Afrika
"Pokopališče potapljačev" - najnevarnejša potapljaška točka na svetu
Modra luknja pri Dahabu, 29. avgust 2017 ob 06:23 Na prvi pogled Blue hole, "Modra luknja", ni nič posebnega.
27
Za ogled goril v Ruandi zdaj treba odšteti skoraj 1.400 evrov
20
8. maj 2017 ob 18:44 Oblasti v afriški državi Ruanda so se pred dnevi odločile, da bodo drastično zvišale ceno za vstop v narodni park, kjer obiskovalci lahko poleg pohoda po parku opazujejo še gorske gorile.
Egipt bo gradil čudo starega sveta - aleksandrijski svetilnik
17
20. maj 2015 ob 07:15 Aleksandrijski svetilnik, eno od sedmih čudes starega sveta, bodo ponovno zgradili na njegovi izvirni lokaciji, je sporočil egiptovski svet za antične umetnine.
Foto: Prvi podvodni hotel v Afriki
10
4. december 2014 ob 07:51 250 metrov od obale odročnega tanzanijskega otoka Pemba v otočju Zanzibar navdušuje prvi podvodni hotel v Afriki. Bolje rečeno, hotelska soba.
Foto: Lido Beach, somalijski Miami
23
11. junij 2014 ob 07:54 Mogadiš - ali pa Somalija na splošno - zadnja leta ni ravno med najbolj zaželenimi turističnimi destinacijami.
Lepi zapuščeni kraji: Največje pokopališče ladij na svetu
24
3. december 2013 ob 06:14 Nouadhibou je drugo največje mesto v Mavretaniji. Ima 75.000 prebivalcev, na svoji peščeni obali in v pristanišču pa 300 odsluženih ladij, s čimer je Nouadhibou največje pokopališče ladij na svetu.
"Petično" barakarsko naselje - izvirna ali perverzna turistična ponudba?
4
2. december 2013 ob 09:45 "Na milijone ljudi po Južni Afriki živi v naseljih, zgrajenih iz barak ali shantyjev. Zdaj lahko izkušnjo podoživite tudi vi - s prenočevanjem v shantyjih znotraj varnega okolja zasebnega živalskega ...
Pozivi k bojkotu Bocvane zaradi domnevnega pregona Bušmanov Vrsta turističnih agencij bojkotira Bocvano zaradi domnevne diskriminacije Bušmanov. Vlada se brani, da želi le zavarovati naravni rezervat.
11
Domovanje Anakina Skywalkerja iz Vojne zvezd prepuščeno zobu časa Le vprašanje časa je še, kdaj bodo peščene sipine, ki se premikajo po tunizijski puščavi, dokončno pod seboj pokopale slovito filmsko kuliso Vojne zvezd.
9
V Somalijo pa res ne na počitnice. Ali pač? Na beli peščeni plaži buldožer umika skale, da bi naredil prostor za razkošen hotel, v bližini pa se blešči voda Indijskega oceana. Ta prizor ni z Maldivov ali Zanzibarja, ampak iz ... Somalije.
15
Seksturizem v Afriki: starejše belopolte ženske, mlajši temnopolti ljubimec Sintagma "seksturizem" danes ni ravno tabu - prav dobro se ve, da se Zahodnjaki radi odpravijo na jug Azije po nakup mesenih užitkov. Precej manj pa se govori o ženskem seks turizmu.
88
Prepovedane fotografije z vrha piramid Ultimativna pustolovščina ali predrzno dejanje nespoštljivosti, zaradi katerega bi moral biti kršitelj, ruski fotograf Vadim Makhorov, kaznovan?
29
V vseh nas sta moški in ženska Na poti v Timbuktu smo samo 60 km iz Moptija že skrenili z glavne ceste. V načrtu smo namreč imeli preživeti dva dneva v »Deželi Dogonov«, nenavadnega ljudstva, ki je pravzaprav glavni magnet za ...
4
Libija skuša ponovno privabiti turiste Na nedavni svetovni turistični borzi v Londonu je bila med bolj nenavadnimi popotniškimi destinacijami izpostavljena Libija. Nenavadna zato, ker britansko zunanje ministrstvo svojim državljanom še ...
15
Video: Ko gostje iz hotelskega bazena opazujejo divjino Najboljši hoteli na svetu po mnenju bralcev ameriškega časopisa so prenočišča Singita Grumeti Reserves v narodnem parku Serengeti v Tanzaniji.
13
Foto: Na poroki sodobnega masajskega poglavarja Tradicionalne masajske poroke vključujejo številne dovršene rituale, a se mladi pari pogosteje odločajo za preprostejše obrede, ki vključujejo elemente krščanskih porok, kot je navzočnost duhovnika.
14
Foto: Maroško modro mesto, kamor Zahodnjaki romajo na hašiš "Hašiš? Kif, prijatelj moj?" S temi besedami te sprejmejo (in nato nadlegujejo na vsakem koraku) v Chefchaouenu, idiličnem mestecu modro-belih hišk na severu Maroka.
22
Narodni park, kjer vas bodo začarale barve Dobrodošli v narodnem parku Namaqua, ki vas bo očaral s svojo preprosto lepoto in barvami, ki jih zlepa ne boste pozabili.
3
Alžirija - neodkriti dragulj severne Afrike Alžirija je severnoafriška država, ki zaradi svoje krvave sodobne zgodovine še vedno ostaja popolnoma neodkrita in turistično neznana.
35
Gana - črne zvezde črne celine Kaj je prva stvar, na katero pomislite, ko slišite besedo Gana? Afriška neodvisnost, glasni bobni, živobarvna narodna noša? Ali kar nogomet?
10
Kazalo