Vagabund
slice
V Dubrovniku boste pet evrov odšteli že samo za pogrinjek
Vrtoglave cene v restavracijah, 11. junij 2018 ob 16:49 Čeprav se glavna turistična sezona na Hrvaškem še ni popolnoma začela, so se cene že močno dvignile.
57
"V Sloveniji sva začutila vibracije sreče in to, da so ljudje izjemno aktivni"
7
11. maj 2018 ob 11:36 Slovenska obala je pravzaprav na polovici Sredozemske poti, ki jo Luisa in Louis končujeta v teh dneh.
Potovanje z vlakom od Ankare do Karsa: turška romanca brez primere
8
1. maj 2018 ob 17:46 1.365-kilometrska proga, ki povezuje Ankaro in Kars - mesto na skrajnem severu Turčije -, je nova turška turistična atrakcija.
Odročni, divji, strateški Kurilski otoki - jabolko spora med Rusijo in Japonsko
64
4. april 2018 ob 07:06 Prejšnji teden je Japonska obsodila ruske vojaške vaje južno od Kurilskih otokov, otočja, ki je zaradi strateškega položaja med Kamčatko in Hokaidom dolgoletno jabolko spora med Rusijo in Japonsko.
Zaradi prevelikega turističnega navala zapirajo tajsko plažo
18
28. marec 2018 ob 20:32 Oblasti na Tajskem so zaradi prevelikega turističnega obleganja odredile začasno zaprtje plaže, ki je postala slavna predvsem zaradi filma Obala z Leonardom DiCapriem.
Foto: Pot k pingvinom, tjulnjem in ledenikom na Antarktiko Ekipa okoljevarstvene organizacije Greenpeace se je nedavno odpravila na Antartiko, da bi si ogledala območje, na katerem Evropska unija želi zaščititi tamkajšnje živali pred industrijskim ribolovom.
6
Foto: Tunizijske tradicionalne podzemne hiše vedno bolj zapuščene V dolinah južne Tunizije ljudje že več stoletij živijo v hišah pod zemljo, s katerimi se zaščitijo pred nevarno poletno vročino in zimskimi vetrovi, a v zadnjih letih tam ostajajo le še redki.
22
Na tajskih plažah začela veljati stroga prepoved kajenja Tajsko je leta 2017 obiskalo več kot 35 milijonov turistov, ker pa njihovo število vsako leto narašča, so oblasti z namenom varovanja okolja na 24 priljubljenih plažah po celotni državi prepovedale ...
33
Foto: V Združenih arabskih emiratih odprli najdaljši zip-line na svetu Zip-line v Ras al Khaimahu (RAK), enem izmed sedmih emiratov, ki sestavljajo Združene arabske emirate, je bil okronan z Guinnessovim svetovnim rekordom za najdaljši spust na svetu.
17
Samo na Grenlandiji: Plaža, na kateri lahko smučate Ko plujete po kristalno modrem morju ob zahodni obali Grenlandije, se pred vami naslika zelen otok, obdan z belimi ledenimi gorami. Dobrodošli na otoku Disko.
10
Foto: Apokaliptični Salton Sea - ameriško Mrtvo morje z riviero duhov V povezavi s kalifornijskim Saltonom najpogosteje uporabljajo oznako "postapokaliptični".
34
Foto: Jesenski "šov" matere narave v 50 fotografijah Rjava, rdeča, rumena, oranžna, nekaj zelene. Jutranja meglica in sončni žarki, ki posijejo skozi njo. Sprehodi po šelestečem listju. "To je moč jeseni," poje Gal Gjurin. In prav ima.
18
Foto: Čez Aljasko po Dalton Highway, eni najodročnejših cest na svetu Za vse adrenalinske navdušence je vožnja po Dalton Highway, 666 kilometrov dolgi cesti, ki povezuje aljaško mesto Faibanks z Deadhorsom pri Arktičnem oceanu, pravo doživetje in eden od vrhuncev ...
19
Oglej: Mesto tisočerih mozaikov, ki pripovedujejo o stoletjih cvetoče naselbine Kjer sta ob baziliki v Ogleju pred manj kot desetletjem ležala le trava in pesek, se danes raztezajo mozaiki, ki so nekoč krasili tla dvoran ob tamkajšnjem baptisteriju.
6
Lepi zapuščeni kraji: Sovjetska vojaška bolnišnica v Budimpešti V nekdanji sovjetski vojaški bolnišnici v Budimpešti, ki je zapuščena, vse odkar so leta 1991 zadnji ruski vojaki zapustili Madžarsko, se je čas ustavil.
20

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo