Prevozna sredstva
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
American Airlines
American Airlines je v hudih težavah in napoveduje ukinitev 13.000 delovnih mest, US Airways pa trdi, da jih lahko polovico reši. Foto: EPA

Dodaj v

Roki si bosta očitno podala tudi American Airlines in US Airways

Združevanju velikih ameriških letalskih prevoznikov še ni videti konca
21. april 2012 ob 18:19
Washington - MMC RTV SLO

V črne napovedi družbe American Airlines o ukinitvi 13.000 delovnih mest je posijal žarek upanja - US Airways ponuja združitev in za polovico manjše odpuščanje.

Glavni izvršni direktor ameriške letalske družbe US Airways Douglas Parker je danes v pismu zaposlenim sporočil, da so dosegli načelni dogovor s tremi sindikati pri konkurenčni družbi American Airlines o morebitni združitvi.

Parker je dodal, da dogovor s sindikati, ki zastopajo 55.000 delavcev pri American Airlines, sicer še ne pomeni, da se bo združitev tudi zgodila, vendar gre za pomemben korak v tej smeri.

Tretja največja letalska družba v ZDA American Airlines je novembra lani stopila v postopek prisilne poravnave, da se znebi velikega bremena dolga - družba želi poleg tega ukiniti pogodbe s sindikati o plačah in ugodnostih ter delovnih pravilih ter vsiliti nove pogodbe, s katerimi bi prihranila denar, čemur pa sindikati seveda ostro nasprotujejo, zato so privolili v program združitve z US Airways, ki obljublja, da bodo ohranili vsaj 6.000 delovnih mest, predvidenih za ukinitev.

Združitev bi koristila obema družbama, saj bi se lahko uspešneje kosali s hudo konkurenco pred kratkim združenih družb United in Continental ter Delta in Northwest.

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
PatrickBateman
# 22.04.2012 ob 15:09
Ma ne, naj raje naredijo tako kot delajo nasi vsemogocni komunajzarji... vse zapret, delavce vse na cesto, pobrat pa ves denar, ki se ga se da.
Je pa res, da to niso drzavna podjetja in ameriska mentaliteta je drugacna.
dmejz
# 24.04.2012 ob 09:38
@PatrickBateman združevanje združb, tako da bo na koncu obstajala le ena, kar pomeni manjšanje konkurence na trgu. V kateri družbeni ureditvi je bila po ena ferma na branžo. Aja komunizem. Pa če boš glavo iz riti potegnu, boš vidu, da imajo ZDA in najhujši komunizem več vzporednic; državo vodijo vojaški generali, imajo celo morje agencij ki skrbijo za varnost, preiščejo te lahko na vsakem koraku (kot iz kakega starega filma o hladni vojni), zaprejo te lahko brez obtožnice,... Ampak večina ljudi na svetu, s tabo vred je preveč zabita, da bi to dojela.
Kazalo