Prevozna sredstva
slice
Nič več brezplačne hrane in pijače na poletih Adrie Airways
Ponudba v poslovnem razredu in na čarterskih poletih za zdaj ostaja enaka, 17. april 2014 ob 18:10 Na poletih slovenskega nacionalnega letalskega prevoznika Adrie Airways boste v ekonomskem razredu lahko brezplačno jedli in pili le še nekaj dni, nato pa boste morali odpreti denarnico.
82
Stavka pilotov Lufthanse ohromila letalski promet v Nemčiji
6
2. april 2014 ob 11:55 Stavka okoli 5.400 pilotov pri nemškem letalskem prevozniku Lufthansa je ohromila letalski promet v Nemčiji, potem ko je bila odpovedana večina poletov.
Za 230 evrov z letalom (in nazaj) iz Rima do Portoroža, za 300 s Sicilije
17
1. april 2014 ob 19:43 Od 1. maja Portorož dobiva redno letalsko čartersko povezavo z Italijo - dvakrat tedensko bo tako Obala povezana s prestolnico Rim, Salernom na jugu države in Catanio na Siciliji.
"Nikoli točen" in "najbolj nezanesljiv polet na svetu" zamujal 293-krat
33
1. april 2014 ob 22:17 Če se želite izogniti tistemu neprijetnemu občutku ob novici, da vaše letalo zamuja, se raje ne odločite za polet med Londonom in Budimpešto z WizzAirom, saj ga boste skoraj zagotovo doživeli.
Video: Od Ljubljane do Celovca in obratno z avtobusom
7
28. marec 2014 ob 20:56 Od jutri bosta Celovec in Ljubljana vsaj nekoliko bliže: povezana bosta namreč z redno avtobusno progo. Korošci so na to čakali 30 let.
Kopel za stopala med vožnjo z vlakom? Samo na Japonskem. Na japonskih hitrih vlakih bodo julija svojim potnikom ponudili sproščujoče kopeli za stopala. Gre za del kampanje, ki spodbuja turizem na podeželskem območju prefekture Jamagata.
8
Najlepši pristanki - od panorame Benetk do Karibov Posebna komisija, sestavljena iz urednikov turističnih sekcij, izkušenih pilotov in drugih strokovnjakov, je sestavila ožji seznam najslikovitejših pristankov na letališčih sveta.
14
Najvarnejše letalske družbe na svetu, na vrhu Air New Zealand Novozelandski letalski prevoznik Air New Zealand se je znašel na vrhu seznama 60 najvarnejših letalskih družb na svetu.
7
Jugoslovanska ladja duhov s podganami se bliža Veliki Britaniji V Jugoslaviji zgrajena križarka, ki je izginila v nevihti v Novi Fundlandiji, se je po letu dni znova pojavila - in z okuženimi podganami na krovu naj bi plula proti Veliki Britaniji oz. Irski.
45
Rusija: V času zimskih olimpijskih iger prepovedan vnos tekočin na letala Moskovska letališča so v času pred in med zimskimi olimpijskimi igrami v Sočiju iz varnostnih razlogov prepovedala vnos vseh tekočin na letala, tudi tistih, ki jih potniki potrebujejo v zdravstvene ...
4
Slovenijo preletelo več kot 200.000 letal, pristalo pa jih je 12.850 Slovenski zračni prostor je v tem letu po ocenah Kontrole zračnega prometa Slovenije preletelo približno 213.750 letal, na slovenskih tleh pa jih je pristalo 12.850.
10
Vlak iz Sežane rekorder med zamudniki Slovenske železnice so največjo zamudo letos izmerile na vlaku med Sežano in Ljubljano, ki je 12. februarja v Ljubljano pripeljal s kar 328 minutami zamude, to je pet ur in pol.
24
Z GoOptijem do letališča, od tam pa v širni svet Do Benetk ali Münchna ni dolga pot, zna pa biti kar nadležna, saj je pogosto le "odskočna deska" za kakšno bolj oddaljeno destinacijo. Teh nekaj ur lahko premagate na več načinov, tudi z GoOptijem.
147
Foto in video: Abrahamovec Brnik sprejel Busha, slovensko nogometno pravljico in nas Pred natanko 50 leti je na - takrat popolnoma novem letališču - na Brniku pristalo prvo letalo. V letih, ki so sledila, smo tam pričakali svetovne voditelje, slovenske športnike, svojce in prijatelje.
26
Ryanairov koledar z razgaljenimi stevardesami prevroč za Špance Španski sodnik je prepovedal oglaševanje Ryanairovega koledarja s fotografijami svojih najprivlačnejših stevardes v bikinijih.
10

Kazalo