Zadnjih 20 novic - Ture avanture

Ture avanture

Na Kaninu bi lahko odkrili ene izmed najglobljih jam na svetu
Čeprav je v Sloveniji registriranih okrog 12.000 podzemnih jam, jih veliko še čaka, da jih jamarji sploh odkrijejo: te so na Kaninu in Rombonu, pa tudi drugje v Julijskih Alpah.
1

Novice

Jernej Štrasner, razvijalec pri Facebooku: V tujini me še nihče ni vprašal po izobrazbi
Izolčan Jernej Štrasner že nekaj časa živi v Kaliforniji, kjer je zaposlen pri najbolj priljubljenem spletnem omrežju Facebook.
40

Ture avanture

Mont Blanc: Župan uvedel globo za alpiniste brez primerne opreme
Župan francoske občine Saint-Gervais, pod katero spada tudi Mont Blanc, je uvedel denarno kazen za alpiniste, ki se bodo v gore odpravili brez primerne opreme, kot so dereze ali vrvi.
21

Ture avanture

Skok v zgodovino ali izlet med ribiče? Konec tedna bo pester.
Od sankanja na koleščkih v Idriji in ribiškega praznika v Izoli do srednjeveških dni na gradu Rajhenburg in rimskih iger na Ptuju – bera prireditev bo prihajajoč konec tedna res pestra.

Zabava

Slavne normandijske plaže prekrile "gnusne" zelene alge
Plaže v Normandiji, kjer so se junija leta 1944 na t. i. dan D izkrcale zavezniške sile, so prekrile zelene alge, ki sicer niso strupene, a njihovo razkrojevanje območje ovija v neznosen smrad.
6

Novice

Do leta 2020 nov podzemni kablovod in kolesarska steza med Kobaridom in Bovcem
Posoška podjetja že več let opozarjajo na nihanja električne napetosti, ki jim letno lahko povzročijo tudi milijonsko škodo.
8

Novice

Guam, pacifiški otok "na muhi" Severne Koreje - tropski raj ali vojaško oporišče?
V teh dneh, ko ZDA in Severna Koreja kar tekmujeta, katera bo izrekla drugi večje in bolj zlovešče grožnje, so se oči javnosti malce nenadejano uperile v Guam – otok, ki bi ob morebitnem napadu ...
77

Ture avanture

Že drugič v tednu dni nov dnevni rekord na Ljubljanskem gradu
Najbolj priljubljena točka v prestolnici je Ljubljanski grad. Na podaljšani praznični konec tedna ga je obiskalo rekordnih 33.552 obiskovalcev, to je povprečno 8.400 na dan.
22

Novice

Švicarski hotel razburil z "napotki za judovske goste"
Hotel v švicarskem letovišču Arosa je sprožil mednarodni incident z napisi, ki so judovske goste pozivali, naj se pred uporabo bazena oprhajo, zamrzovalnik pa uporabljajo le ob določenih urah.
76

Ture avanture

Melbourne že sedmo leto zapored najprijetnejše mesto za življenje
Avstralsko mesto Melbourne je že sedmo leto zapored dobilo naziv najboljšega mesta na svetu za bivanje, je ugotovila raziskava britanskega tednika Economist.
43

Ture avanture

Hrvati trepetajo pred "invazijo" na enega lepših jadranskih otokov
Čeprav se Hrvati nikdar niso branili snemanj hollywoodskih produkcij na svojih tleh in so jih znali tudi dobro unovčiti (glej: Igra prestolov), pa Vis zdaj kar malce s strahom pričakuje "invazijo"
63

Ture avanture

Italijani bijejo boj za tiramisu - je furlanski ali beneški?
V Italiji se je v zadnjih dneh razvnel pravi politični boj okoli tega, kdo si je izmislil tiramisu: Furlani ali Benečani.
15

Ture avanture

Dolenjska in Bela krajina pripravljata sistem za izposojo koles
V Novem mestu bo od oktobra naprej možna samopostrežna izposoja koles, v Beli krajini pa bodo ob Kolpi vzpostavili e-kolesarsko mrežo z izposojo električnih koles.
3

Novice

V Berlinu naročanje hrane v angleščini - znak za alarm ali odprtost mesta?
Vidni predstavnik nemške vladajoče Krščansko demokratske unije (CDU) je izrazil ogorčenje nad tem, da zaradi množice priseljencev v nekaterih restavracijah v Berlinu ni več mogoče naročiti v nemškem ...
96

Ture avanture

Na Kaninu presegli mejo tisoč prevozov
Krožna kabinska žičnica na Kaninu je dosegla nov rekord. V enem dnevu je namreč prepeljala 1.008 potnikov in s tem presegla mejo tisoč prevozov.
1

Zabava

Foto: Big Ben bo zaradi prenove za štiri leta utihnil
Znameniti Big Ben v Londonu bo zvonil le še 21. avgusta ob 12.00, nato pa bo do leta 2021 utihnil. Elizabetin stolp, kjer visi 13,7 tone težek zvon z imenom Big Ben, morajo namreč prenoviti.
4

Ture avanture

Kako iz turista iztisniti čim več belizejskih dolarjev?
Cariniku sem pogledal v oči. Vedel sem, da me hoče opetnajstiti, in on je vedel, da to vem. Ni se dal motiti.
15

Ture avanture

Novi načrti za zaščito Dubrovnika: omejitev števila obiskovalcev in turističnih ladij
Dubrovnik je predstavil nov dveletni načrt, kako zmanjšati število turistov v starem mestnem jedru, saj jih je strah prenasičenosti. Poleg posameznikov želijo omejiti tudi dostop turističnih križark.
44

Ture avanture

Foto: Urbana pohodniška pot Mauerweg - po poteh berlinskega zidu
Zloglasni berlinski zid, nemško Berliner Mauer, so začeli graditi 13. avgusta 1961.
2

Novice

Župan Žirovnice: Če vam ni do gneče in plačevanja parkirnine, v Lescah zavijte desno
Župan Žirovnice Leopold Pogačar je ob gneči, s katero se srečujeta Bled in Bohinj, turiste, ki ne želijo "plačevati parkirnine" , povabil na ogled naravnih in kulturnih znamenitosti žirovniške občine.
53
Kazalo