Vagabund
slice
Ascension: eden najodročnejših otokov sveta, kjer prebivalci nimajo pravice bivati
Umetni tropski gozd, polja lave in najslabše golfišče na svetu, 20. september 2018 ob 06:38 "Nikdar ne boste uganili, od kod smo," ob koncu večera zagotovi angleško govoreči obiskovalec, ki se je nedavno mudil v Hiši Franko.
37
Foto: Zlovešče podmorsko pokopališče ladij - in japonskih vojakov
21
5. september 2018 ob 07:02 V Mikroneziji, 2.000 kilometrov severozahodno od Nove Gvineje, sredi Tihomorskega oceana leži atol, tako rekoč popolnoma odmaknjen od preostalega sveta. Laguno Truk oz.
Dunaj od Melbourna prevzel naziv najboljše mesto za bivanje
32
14. avgust 2018 ob 09:28 V raziskavi, kjer glede na različna merila ocenjujejo 140 mest po svetu, je po sedmih letih z vrha lestvice avstrijska prestolnica Dunaj izrinila Melbourne.
Zaradi stavke osebja popolnoma zaprli Eifflov stolp
2
1. avgust 2018 ob 21:14 Zaradi stavke osebja, ki sprejema obiskovalce Eifflovega stolpa, so bili primorani popolnoma zapreti eno največjih svetovnih turističnih znamenitosti.
Oblasti omejujejo število turistov na Velikonočnem otoku
14
30. julij 2018 ob 16:08 Čilske oblasti so zaradi grožnje lokalnim običajem in okolju sprejele novo zakonodajo, s katero želijo zmanjšati število obiskovalcev in prebivalcev Velikonočnega otoka.
Na črnogorski obali z naložbo milijarde evrov raste prestižno mesto V zalivu Trašte na polotoku Luštica raste projekt, ki bo prinesel popolnoma novo prestižno mesto, namenjeno tako turistom kot tistim, ki si bodo tam želeli živeti.
21
Benetke bodo otežile obisk turistom, ki se ne znajo lepo vesti Italijansko mesto še dodatno zaostruje pravila za turiste, ki se v Benetkah ne znajo vesti. Tiste z najslabšim vedenjem lahko doleti tudi to, da jim oblasti nikoli več ne bodo dovolile vstopa.
20
Ruska zanimivost: Stalinov tajni bunker - največji in najgloblji na svetu Skrivni bunker Josipa Stalina je postal nepričakovano shajališče za na tisoče nogometnih navijačev, ki so se med svetovnim prvenstvom zgrnili v rusko mesto Samara.
19
V Dubrovniku boste pet evrov odšteli že samo za pogrinjek Čeprav se glavna turistična sezona na Hrvaškem še ni popolnoma začela, so se cene že močno dvignile.
58
"V Sloveniji sva začutila vibracije sreče in to, da so ljudje izjemno aktivni" Slovenska obala je pravzaprav na polovici Sredozemske poti, ki jo Luisa in Louis končujeta v teh dneh.
7
Potovanje z vlakom od Ankare do Karsa: turška romanca brez primere 1.365-kilometrska proga, ki povezuje Ankaro in Kars - mesto na skrajnem severu Turčije -, je nova turška turistična atrakcija.
8
Odročni, divji, strateški Kurilski otoki - jabolko spora med Rusijo in Japonsko Prejšnji teden je Japonska obsodila ruske vojaške vaje južno od Kurilskih otokov, otočja, ki je zaradi strateškega položaja med Kamčatko in Hokaidom dolgoletno jabolko spora med Rusijo in Japonsko.
64
Zaradi prevelikega turističnega navala zapirajo tajsko plažo Oblasti na Tajskem so zaradi prevelikega turističnega obleganja odredile začasno zaprtje plaže, ki je postala slavna predvsem zaradi filma Obala z Leonardom DiCapriem.
18
Foto: Pot k pingvinom, tjulnjem in ledenikom na Antarktiko Ekipa okoljevarstvene organizacije Greenpeace se je nedavno odpravila na Antartiko, da bi si ogledala območje, na katerem Evropska unija želi zaščititi tamkajšnje živali pred industrijskim ribolovom.
6
Foto: Tunizijske tradicionalne podzemne hiše vedno bolj zapuščene V dolinah južne Tunizije ljudje že več stoletij živijo v hišah pod zemljo, s katerimi se zaščitijo pred nevarno poletno vročino in zimskimi vetrovi, a v zadnjih letih tam ostajajo le še redki.
22

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo