S kolesom
slice
Odprta novooznačena kolesarska povezava Rateče-Ljubljana
Simbolno jo je odprl Peter Gašperšič, 5. oktober 2016 ob 18:44 S kolesarjenjem od Trbojskega jezera do Stanežič je infrastrukturni minister Peter Gašperšič skupaj s sodelavci, župani občin Medvode, Kranjska Gora, Vodice in Šenčur, podžupanom Bleda ter ...
24
Ljubljana prijaznejša do kolesarjev, a še vedno ne brez črnih točk
70
1. oktober 2016 ob 06:07 Vse več ljudi prisega na kolo, saj je pogosto najhitrejši in najpriročnejši način gibanja po mestu. Tega se zavedajo tudi v glavnem mestu Slovenije.
V Uzbekistan in Tadžikistan, preden ju odkrijejo trume turistov!
31
17. avgust 2016 ob 07:17 Rekreativni kolesar Marko Mohorčič, ki se je vrnil s potovanja s kolesom po Uzbekistanu in Tadžikistanu, je nad neodkritima državama v osrednji Aziji navdušen, popotnikom pa svetuje, naj se v oba ...
Ekstremna kolesarska preizkušnja v Nepalu
4
15. november 2015 ob 11:45 Ekstremna kolesarska preizkušnja v Nepalu je po devetih dneh in 400 prevoženih kilometrih prinesla zmagovalca - Nepalec Ajaj Pandit Diksit.
Foto: Kolesarska dogodivščina po Škotski
12
7. oktober 2015 ob 10:34 Če bi radi dogodivščino, ki vas ne bo pustila ravnodušnega, se podajte za 35 dni na kolesarsko potovanje. Z 18 kilogramov težkim kolesom in 30 kilogramov opreme. Velika preizkušnja za telo in um.
Passo di Nace - škofjeloška različica dolomitskih kolesarskih klancev Niti ni med najbolj znanimi niti med najtežjimi kolesarskimi vzponi pri nas, morda niti ne na Gorenjskem, kot je recimo njegov sosed Jošt, a če škofjeloškim kolesarjem omenite Naceta, bodo takoj ...
13
Kolesarska tura, dolga 962 km, od izvira do izliva Save Skupina sedmih kolesarjev iz vseh štirih držav, po katerih teče Sava, bo prekolesarila celotno pot Save. Na poti se jim bodo pridružili tudi mimoidoči.
9
Razcvet kolesarskega turizma v Kranjski Gori: kolesarjev trikrat več kot smučarjev Kranjska Gora postaja vse bolj priljubljena destinacija za kolesarski turizem, ki je prav tako kot pohodništvo v velikem razmahu.
21
Ravnina pa silna strmina in še makadam povrhu Slabih 50 kilometrov dolga tura, katere osrednji del je vzpon na Janče, je precej razgibana.
17
Na klancu Ljubljanska kolesarska scena se je v zadnjih letih močno okrepila.
S kolesom med oljke in kamen Jesenski izlet na najvišji otok Jadrana je primeren za vse vrste kolesarjev. Med nasadi oljk in kamnitimi gomilami, ki so jih stoletja gradili pastirji, so možnosti za raziskovanje neskončne.
9
Lahko bi potoval ali bluzil, a me zanimajo druge stvari Jureta Berka, 22-letnega študenta strojništva, je bilo težko ujeti za pogovor. Največ časa ima zjutraj, ob sedmih, ko po navadi, če ni na poti v tujino, začne delati.
35
Ekipni duh in skupen cilj delata čudeže na kolesu Slabih 50 višinskih metrov pod vrhom vršiške ceste z bovške smeri tabla na levi kaže, da ste obrnili ovinek številka 26, z največjim veseljem pohodite pedala za tistih zadnjih nekaj metrov do ...
20
Foto: Kolesarske novosti, kolesa slavnih in priložnost za raziskovanje Če ste kolesarski navdušenec, ki ga vsaj malo zanimajo novosti v industriji, vam izlet v sedem ur oddaljen Friedrichshafen lahko prijetno popestri dopust.
4

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo