Priljubljena točka v Seattlu je tržnica Pike Place. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Priljubljena točka v Seattlu je tržnica Pike Place. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Pogled na Seattle z morja. Foto: Wikipedia

Sodeč po javnomnenjski raziskavi Public Policy Polling je Detroit namreč najmanj priljubljeno ameriško mesto med 21 zajetimi v anketo. Le 22 odstotkov vprašanih gleda na to industrijsko velemesto v zvezni državi Michigan pozitivno, 49 odstotkov pa jih ima negativno mnenje.

Zanimivo je, da je za tiste, ki so leta 2008 na predsedniških volitvah volili za Baracka Obamo, dvakrat bolj verjetno, da bodo imeli pozitivno mišljenje o Detroitu, v primerjavi s tistimi, ki so volili za republikanca Johna McCaina, a za tiste, ki se označujejo za "zelo liberalne", in za tiste, ki se imajo za "zelo konservativne", je verjetnost, da bodo sovražili Detroit, skoraj enaka. Detroit imajo raje ženske kot moški (kar morda ni presenetljivo, glede na to, da velja mesto za odlično za samske moške).

Detroitu se na repu seznama najmanj priljubljenih pridružujeta kalifornijski Oakland, ki ima podobno slab sloves kot Detroit, in Los Angeles.
Priljubljen severozahod
Najbolj priljubljeno ameriško mesto je Seattle. Simpatično liberalno mesto ob Pacifiškem oceanu, ki je svetu dalo Starbucks in Microsoft, je poželo 57-odstotno odobravanje vprašanih.
Tesno za petami mu je še eno severozahodno mesto, Portland (Oregon). Boston (52 pozitivnih glasov proti 17 negativnim) in Atlanta (51 : 19) sta bili edini drugi mesti, ki sta prejeli več kot 50 odstotkov glasov.

Seznam v celoti:
1. Seattle, Washington
2. Portland, Oregon
3. Boston, Massachusetts
4. Atlanta, Georgia
5. Phoenix, Arizona
6. Dallas, Teksas
7. New York, New York
8. New Orleans, Louisiana
9. Houston, Teksas
10. Salt Lake City, Utah
11. Philadelphia, Pensilvanija
12. San Francisco, Kalifornija
13. Baltimore, Maryland
14. Las Vegas, Nevada
15. Chicago, Illinois
16. Cleveland, Ohio
17. Washington, DC
18. Miami, Florida
19. Oakland, Kalifornija
20. Los Angeles, Kalifornija
21. Detroit, Michigan