Zadnjih 20 novic - Ture avanture

Ture avanture

Kam ta konec tedna? Na Jurjevanje, Lent, elektronsko glasbo ali Kekčev vikend
Junijski konci tedna običajno kar kipijo od različnih družabnih dogodkov in tudi tokrat bo tako. Možnosti za izbiro je več kot dovolj.

Zabava

George Clooney prodal svojo znamko tekile za milijardo dolarjev
Novorojenima dvojčkoma Georgea Clooneyja se nedvomno ne bo bati, da ne bosta dobro preskrbljena.
18

Ture avanture

"Vrata v Pomurje" - paviljon Expano ob Soboškem jezeru
Slovenski paviljon, ki je na predlanski svetovni razstavi Expo v Milanu predstavljal našo državo, bo prihodnje leto stal ob Soboškem jezeru v Murski Soboti.
3

Ture avanture

Slavna tokijska ribja tržnica Cukidži bo dobila nov začasni dom
Slavna ribja tržnica Cukidži v Tokiu, ki velja za najstarejšo, največjo in najbolj obiskano tovrstno tržnico na svetu, bo naslednjih pet let gostovala na drugi lokaciji.
4

Kultura

Angelski grad vabi v hladno zavetje s tremi na novo odprtimi sobanami - in z aplikacijo
Rimski Angelski grad se je v zgodovino za vselej zapisal tudi kot kraj dogajanja zgodbe v drami La Tosca , po kateri je nastal libreto znamenite istoimenske opere, ki jo je leta 1899 zložil Giacomo ...
1

Ture avanture

Video: Bovec bogatejši za nov adrenalinski park
V Bovcu so odprli nov pustolovski park, ki je na območju vhodne postaje krožne kabinske žičnice na Kanin, gre pa za zanimivo in dodatno turistično ponudbo tamkajšnje športne agencije.
1

Ture avanture

V Žalcu od aprila prodali več kot 28.000 vrčkov piva
Na žalski fontani piva jim je od 1. aprila, ko so zakorakali v drugo sezono, uspelo prodati že več kot 28.000 vrčkov piva. Lani so od septembra do novembra prodali 36.136 vrčkov.
21

Ture avanture

Nad obalnimi pečinami v Izoli odprli nov hotel s štirimi zvezdicami
Sredi prejšnjega tedna so na Belvederju nad Izolo tudi uradno odprli nov hotel, ki so ga zaradi edinstvene lokacije nad obalnimi klifi poimenovali Hotel Cliff.
12

Ture avanture

Slovenska hiša v Pjongčangu središče druženja in (upajmo) proslavljanja medalj
Slovenska hiša je na olimpijskih igrah zadnjič delovala leta 2010 v Vancouvru, zdaj pa se je turizmu in gospodarstvu uspelo dogovoriti, da bo takšna hiša znova zaživela na zimskih olimpijskih igrah ...
2

Ture avanture

Sašo Papp od radijca do vinskega promotorja
Čeprav je vinskih festivalov in sejmov pri nas že toliko, da se zdi, da včasih vinarji več vina stočijo, kot ga prodajo, pa se nam konec tedna obeta še eden.
10

Ture avanture

Hotel Intercontinental na Bavarskem dvoru bo svoja vrata odprl avgusta
Prestižni hotel v središču Ljubljane, 83 metrov visoka stolpnica, ki jo je pred dvema letoma začela graditi srbska družba Delta, bo prve goste sprejel že 15. avgusta.
20

Ture avanture

Kočevje dobilo hostel Bearlog: navdih so našli kje drugje kot v gozdu
Bearlog, prvi hostel na Kočevskem, domuje v središču Kočevja v obnovljeni hiši z bogato zgodovino, ki jo nekateri poznajo kot Gostišče R og, drugi kot Činkla, spet tretji kot Škor'c ali Hišo z levi.
16

Ture avanture

Foto: Zaigraj name, tvoj sem - klavirji na ulicah Ženeve
Na ulicah, parkih in trgih širšega območja Ženeve se je znašlo 55 klavirjev, ki so namenjeni vsem prebivalcem in obiskovalcem tega švicarskega mesta.
4

Novice

Opravičilo Ljubljani
V svoji prvi kolumni na tem portalu sem malo potarnal nad svojo vasjo in bil zato okregan od Turizma Ljubljana. Kljub tem še vedno mislim, da sem pravilno ocenil stanje naše prestolnice.
18

Ture avanture

Foto: Pohajkovanje po Radečah, kjer je vse posvečeno Savi
V Radečah je te dni vse v znamenju splavarjev oziroma splavarstva, ki ima v občini dolgo tradicijo, zadnja leta pa ga domačini tudi turistično vse bolj izkoriščajo.
3

Ture avanture

Foto: Pri obnovi Velikega Kitajskega zidu so ključne mule
Veliki Kitajski zid velja za morda največjo znamenitost Kitajske, a njegova obnova je zelo težavna.
12

Ture avanture

Na Hvaru bo zraslo luksuzno letovišče za petične goste
Hrvaški otok Hvar bo od leta 2019 bogatejši za luksuzno turistično naselje, saj namerava znana veriga Four Seasons tam zgraditi hotel s petimi zvezdicami in okoli 100 vil.
27

Ture avanture

Brodka: Slovenec zvaril prvo žganje iz zavrženega kruha
tem času pa pridobiva kakovost in razvija svoj edinstven okus. "Brodka ni vodka" Kot poudarja, naj nas ime ne zavede – brodka ni vodka.
32

Ture avanture

Kam ta konec tedna? Na vino, pivo, grajske igre in idrijsko čipko.
Tudi prihajajoči konec tedna je zapolnjen s številnimi družabnimi dogodki, med katerimi prevladujejo kulinarične prireditve. Dogodki so razporejeni po vsej Sloveniji.
2

Ture avanture

Šmartno "na tondu"
V Goriških brdih vse večji kos pogače poleg vinogradništva, vinarstva in sadjarstva reže tudi turizem. In Brici so pri ponudbi res izvirni.
7
Kazalo