Miranda je aprila 'smuknila' v novo Qantasovo uniformo. Na njej je videti odlično, stevardese pa je pustila ravnodušne. Foto: EPA
Miranda je aprila 'smuknila' v novo Qantasovo uniformo. Na njej je videti odlično, stevardese pa je pustila ravnodušne. Foto: EPA

"Nova uniforma je na Mirandi Kerr videti izvrstno, a na žalost nimamo vse takšne postave kot ona," so opozorile stevardese, ki delajo za največjega letalskega prevoznika na celini "tam spodaj". "Uniforme so zelo zelo tesne, s tem pa tudi precej nepraktične. Naše delo je namreč telesno precej naporno, veliko se moramo sklanjati," so dodale.

Miranda Kerr, ena najbolj iskanih in uspešnih manekenk na svetu, je aprila prva "skočila" v novo Qantasovo uniformo, ki jo je oblikoval domači oblikovalec Martin Grant. Sestavljata jo temno modra obleka z dodatkom oranžne in rožnate ter črn plašč s klobučkom. Stevardese priznavajo, da je oblačilo zelo zapeljivo, a se z nostalgijo ozirajo na svoja stara oblačila.

"Qantasove stevardese smo stare od 20 do 60 let in sploh starejša garda ne želi neudobnih novih oblačil. Prejšnja, ki ji je izdelal Peter Morrissey, so bila mnogo primernejša," so dejale in se obrnile tudi na avstralsko zvezo stevardes, ki je letalsko družbo pozvala, naj ugodi njihovi prošnji in uniforme zamenja.

Družba: Lahko so jih pomerile
A pri Qantasu so drugačnega mnenja, trdijo, da je bil odziv na nove obleke "večinoma pozitiven" ter da so vse stevardese pred naročilom svoje uniforme lahko tudi pomerile. "Seveda smo morali nekatere modele prilagoditi, da ustrezajo vsem 12.000 ljudem, a med zaposlenimi je po našem mnenju veliko navdušenja nad novostjo," so sporočili.

Kerrova, ki se je pred časom na veliko presenečenje ločila od britanskega igralca Orlanda Blooma, je postala ambasadorka Qantasa skupaj z igralcem Johnom Travolto.