Prevozna sredstva
slice
London in Ljubljana še bolj povezana, še več poletov
Easyjet povečuje število poletov v Slovenijo, 6. december 2016 ob 21:25 Vodilna destinacija letališča Jožeta Pučnika - London - bo od zdaj še lažje dostopna Slovencem.
7
Urban bo krožno povezal najpomembnejše znamenitosti Ljubljane
38
25. november 2016 ob 21:33 Električni vlakec Urban bo v soboto prvič redno zapeljal po turistični krožni poti, ki povezuje najpomembnejše znamenitosti Ljubljane tudi zunaj mestnega jedra.
Foto: Novo Airbusovo potniško letalo prvič poletelo
21
24. november 2016 ob 16:07 Evropski letalski proizvajalec Airbus je prvič v zraku preizkusil posebej dolgo različico svojega širokotrupnega potniškega letala A350.
Ryanair: Do leta 2026 boste z nami lahko leteli brezplačno
32
23. november 2016 ob 13:49 Michael O'Leary, d irektor nizkocenovne letalske družbe Ryanair, je poudaril, da bodo potniki v prihodnosti z njimi lahko leteli brezplačno.
V Islamabadu slovesno odprli prvo kolesarsko stezo
20
15. november 2016 ob 14:55 V pakistanski prestolnici Islamabad so pred dnevi odprli prvo kolesarsko stezo, ki je del načrta, da po celotnem mestu zgradijo kolesarsko infrastrukturo, s tem pa promovirajo do okolja prijazne ...
Adria Airways konec oktobra prehaja na zimski vozni red Konec meseca slovenski letalski prevoznik Adria Airways prehaja na zimski vozni red, ki bo veljal do 26. marca 2017.
13
V EU-ju prepeljali rekordno število potnikov na letalih V Evropski uniji je lani z letalom potovalo 918,3 milijona potnikov, kar je rekord. Še nikoli do zdaj namreč niso našteli toliko letalskih potovanj.
7
Dvorezen meč vse bolj priljubljenih arktičnih križarjenj Potem ko je luksuzna, 13-nadstropna križarka Crystal Serenity prejšnji mesec prvič uspešno preplula Severozahodni prehod (North-West Passage), mitsko pomorsko pot, ki prek Arktičnega povezuje ...
15
Iz Zagreba v Dubaj le še med jesenskimi in novoletnimi počitnicami Nizkocenovni letalski prevoznik Flydubai iz Združenih arabskih emiratov ukinja povezavo z zagrebškim letališčem, od koder so v Dubaj leteli tudi številni Slovenci.
16
Nizkocenovnik bo povezal Ljubljano z Amsterdamom Z ljubljanskega letališča boste lahko od aprila leteli po nizkih cenah v Amsterdam.
26
Easyjet bi kljub brexitu še naprej prosto letel po Evropi, zato steguje prste po Tuiflyju Britanski nizkocenovnik Easyjet se dogovarja o prevzemu nemškega konkurenta Tuiflyja.
4
Od enega do drugega postajališča zdaj tudi z "LPP-taksijem" Ljubljana je dobila dopolnjeno ponudbo javnih prevoznih storitev. Gre za storitev Prevoz na klic, 20 električnih vozil pa bo vozilo predvsem na območjih, kjer avtobusi vozijo redkeje.
47
Avstrija gradi 130 kilometrov dolgo povezavo med Celovcem in Gradcem Avstrija gradi nov železniški koridor med Dunajem in Celovcem, ki se bo povezal tudi s Slovenijo in Italijo. Do leta 2024 bo v posodobitev železniškega omrežja vložila 17 milijard evrov.
23
Avtoceste za kolesarje rešitev za območja velikih dnevnih migracij? Ena izmed mogočih rešitev za izboljšanje prometnih tokov na večjih mestnih območjih je gradnja avtoceste za kolesarje, kaže študija o načrtovani gradnji prve takšne prometne povezave v Nemčiji.
48
Po Londonu s podzemno končno tudi ponoči - a le na dveh progah Vlaki londonske podzemne železnice bodo nocoj prvič v 150-letni zgodovini železnice vozili vso noč, a za začetek le na dveh linijah in zgolj dve noči na teden.
9

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo