Podjetje je zaposlilo prave stevardese. Foto: Reuters
Podjetje je zaposlilo prave stevardese. Foto: Reuters

Podjetje se imenuje First Airlines in nima svojih letal, ampak samo nekaj prostorov, ki so jih spremenili v približek notranjosti letala. Nato vse poteka kot na pravem letalu - stevardesa pozdravi potnike in jim predstavi varnostne ukrepe, nato pa se na zaslonih prikaže vzletna steza. Seveda ostanejo na tleh.

Med "poletom", ki traja dve uri, potnikom postrežejo štiri tipične letalske obroke, po "pristanku" pa Japonci sploh ne zapustijo sedeža, ampak se odpravijo na nov virtualni potep - s 360-stopinjsko kamero si ogledajo največje znamenitosti Pariza, kot so Eifflov stolp, Slavolok zmage, Elizejske poljane, Louvre in druge.

"Resnično potovanje spremlja veliko priprav, potovanje v Evropo pa tudi ni prav poceni. Zato smo našim gostom ponudili takšno brezskrbno potovanje v Evropo," je dejal predstavnik podjetja.

Prvo takšno "potovanje", za katerega je bilo treba odšteti slabih 60 evrov, je potekalo do Pariza, v kratkem pa bodo ponudili tudi podobne oglede iz naslanjača do Rima, Havajev in New Yorka. Zanimanje je veliko, "letalo" je zapolnjeno že nekaj mesecev vnaprej. Večina njihovih strank so starejši gospodje in gospe.