Prevozna sredstva
slice
Na krov Ryanaira zastonj le še z ročno torbico
Vodstvo želi izboljšati točnost letov, 11. januar 2018 ob 21:51 Irska nizkocenovna letalska družba Ryanair bo ročno prtljago, ki jo bodo lahko potniki vzeli na krov brezplačno, omejila na en majhen kos.
35
"Sporazum o investiciji v mariborsko letališče je mrtva črka na papirju."
25
9. januar 2018 ob 20:23 Pristojno ministrstvo opozarja lastnika mariborskega letališča, družbo SHS Aviation, in kitajsko državno gradbeno podjetje, ki želita v letališče vložiti 660 milijonov evrov, naj ne pozabita, da je ...
Iz Maribora kmalu nad oblaki do Münchna in Antwerpna
17
8. januar 2018 ob 18:24 Belgijsko-slovenska letalska družba VLM Airlines bo z 12. februarjem vzpostavila letalsko povezavo Maribora z Münchnom in Antwerpnom.
S katerimi letalskimi družbami je najbolj varno potovati?
32
7. januar 2018 ob 09:42 Letalske družbe British Airways, Emirates, Etihad Airways, Finnair, KLM, Lufthansa in Qantas so tudi letos med najvarnejšimi letalskimi družbami po izboru portala airlineratings.com.
Maribor: Maister pokvarjen že po enem dnevu vožnje
60
25. december 2017 ob 13:27 Potem ko je v petek po mariborskih ulicah zapeljal Maister, malo električno vozilo, ki brezplačno vozi po središču štajerske prestolnice, se je vozilo že drugi dan pokvarilo.
Avstrijski prevoznik Niki bo v četrtek prenehal leteti Avstrijski Niki bo s četrtkom ustavil vse letalske prevoze, uprava družbe pa je že vložila predlog za začetek postopka plačilne nesposobnosti.
5
Predbožični letališki kaos: piloti Ryanaira napovedali stavko Če ste nameravali za božične praznike leteti z Ryanairom, se morda pripravite na kar nekaj nevšečnosti. Piloti in kabinsko osebje tega irskega nizkocenovnika so namreč napovedali stavko.
16
Se bliža nova doba nadzvočnih potniških letal? Letalska industrija očitno resno pogleduje proti nadzvočni tehnologiji na potniškem področju. Letalska družba Japan Airlines bo vložila v zagonsko podjetje, ki razvija nadzvočno potniško letalo.
27
Slovenske železnice imajo nov vozni red Slovenske železnice z današnjim dnem vozijo po novem voznem redu. Spremembe se nanašajo tako na notranji kot mednarodni potniški promet.
56
Foto: Dolga in mukotrpna pot tovornjakarjev prek puščave Gobi v Mongoliji V mongolski puščavi Gobi se milimeter za milimetrom na cesti proti kitajski meji pomika na tisoče tovornjakov, otovorjenih s premogom. Pot je dolga in naporna, traja pa lahko tudi teden dni.
51
Foto: Nemški vlak prihodnosti - masažni stoli, sobna kolesa in igralnica Sobna kolesa, igralne konzole, stoli, ki dušijo zvok in ogromni televizorji - tako si pri nemškem podjetju Deutsche Bahn predstavljajo vožnjo z vlakom prihodnosti.
24
V Azerbajdžanu odprli železnico, ki bo povezala Azijo z Evropo V Azerbajdžanu so po večletni zamudi končno odprli železnico čez Kavkaz, ki naj bi postala nov transportni koridor med Azijo in Evropo.
24
Foto: Čez Aljasko po Dalton Highway, eni najodročnejših cest na svetu Za vse adrenalinske navdušence je vožnja po Dalton Highway, 666 kilometrov dolgi cesti, ki povezuje aljaško mesto Faibanks z Deadhorsom pri Arktičnem oceanu, pravo doživetje in eden od vrhuncev ...
20
"Zavajajočemu" Ryanairu grozijo tudi pravni postopki Iz britanske agencije za civilno letalstvo (CAA) so sporočili, da bodo zoper največjega evropskega letalskega prevoznika Ryanair zelo verjetno sprožili pravni postopek.
23
Na ljubljanske ulice bodo zapeljali hrvaški taksiji Cammeo V petek zjutraj bo na ljubljanske ulice zapeljalo prvih 60 vozil hrvaškega taksiprevoznika Cammeo, vožnjo pa bo mogoče naročiti tako prek klicnega centra kot aplikacije.
42

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo