Prevozna sredstva
slice
Foto: Izplula največja križarka na svetu - impresivna, a izjemno onesnažuje
Harmony of the Seas na krstni plovbi, 22. maj 2016 ob 19:42 Iz pristanišča v Southamptonu je na svojo krstno plovbo odplula Harmony of the Seas, 362 metrov dolga, 71 metrov visoka turistična ladja, ki lahko sprejme 6.780 potnikov.
96
Prihaja nova letalska povezava z Grčijo - Aegean Air v Atene dvakrat na teden
24
19. maj 2016 ob 13:45 S 15. junijem Ljubljana dobiva novo sezonsko letalsko povezavo z Grčijo, saj bo dvakrat tedensko z Brnika v Atene letel Aegan Air.
Express Airways še brez operativne licence, iz Maribora "predvidoma junija"
19
14. maj 2016 ob 14:28 Redna letalska linija med Mariborom in Düsseldorfom, od katere so si na Štajerskem obetali večji turistični izkupiček, je še vedno pod vprašajem.
Internautica vabi v Portorož, v pričakovanju 20.000 obiskovalcev
7
5. maj 2016 ob 09:40 V portoroški marini poteka že 21. mednarodna razstava navtike Internautica, na kateri je okrog 200 razstavljavcev na ogled postavilo 120 plovil in druge opreme za prosti čas na morju.
Video: Iz Maribora v Düsseldorf vendarle poletelo prvo letalo
4
2. maj 2016 ob 12:52 21 potnikov je z mariborskega letališča vendarle poletelo v nemški Düsseldorf.
Bi preizkusili nov električni vlakec v Ljubljani? Maja brezplačne vožnje. Maja boste lahko novo pridobitev v Ljubljani, električni vlakec po imenu Urban, preizkusili brezplačno.
37
Zaplet na letalski liniji Maribor-Düsseldorf, prodanih le 15 vozovnic V četrtek bi moral iz Maribora v Düsseldorf poleteti prvi boeing s 142 sedeži.
54
Ukinjeni poleti iz Ljubljane v Stockholm in Köln Slovenski letalski prevoznik Adria Airways ta teden ukinja polete v švedsko prestolnico Stockholm, odločil pa se je tudi, da ne bo letel v Köln, kamor bi moral začeti leteti konec aprila.
25
Dubaj prvič uvaja letališko takso za potnike, z zbranim denarjem bodo širili letališča Dubajsko letališče, najbolj zasedeno mednarodno letališče, bo 30. junija uvedlo letališko takso za potnike. Znašala bo 35 dirhamov (8,4 evra).
9
Z nadzvočnim potniškim letalom od Londona do New Yorka v treh urah Zagonsko podjetje iz Kolorada želi zgraditi nadzvočno potniško letalo, ki bi letelo hitreje od Concorda, a bi za vozovnico odšteli le četrtino tistega, kar so plačevali potniki na upokojenem Concordu.
53
Skrivnost najvarnejšega letališča na svetu - namesto sezuvanja čevljev rasno profiliranje Če vprašate varnostne strokovnjake, katero letališče je najvarnejše na svetu, vam bo večina verjetno kot iz topa izstrelila - Ben Gurion v Tel Avivu.
130
Z Brnika v svet - poleti lahko izbirate med 29 destinacijami Ljubljansko letališče v poletje vstopa z okrepljenim voznim redom, ki je še boljši kot lani poleti. Potnikom bo na teden na voljo več kot 220 rednih letov do 29 mest v 22 državah.
44
Ryanair skupini za predčasno pot iz Bruslja zaračunal 6.000 funtov Ryanair je skupini britanskih potnikov, ki so se po torkovih napadih v Bruslju želeli predčasno vrniti v domovino, izdal račun za 6.000 funtov (7.600 evrov).
50
Po Bruslju: kako varna so svetovna letališča? Ob dveh eksplozijah, ki sta odjeknili ob prijavnih okencih na bruseljskem letališču Zaventem, se porajajo vprašanja, kako varna so pravzaprav naša letališča in kako zgodaj ob vstopu na terminal bi ...
38
Deset najboljših letališč na svetu Četrto leto zapored je naslov najboljšega letališča na svetu po izboru potnikov osvojilo singapursko letališče Čangi in si znova pridobilo nagrado SkyTrax.
22

Videonovice
Anketa: 10. maj 2016 ob 09:52

Kateri del Slovenije vam je najbolj všeč za vikend oddih?

Gorenjska s svojimi gorami in dolinami.
Vipavska dolina.
Goriška brda.
Obala.
Logarska in Zgornjesavinjska dolina.
Območje Kolpe.
Dolenjska.
Prekmurje.
Drugo.
Arhiv
Kazalo