Prevozna sredstva
(2)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
American Airlines
American Airlines je v hudih težavah in napoveduje ukinitev 13.000 delovnih mest, US Airways pa trdi, da jih lahko polovico reši. Foto: EPA

Dodaj v

Roki si bosta očitno podala tudi American Airlines in US Airways

Združevanju velikih ameriških letalskih prevoznikov še ni videti konca
21. april 2012 ob 18:19
Washington - MMC RTV SLO

V črne napovedi družbe American Airlines o ukinitvi 13.000 delovnih mest je posijal žarek upanja - US Airways ponuja združitev in za polovico manjše odpuščanje.

Glavni izvršni direktor ameriške letalske družbe US Airways Douglas Parker je danes v pismu zaposlenim sporočil, da so dosegli načelni dogovor s tremi sindikati pri konkurenčni družbi American Airlines o morebitni združitvi.

Parker je dodal, da dogovor s sindikati, ki zastopajo 55.000 delavcev pri American Airlines, sicer še ne pomeni, da se bo združitev tudi zgodila, vendar gre za pomemben korak v tej smeri.

Tretja največja letalska družba v ZDA American Airlines je novembra lani stopila v postopek prisilne poravnave, da se znebi velikega bremena dolga - družba želi poleg tega ukiniti pogodbe s sindikati o plačah in ugodnostih ter delovnih pravilih ter vsiliti nove pogodbe, s katerimi bi prihranila denar, čemur pa sindikati seveda ostro nasprotujejo, zato so privolili v program združitve z US Airways, ki obljublja, da bodo ohranili vsaj 6.000 delovnih mest, predvidenih za ukinitev.

Združitev bi koristila obema družbama, saj bi se lahko uspešneje kosali s hudo konkurenco pred kratkim združenih družb United in Continental ter Delta in Northwest.

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
Kazalo