Amerika
"Zlato! Zlato!" - Kako je klondiška zlata mrzlica burila duhove in ubijala duše
120 let od mrzlice, ki je 100.000 mož pognala na sever, 10. januar 2018 ob 07:03 "Zlato! Zlato! Zlato! Zlato!"
32
Mar-a-Lago, Trumpov floridski peskovnik - petični klub in situacijska soba hkrati
30
9. januar 2018 ob 06:16 Donald Trump, ki je svojega predhodnika Baracka Obamo obtoževal, da namenja preveč časa golfu, je preživel več kot tretjino svojega predsednikovanja v dopustniških rezidencah.
Foto: Lake Minnewanka, prelepo jezero s podvodnim mestom duhov
5
21. december 2017 ob 06:57 Indijansko ime kanadskega jezera Lake Minnewanka je kar primerno - pravijo mu "Voda duhov".
Foto: V St. John'su na Novi Fundlandiji - pisane hiške, rum in ledeniki
16
15. december 2017 ob 06:39 St. John's, prestolnica kanadske province Nova Fundlandija in Labrador, se ponaša s kar nekaj zanimivimi rekordi in znamenitostmi.
Trumpov neslavni rekord: Največje krčenje narodnih parkov v zgodovini
69
5. december 2017 ob 10:23 Ameriški predsednik Donald Trump še naprej odpravlja ukrepe svojega predhodnika Baracka Obame – z zadnjim odlokom je močno skrčil zaščiteno naravno območje v zvezni državi Utah.
Foto: Apokaliptični Salton Sea - ameriško Mrtvo morje z riviero duhov
34
1. november 2017 ob 09:21 V povezavi s kalifornijskim Saltonom najpogosteje uporabljajo oznako "postapokaliptični".
Foto: Čez Aljasko po Dalton Highway, eni najodročnejših cest na svetu
19
12. oktober 2017 ob 06:32 Za vse adrenalinske navdušence je vožnja po Dalton Highway, 666 kilometrov dolgi cesti, ki povezuje aljaško mesto Faibanks z Deadhorsom pri Arktičnem oceanu, pravo doživetje in eden od vrhuncev ...
Legendarne losangeleške palme umirajo - nadomestili jih bodo z drevjem Palme obrobljajo dovoze po Beverly Hillsu, promenado v Santa Monici, pozdravijo vas na letališču LAX in predstavljajo prepoznavno mestno veduto Los Angelesa nasploh.
15
Nomina "pop-up" restavracija sredi džungle - "večerja desetletja" za 600 dolarjev V zadnjih tednih ekipa Nome, svoj čas najboljše restavracije na svetu, na družbenih omrežjih pospešeno objavlja fotografije agrumov, sveže nabranih mangov, zbirke školjk vseh oblik in velikosti, ...
11
Emirati morajo zaradi Trumpovega odloka menjati pilote in stevardese Čeprav Združeni arabski emirati niso na seznamu držav, katerih prebivalci imajo po Trumpovem odloku prepoved vstopa v ZDA, pa ima njihova letalska družba Emirates zaradi spornega odloka vseeno ...
16
Foto: Kako v ZDA zaporniki krotijo divje mustange Še preden ima puščavsko sonce priložnost segreti prašno zaporniško dvorišče, približno 20 zapornikov državnega zapora v Arizoni že začenja svoje vsakodnevno delo s konji.
14
Foto: Tragično slovo slavne sekvoje, znamenitega drevesnega predora ni več Močna zimska nevihta, ki je konec tedna zajela pogorje Sierre Nevade v osrčju Kalifornije, je terjala slavno žrtev v rastlinskem svetu. Padla je tisočletna sekvoja, t. i. drevo predor.
53
Dvorezen meč vse bolj priljubljenih arktičnih križarjenj Potem ko je luksuzna, 13-nadstropna križarka Crystal Serenity prejšnji mesec prvič uspešno preplula Severozahodni prehod (North-West Passage), mitsko pomorsko pot, ki prek Arktičnega povezuje ...
15
Foto: 500-članska severnjaška domorodska skupnost postala samouprava Majhna skupnost staroselcev v kanadskem Severozahodnem teritoriju je s 1. septembrom po 20 letih prizadevanj postala samoupravna.
27
Clintonova cesta: najsrhljivejša cesta v ZDA Opolnoči vrzite kovanec čez most na Clintonovo cesto (Clinton Road), takoj za "mrtvečevim ovinkom". Poslušajte, kako pljuskne v Clintonov potok, ki teče pod njim.
18
Foto: Severnjaški otok Fogo - ribiške hiške ob modernih galerijah Na Fogo, otoček ob obali odročne severnjaške kanadske province Nove Fundlandije, priplujete s trajektom, ki se prav nič po zahodnjaško drži nekega posebnega urnika.
11
Foto: Dolina smrti po 11 letih doživela "superrazcvet" Dolina smrti v Kaliforniji je najbolj vroč in sušen del severnoameriške celine ter eden najmanj gostoljubnih krajev na svetu.
12
Rio de Janeiru bodo OI prinesle več slabega kot dobrega Olimpijske igre so vedno priložnost za skokovit razvoj in napredek mesta. Eden lepših primerov je bila Barcelona 1992.
24
Cleveland: mesto, ki so ga kulinarično oblikovali vzhodnoevropski priseljenci Cleveland je zaradi velikega števila vzhodnoevropskih in nemških priseljencev znano tudi kot mesto klobas. A kot vse v obljubljeni deželi gredo tudi klobase čez "ameriško obdelavo".
57
Foto: V Mehiki upad vodne gladine razkril starodavno kolonialno cerkev Iz akumulacijskega jezera na jugu Mehike so zaradi suše praktično čez noč vzniknile veličastne ruševine cerkve, ki so jo v 16. stoletju zgradili španski kolonizatorji.
12
Kazalo