Zadnjih 20 novic - Ture avanture

Ture avanture

Hiša Franko prvič med 100 najboljših restavracij sveta!
Ko je akademija izbora za 50 najboljših restavracij sveta (50 Best Restaurants) januarja Ano Roš izbrala za najboljšo kuharsko mojsrtico na svetu
7

Ture avanture

Kako je videti vinska zbirka neprecenljive vrednosti
Michel-Jack Chasseuil ima prav posebno obsesijo – zadnjih 50 let postavlja svoje lastno zasebno vinsko svetišče, ki se danes ponaša z več kot 40.000 steklenicami dragih vin v skupni vrednosti okoli ...
3

Ture avanture

Video: Na Pohorju še vedno smuka na treh progah
Na areškem delu Pohorja bo mogoče smučati še dva tedna. Upravljavcu žičniških naprav bo tako uspelo izpolniti načrte in zagotoviti več kot 100 dni smuke.

Novice

Niko, "poslednji Mohikanec" biševskega Mezzoporta
Barba Niko in teta Odesa sta Biševljana z najdaljšim stažem na otoku. Odesa je nekoč prodajala vstopnice za Modro špiljo, Niko, ki je danes zadnji biševski ribič, pa je vanjo vozil turiste.
8

Ture avanture

Londonske pasje dirke - včeraj, danes in nikdar več?
Wimbledonski stadion za pasje dirke med britanskimi ljubitelji tega športa velja za neke vrste kultno ustanovo.
21

Ture avanture

V zadnjih treh letih se je število turistov v Tržiču potrojilo
V občini Tržič so v preteklih letih naredili precejšen korak za razvoj turizma, to pa kaže tudi število prenočitev – te so se s 3.000 v letu 2013 v lanskem letu povzpele na skoraj 10.000.
10

Novice

Veljati začela prepoved prenosnikov na poletih v ZDA in Veliko Britanijo
Štiri dni po tem, ko so ZDA in za njimi še Velika Britanija uvedle prepoved elektronskih naprav v ročni prtljagi na poletih v ZDA in na Otok iz več držav Bližnjega vzhoda in severne Afrike, je ta ...
18

Ture avanture

Video: Melania Trump Sevnico postavila na turistični zemljevid
Izvolitev Donalda Trumpa za ameriškega predsednika je na svetovni turistični zemljevid postavila tudi Sevnico.
27

Ture avanture

Vrača se Odprta kuhna: glavno vodilo ostaja kakovost
V svojo peto sezono vstopa Odprta kuhna, kulinarična tržnica, ki bo poleg Ljubljane, kjer bo zaživela že danes, gostovala še v Celju, Kopru in Novi Gorici.
25

Ture avanture

Foto: Četrt stoletja Disneylanda v Parizu
V pariškem Disneylandu se pospešeno pripravljajo na praznovanje 25-letnice obstoja, najbolj obiskani zabaviščni park na stari celini so namreč odprli 12. aprila 1992. Park je korporacija W
9

Ture avanture

Hiša Franko prejela naziv najboljša restavracija v Sloveniji
Laskavi naslov najboljše restavracije v Sloveniji in nagrado strokovne komisije si po novem lasti Hiša Franko, z mednarodno prepoznavno kuharsko mojstrico Ano Roš.
27

Ture avanture

Po treh letih zraslo novo, moderno zagrebško letališče
Na 65 tisoč kvadratnih metrov površine je po dobrih treh letih zraslo novo zagrebško letališče. Stavba ima posebno valovito streho, v katero je vgrajenih kar 26 tisoč železnih palic.
31

Ture avanture

Orcieres Merlette - smučišče v Alpah s pridihom Mediterana
Francoske Alpe so prava smučarska meka in prav vsak lahko najde smučišče, ki mu ustreza po številu in zahtevnosti prog ter namestitvi, na kar seveda vpliva globina žepa.
8

Novice

Prišlek na Biševu: Sandi udobje nemškega velemesta zamenjal za podrtijo
Na Biševu se nenadoma pojavi prišlek – v stari, napol dokončani hiši nad Mezzo Portom so prebivalci opazili mlajšega moškega, ki je čistil hišo in njeno okolico.
24

Novice

Bohinjci nepotrpežljivo: "Resno že razmišljamo o tem, da bomo tožili državo"
Kot gre razbrati iz besed župana Franca Kramarja, je potrpljenje Bohinjcev pri koncu. Zaradi neodzivnosti države, ki ji očitajo, da sistemsko uničuje njihov turizem, razmišljajo o tožbi zoper njo.
67

Ture avanture

400 ljudi naenkrat na Blejskem gradu? To ne bo šlo, gneča je odločno prevelika.
Upravljavci Blejskega gradu razmišljajo, kako v času konic omejiti obisk, da ta ne bi presegel 300 obiskovalcev naenkrat. Prevelika gneča namreč otežuje oglede in zmanjšuje zadovoljstvo obiskovalcev.
19

Ture avanture

Sporni Uber našel novo tržno nišo – prevažanje potnikov po Jadranskem morju
Ameriški ponudnik prevozov prek mobilne aplikacije Uber namerava v Dalmaciji premierno ponuditi novo storitev UberBoat, s katero bo omogočal prevoz potnikov po morju.
28

Ture avanture

Žare Veselič na Fidžiju živi na zemljišču, ki mu ga je podaril poglavar
Med enim od številnih potovanj po svetu je Žare Veselič, po poklicu fotograf, pristal na Fidžiju.
23

Ture avanture

Nova Zelandija maorski sveti reki dodelila status pravne osebe
Reka Whanganui na severu Nove Zelandije je tretja najdaljša reka v državi in od zdaj jo bodo pred zakonom obravnavali podobno kot podjetja.
9

Ture avanture

S podobo Bleda National Geographic vabi na luksuzna potovanja
National Geographic je na naslovnico kataloga luksuznih potovanj z zasebnim letalom umestil podobo Bleda. Družba petične goste v Slovenijo vabi v okviru potovanja Veliki imperiji.
28
Kazalo