bil križan Jezus Kristus, na ...
27
Kdo to tam zdaj poje v Deliblatski peščari? Le kdo ne pozna kultnega srbskega filma režiserja Slobodana Šijana Ko to tamo peva (Kdo tam poje) iz leta 1980, ki smo ga gledali po takratni celi Jugoslaviji?
33
Patagonija ali kako smo naredili 11.000 kilometrov in pristali v neki različici Slovenije, 2. del Ledenik Perito Moreno obiskovalca hitro navduši s svojo pojavo in zvoki, ki spominjajo na bučno grmenje, občutek, da je naslednji človeški zaselek po Ushuaii le še znanstvena postaja na Antarktiki, ...
4
Patagonija ali kako smo naredili 11.000 kilometrov in pristali v neki različici Slovenije, 1. del Skoraj tri tisoč kilometrov nespremenjene pustinje in veter sta moji prvi asociaciji ob omembi Patagonije. A kljub temu vsebuje nekaj žepov, kjer se zgodba popolnoma spremeni.
4
V Mendozo po kozarec vina in odmerek adrenalina Čeprav je Mendoza vinarsko središče Argentine, pa je obisk tega mesta vse prej kot omejen zgolj na preizkušanje tamkajšnje rujne kapljice.
5
Buenos Aires, mesto dišečega pečenega mesa in lahkotnosti Argentinska prestolnica obiskovalca hitro prevzame s svojo kulinarično ponudbo, bolj severno- kot južnoameriškim videzom in lahkotnostjo vsakdanjega življenja.
19
Mednarodno prostovoljstvo - novi izzivi, nove izkušnje, nove priložnosti Lanskega septembra sem se prek Zavoda Voluntariat udeležila prostovoljnega tabora na jugu Islandije. Skupaj s še šestimi drugimi prostovoljci smo dva tedna bivali na kmetiji v okolici Álftaverja, ...
6
Foto: Rodeo sredi avstralske divjine - ločnica med belci in aborigini občutna Normanton se na prvi pogled ne loči kaj dosti od drugih mest in zaselkov sredi avstralskega "outbacka", puste divjine, ki predstavlja večji del osrednje Avstralije.
16
Na kozarček k avstrijskim sosedom Sveti Martin končuje priprave na požlahtnjenje letošnjega mošta v vino. Komaj čakam, da bomo preverili, kako mu jo šlo delo tokrat od rok. Pravijo, da je to lahko zanimivo tudi pri naših severnih ...
15
Najprej k maši, nato na krvave boje Filipinci so zelo pobožen narod. Morda med najbolj gorečimi katoličani na svetu – vsako veliko noč se najbolj predani verniki križajo, vsak drugi dan rutino zmoti praznik tega ali onega svetnika s ...
36

Kazalo