Zadnjih 20 novic - Ture avanture

Ture avanture

Kje je ta Slovenija in zakaj imata fizik in prevajalka s seboj toliko fotoopreme?
Matic je že v Mavretaniji kazal prve znake bolezni. Ko sva dobila izvide, je zdravnik preprosto dejal: "Na žalost imaš tudi malarijo."
45

Ture avanture

V Franciji napovedujejo prihod samovozečih vlakov
Medtem ko avtomobilski proizvajalci že nekaj časa razvijajo in testirajo tehnologijo samodejno vozečih vozil, se podobne spremembe obetajo tudi na železnicah.
19

Novice

Celjanom na voljo kolesa za izposojo
Celjanom je od četrtka na voljo 35 koles za izposojo, ki so na osmih lokacijah. Pogodbena vrednost za sistem izposoje je 460.000 evrov, so sporočili s celjske občine.
25

Ture avanture

Turizem v letu 2017: Kdo je imel največji obisk, kdo največ zapravil in kakšno je bilo stanje v Sloveniji
Statistični podatki kažejo, da je turizem na globalni ravni še vedno v porastu.
22

Kultura

Foto: Ena najlepših grobnic v Sahari prvič odprta za javnost
Pred skoraj 80 leti v bližini Kaira odkrita štiri tisočletja stara grobnica, ki velja za eno najlepših v Sahari, je po obsežnih restavratorskih delih sploh prvič odprta za javnost.
3

Ture avanture

Adria Airways z Brnika v Ženevo samo še ta teden
Z Adrio Airways bo iz Ljubljane mogoče samo še do nedelje leteti v Ženevo, nato pa bodo povezavo ukinili.
26

Ture avanture

Foto in video: Ljubljana tudi kot "mesto trte in vina"
Trte na pobočju Grajskega griča so po ocenah vinogradnikov dobro obrodile, iz grozdja, obranega na tej trgatvi, pa naj bi pridelali za 400 steklenic kakovostnega vina.
31

Ture avanture

S pomočjo tehnologije turistu pričarati nepozabno doživetje
Tehnologija je v zadnjih letih popolnoma preoblikovala turistični sektor in je danes eden najpomembnejših dejavnikov v panogi, je bilo slišati na turističnem panelu na Strateškem forumu Bled.
4

Ture avanture

Nov statusni simbol za najpremožnejše: malteški potni list
Ne plaže, ne vreme, ne zgodovinske znamenitosti, Malta je začela privabljati najbogatejše ljudi na svetu zaradi malenkosti. Vsi želijo dobiti v svoje roke malteški potni list.
25

Zabava

Video: 18-letna Mojca v enem dnevu osvojila najvišjo in najnižjo točko Slovenije
Dva vdiha, dva Triglava v enem dnevu – tako je svoj podvig naslovila gimnazijka Mojca Haberman, ki je danes postala prva Slovenka, ki je v enem dnevu osvojila najvišjo in najnižjo točko Slovenije.
59

Ture avanture

Znova z vlakom iz Ljubljane do Trsta oziroma Vidma; in to dvakrat dnevno
Po letu 2011 bo iz Ljubljane v Trst ali v nasprotni smeri znova mogoče priti po železniških tirih.
45

Ture avanture

Letalski promet ruši rekorde - več kot štiri milijarde potnikov
Letalski potniški promet še naprej ruši rekorde. Lani je število potnikov prvič preseglo štiri milijarde, so sporočili iz Mednarodnega združenja letalskih prevoznikov (IATA).
29

Ture avanture

Velenjski Knapfest postregel s ponudbo rudarskih jedi
Na velenjski promenadi je potekala kulinarična prireditev Knapfest. Gre za tako imenovano promenado okusov s poudarkom na jedeh in pijačah, na katere so skozi zgodovino prisegali rudarji.
10

Zabava

Zlatko in Nuška Drašček v novi skladbi opevata lepote Slovenije
V okviru promocijske kampanje Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo je nastala nova skladba z naslovom Domovini, v kateri sta moči združila raper Zlatko in pevka Nuška Drašček.
20

Ture avanture

Foto/video: Množica pozdravila prihod Aljaževega stolpa v dolino
Več sto domačinov, novinarjev in drugih je nekaj minut pred 10. uro na heliodromu v Mojstrani pričakalo prihod Aljaževega stolpa, ki je prvič v svoji 123-letni zgodovini zaradi vzdrževalnih in ...
90

Ture avanture

Parižani si ne želijo, da bi Pariz postal "muzej na prostem"
Pariški mestni svetnik, pristojen za stanovanjsko politiko, Ian Brossat je prepričan, da ponudniki, ki omogočajo kratkotrajno oddajanje stanovanj prek spletnih platform, iz središča francoske ...
11

Zabava

Na Mont Blanc se bo vsak dan lahko povzpelo točno 214 ljudi
Francija bo naslednje leto uvedla dnevno kvoto alpinistov, ki se bodo lahko povzpeli na najvišjo evropsko goro Mont Blanc.
20

Novice

Foto: Zlovešče podmorsko pokopališče ladij - in japonskih vojakov
V Mikroneziji, 2.000 kilometrov severozahodno od Nove Gvineje, sredi Tihomorskega oceana leži atol, tako rekoč popolnoma odmaknjen od preostalega sveta. Laguno Truk oz.
21

Ture avanture

Foto: Slovenski jamarji odkrili najdaljšo jamo v Albaniji
Sredi avgusta se je ekipa desetih slovenskih jamarjev in jamark podala na odpravo v Albanijo. Cilj odprave je bilo raziskovanje jame Shpella e Zeze (Črna jama), ki leži v severnem delu Albanskih Alp.
12

Ture avanture

Poletna turistična sezona v slovenski Istri uspela
Turistični delavci v slovenski Istri se poslavljajo od, kot ugotavljajo, zelo uspešne poletne sezone. V Portorožu so presegli lanske številke, prihodki hotelirjev so višji od lanskih.
33
Izjava dneva
link
Ariel Salleh
18. september 2018 ob 14:00 Nekatere moti povezovanje ženske in narave, kajti patriarhalni sistem, patriarhalne filozofije, patriarhalne religije, celo zakoni in ekonomske teorije so ženske zvedli na področje narave in jih ...
Več novic ...
Kazalo