Vagabund
slice
Dunaj od Melbourna prevzel naziv najboljše mesto za bivanje
Melbourne je bil na vrhu lestvice kar sedem let, 14. avgust 2018 ob 09:28 V raziskavi, kjer glede na različna merila ocenjujejo 140 mest po svetu, je po sedmih letih z vrha lestvice avstrijska prestolnica Dunaj izrinila Melbourne.
3
Zaradi stavke osebja popolnoma zaprli Eifflov stolp
2
1. avgust 2018 ob 21:14 Zaradi stavke osebja, ki sprejema obiskovalce Eifflovega stolpa, so bili primorani popolnoma zapreti eno največjih svetovnih turističnih znamenitosti.
Oblasti omejujejo število turistov na Velikonočnem otoku
14
30. julij 2018 ob 16:08 Čilske oblasti so zaradi grožnje lokalnim običajem in okolju sprejele novo zakonodajo, s katero želijo zmanjšati število obiskovalcev in prebivalcev Velikonočnega otoka.
Na črnogorski obali z naložbo milijarde evrov raste prestižno mesto
21
24. julij 2018 ob 10:43 V zalivu Trašte na polotoku Luštica raste projekt, ki bo prinesel popolnoma novo prestižno mesto, namenjeno tako turistom kot tistim, ki si bodo tam želeli živeti.
Benetke bodo otežile obisk turistom, ki se ne znajo lepo vesti
20
13. julij 2018 ob 17:10 Italijansko mesto še dodatno zaostruje pravila za turiste, ki se v Benetkah ne znajo vesti. Tiste z najslabšim vedenjem lahko doleti tudi to, da jim oblasti nikoli več ne bodo dovolile vstopa.
Ruska zanimivost: Stalinov tajni bunker - največji in najgloblji na svetu Skrivni bunker Josipa Stalina je postal nepričakovano shajališče za na tisoče nogometnih navijačev, ki so se med svetovnim prvenstvom zgrnili v rusko mesto Samara.
19
V Dubrovniku boste pet evrov odšteli že samo za pogrinjek Čeprav se glavna turistična sezona na Hrvaškem še ni popolnoma začela, so se cene že močno dvignile.
58
"V Sloveniji sva začutila vibracije sreče in to, da so ljudje izjemno aktivni" Slovenska obala je pravzaprav na polovici Sredozemske poti, ki jo Luisa in Louis končujeta v teh dneh.
7
Potovanje z vlakom od Ankare do Karsa: turška romanca brez primere 1.365-kilometrska proga, ki povezuje Ankaro in Kars - mesto na skrajnem severu Turčije -, je nova turška turistična atrakcija.
8
Odročni, divji, strateški Kurilski otoki - jabolko spora med Rusijo in Japonsko Prejšnji teden je Japonska obsodila ruske vojaške vaje južno od Kurilskih otokov, otočja, ki je zaradi strateškega položaja med Kamčatko in Hokaidom dolgoletno jabolko spora med Rusijo in Japonsko.
64
Zaradi prevelikega turističnega navala zapirajo tajsko plažo Oblasti na Tajskem so zaradi prevelikega turističnega obleganja odredile začasno zaprtje plaže, ki je postala slavna predvsem zaradi filma Obala z Leonardom DiCapriem.
18
Foto: Pot k pingvinom, tjulnjem in ledenikom na Antarktiko Ekipa okoljevarstvene organizacije Greenpeace se je nedavno odpravila na Antartiko, da bi si ogledala območje, na katerem Evropska unija želi zaščititi tamkajšnje živali pred industrijskim ribolovom.
6
Foto: Tunizijske tradicionalne podzemne hiše vedno bolj zapuščene V dolinah južne Tunizije ljudje že več stoletij živijo v hišah pod zemljo, s katerimi se zaščitijo pred nevarno poletno vročino in zimskimi vetrovi, a v zadnjih letih tam ostajajo le še redki.
22
Na tajskih plažah začela veljati stroga prepoved kajenja Tajsko je leta 2017 obiskalo več kot 35 milijonov turistov, ker pa njihovo število vsako leto narašča, so oblasti z namenom varovanja okolja na 24 priljubljenih plažah po celotni državi prepovedale ...
33
Foto: V Združenih arabskih emiratih odprli najdaljši zip-line na svetu Zip-line v Ras al Khaimahu (RAK), enem izmed sedmih emiratov, ki sestavljajo Združene arabske emirate, je bil okronan z Guinnessovim svetovnim rekordom za najdaljši spust na svetu.
17

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo