Prevozna sredstva
slice
Kaj potrošnika zmede bolj: cena vozovnice z vključenim davkom ali tista brez njega?
Sporni zakon predstavniškega doma ameriškega kongresa, 29. julij 2014 ob 10:15 Predstavniški dom kongresa je potrdil predlog zakona, po katerem letalske družbe ne bodo več obvezane v oglasih ponuditi končne, polne cene vozovnice, ampak bodo lahko oglaševale tudi cene brez ...
11
 • Lobisti so se dve leti trudili zakon spremeniti - in uspeli
 • Senator bi medtem zaostril kazni za zavajanje
 • Najboljše letalske družbe na svetu so ... Na vrhu Cathay Pacific Airways.
  11
  20. julij 2014 ob 17:14 Potniki so za najboljšo letalsko družbo letos izglasovali Cathay Pacific Airways s sedežem v Hongkongu, slovenska Adria pa se je uvrstila na sedmo mesto med prevozniki v vzhodni Evropi. Nagrado za
  Retrovožnja do Trsta - openski tramvaj, eden najstarejših v Evropi, spet na progi
  20
  13. julij 2014 ob 10:44 Znameniti openski tramvaj, ki povezuje Trst in Opčine že od daljnega leta 1902, je po dveh letih na vsesplošno veselje Tržačanov kot tudi Opencev pa tudi številnih turistov znova začel voziti.
  Adria želi biti le za petino dražja od nizkocenovnikov
  47
  10. julij 2014 ob 16:55 Adria Airways se želi približati nizkocenovnikom in postati hibridni letalski prevoznik. Cene so že znižali za osem odstotkov in uvedli nižje cene za rezervacije v zadnjem hipu.
  Z vlakom na morje? Zakaj pa ne!
  61
  29. junij 2014 ob 08:39 V sredo je od Maribora do Kopra znova začel voziti kopalni vlak. Z njim se je mogoče pripeljati do Kopra, nato pa z avtobusom naprej do Izole, Portoroža in Pirana.
  Dalmatian se je le oglasil: Celotna kupnina za vozovnice že nakazana Nizkocenovnik Dalmatian se je po nekaj dneh molka le oglasil: pojasnjuje, da so vozovnice nehali prodajati, ker se je investitor zadnji trenutek umaknil, in obljublja vračilo denarja.
  31
  Foto: Japonski vlaki - ne le najhitrejši, kmalu tudi najrazkošnejši na svetu Japonska železniška družba, ki je pred leti zaslovela z mrežo hitrih vlakov šinkansen, je napovedala, da bo čez tri leta predstavila " najrazkošnejši vlak na svetu ".
  10
  Portoroško letališče še brez povezave z Rimom Portoroško letališče ima letos zaradi slabega vremena in omejitev letalskega prometa med vojaškimi vajami nekaj manj potnikov kot lansko leto, ki je bilo v tem pogledu rekordno.
  15
  Nov terminal, novi načrti, a pomanjkanje denarja Mariborsko letališče z dokončanjem potniškega terminala lahko resneje računa na povečanje potniškega prometa. V teku je povezovanje, ki bi lahko prineslo redno letalsko linijo.
  9
  Prestižni starodobniki spet hrumeli po Kamniku V Kamniku so se na ogled postavili elitni starodobniki, ki so bili narejeni pred letom 1940 in ki jih je še vedno mogoče voziti.
  3
  Kitajci bodo s hitrejšo železnico povezali države vzhodne Afrike Kitajska bo na vzhodu Afrike gradila železnico, ki bo povezala Kenijo, Ruando, Ugando in Južni Sudan. Delo bo opravilo kitajsko podjetje.
  29
  75 let zadnje velike ameriške železniške postaje Glavna losangeleška železniška postaja Union Station je bila zgrajena maja leta 1939, zadnja v sklopu t. i. "velikih" železniških postaj, ki so jih gradili po ZDA na začetku 20. stoletja.
  7
  Rokavski predor: 20 let enega od sedmih čudes moderne dobe Mineva 20 let od odprtja enega izmed največjih dosežkov moderne dobe, 50,5 kilometra dolgega predora pod Rokavskim prelivom, ki povezuje London z dvema zahodnoevropskima prestolnicama - Brusljem in ...
  13
  Foto: Etihad Airways razkril najbolj luksuzna potniška letala na svetu Potniki letalske družbe Etihad Airways so že zdaj leteli precej lagodno, kmalu pa bodo lahko izkusili še večji luksuz.
  21
  Kako mobilni smo? Učinkovita prostorska mobilnost je pomembna predvsem v ruralnih okoljih, kjer je življenjski slog številnih prebivalcev odvisen od javnega prevoza.
  1

  Kazalo