Prevozna sredstva
slice
Foto: Dolga in mukotrpna pot tovornjakarjev prek puščave Gobi v Mongoliji
Prometni zamaški na meji postajajo neznosni, 18. november 2017 ob 11:53 V mongolski puščavi Gobi se milimeter za milimetrom na cesti proti kitajski meji pomika na tisoče tovornjakov, otovorjenih s premogom. Pot je dolga in naporna, traja pa lahko tudi teden dni.
51
Foto: Nemški vlak prihodnosti - masažni stoli, sobna kolesa in igralnica
24
14. november 2017 ob 11:34 Sobna kolesa, igralne konzole, stoli, ki dušijo zvok in ogromni televizorji - tako si pri nemškem podjetju Deutsche Bahn predstavljajo vožnjo z vlakom prihodnosti.
V Azerbajdžanu odprli železnico, ki bo povezala Azijo z Evropo
24
5. november 2017 ob 14:04 V Azerbajdžanu so po večletni zamudi končno odprli železnico čez Kavkaz, ki naj bi postala nov transportni koridor med Azijo in Evropo.
Foto: Čez Aljasko po Dalton Highway, eni najodročnejših cest na svetu
20
12. oktober 2017 ob 06:32 Za vse adrenalinske navdušence je vožnja po Dalton Highway, 666 kilometrov dolgi cesti, ki povezuje aljaško mesto Faibanks z Deadhorsom pri Arktičnem oceanu, pravo doživetje in eden od vrhuncev ...
"Zavajajočemu" Ryanairu grozijo tudi pravni postopki
23
28. september 2017 ob 19:14 Iz britanske agencije za civilno letalstvo (CAA) so sporočili, da bodo zoper največjega evropskega letalskega prevoznika Ryanair zelo verjetno sprožili pravni postopek.
Na ljubljanske ulice bodo zapeljali hrvaški taksiji Cammeo V petek zjutraj bo na ljubljanske ulice zapeljalo prvih 60 vozil hrvaškega taksiprevoznika Cammeo, vožnjo pa bo mogoče naročiti tako prek klicnega centra kot aplikacije.
41
Prihaja Air Franceov "milenijski" nizkocenovnik s stevardesami v supergah Francoska letalska družba Air France je uradno zagnala svojega nizkocenovnika Joon, s katerim želijo pritegniti predvsem mlajše potnike.
20
Tudi na Bledu si bo mogoče izposoditi kolo Na Bledu so po zgledu nekaterih drugih slovenskih mest vzpostavili izposojo koles, ki so jo poimenovali Bled Green ways. Na štirih lokacijah bo na voljo 24 koles.
39
Kavalir po Ljubljani zapeljal že več kot milijon ljudi Vozilo na električni pogon Kavalir je v osmih mesecih letošnjega leta prepeljalo že 80.000 potnikov, skupaj pa od leta 2008 že 1,2 milijona.
5
Čez vso Evropo prek Rusije do Japonske kar z vlakom Ruska vlada je pripravila velikopotezen predlog, iz katerega lahko sklepamo, da bi potniki čez celotno Evropo do japonskega otoka Hokaido lahko potovali kar v vlakom.
12
Po ukinitvi poletnih linij v Dubrovnik in Split VLM Airlines skriva načrte Belgijsko-slovenska letalska družba VLM Airlines, ki je prejšnji teden ukinila redno povezavo mariborskega letališča z letališčema v Splitu in Dubrovniku, še ni razkrila zimskega urnika letenja ...
28
V Utrechtu odprli največjo parkirno hišo za kolesa na svetu V Utrechtu na Nizozemskem so odprli največjo parkirno hišo za kolesa na svetu, saj je v njej prostora za kar 12.500 koles.
24
Iz Ljubljane v Trst in Benetke znova z vlakom Potniki se bodo s prihodnjim letom iz Ljubljane lahko znova z vlakom odpravili do Trsta in Benetk.
24
Kitajska bo znova dvignila hitrost hitrih vlakov na 350 km/h Šest let po smrtonosni nesreči hitrega vlaka, zaradi katere so oblasti po vsej Kitajski upočasnile hitrosti ekspresnih vlakov, namerava država ponovno zvišati hitrost svojih hitrih vlakov na 350 km/h.
36
Video: Gordon Ramsay in "gospod Fižolček" namesto stevardes Pri British Airwaysu so posneli zabaven filmček o varnosti na letalu, v katerem nastopa vrsta britanskih slavnih ose bnosti, ki se znajdejo na avdiciji za zahtevne vloge v videu.
11

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo