Prevozna sredstva
slice
Tudi na Bledu si bo mogoče izposoditi kolo
Želijo vzpostaviti medobčinski sistem izposoje, 21. september 2017 ob 10:09 Na Bledu so po zgledu nekaterih drugih slovenskih mest vzpostavili izposojo koles, ki so jo poimenovali Bled Green ways. Na štirih lokacijah bo na voljo 24 koles.
25
Kavalir po Ljubljani zapeljal že več kot milijon ljudi
3
19. september 2017 ob 16:05 Vozilo na električni pogon Kavalir je v osmih mesecih letošnjega leta prepeljalo že 80.000 potnikov, skupaj pa od leta 2008 že 1,2 milijona.
Čez vso Evropo prek Rusije do Japonske kar z vlakom
12
10. september 2017 ob 14:37 Ruska vlada je pripravila velikopotezen predlog, iz katerega lahko sklepamo, da bi potniki čez celotno Evropo do japonskega otoka Hokaido lahko potovali kar v vlakom.
Po ukinitvi poletnih linij v Dubrovnik in Split VLM Airlines skriva načrte
28
5. september 2017 ob 17:03 Belgijsko-slovenska letalska družba VLM Airlines, ki je prejšnji teden ukinila redno povezavo mariborskega letališča z letališčema v Splitu in Dubrovniku, še ni razkrila zimskega urnika letenja ...
V Utrechtu odprli največjo parkirno hišo za kolesa na svetu
24
8. avgust 2017 ob 11:46 V Utrechtu na Nizozemskem so odprli največjo parkirno hišo za kolesa na svetu, saj je v njej prostora za kar 12.500 koles.
Iz Ljubljane v Trst in Benetke znova z vlakom Potniki se bodo s prihodnjim letom iz Ljubljane lahko znova z vlakom odpravili do Trsta in Benetk.
24
Kitajska bo znova dvignila hitrost hitrih vlakov na 350 km/h Šest let po smrtonosni nesreči hitrega vlaka, zaradi katere so oblasti po vsej Kitajski upočasnile hitrosti ekspresnih vlakov, namerava država ponovno zvišati hitrost svojih hitrih vlakov na 350 km/h.
36
Video: Gordon Ramsay in "gospod Fižolček" namesto stevardes Pri British Airwaysu so posneli zabaven filmček o varnosti na letalu, v katerem nastopa vrsta britanskih slavnih ose bnosti, ki se znajdejo na avdiciji za zahtevne vloge v videu.
11
Ryanair se huduje: Potniki zlorabljajo pravila, še malčki vlečejo kovčke na letalo Irski nizkocenovni letalski prevoznik Ryanair se razburja, da potniki zlorabljajo pravila o prtljagi in morajo zato še njihovi malčki za seboj na krov vleči težke kovčke, da bi se izognili ...
44
Zapeljivec bo prevažal turiste in domačine po Ptuju Po zgledu ljubljanskega Kavalirja je tudi Ptuj dobil vozilo, ki bo po starem mestnem jedru zapeljalo marsikaterega turista.
5
Brez vozovnice na newyorški podzemni? Vsaj v zapor ne bo treba več. Preskakovanje ograje na newyorški podzemni železnici oziroma izogibanje plačilu vozovnice ne bo več nujno kaznovano z zaporno kaznijo do enega leta in denarno kaznijo v višini 1000 dolarjev.
15
Po Ljubljani bo vozilo 100 hrvaških ekotaksijev Cammeo Na ulice Ljubljane bo avgusta s 100 lastnimi ekološkimi vozili na plin zapeljal hrvaški taksiprevoznik Cammeo. Z njegovim prihodom se bo v Ljubljani odprlo več kot 200 novih delovnih mest.
58
Foto: Z ulic Mumbaja dokončno izginile kočije Skoraj dve leti po uradnem "izgonu" kočij, ki jih vlečejo konji, iz Mumbaja, si njihovi lastniki želijo, da bi pristojni zakon razveljavili, saj so ostali tako rekoč brez dohodka.
8
Z bližnjega Gradca po novem tudi v Birmingham in Amsterdam Letališče Gradec, s katerega se na pot pogosto odpravijo tudi slovenski potniki, je letos uvedlo dve novi redni povezavi - z Birminghamom in Amsterdamom.
9
Po Dunaju kmalu tudi z električnimi avtobusi brez voznikov Na Dunaju bosta na začetku leta 2018 začela testno voziti dva mini avtonomna avtobusa za 11 potnikov, leta 2019 pa bo to postala redna linija v novi dunajski soseski Seestadt Aspern.
8

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo