Žan Korošec obiskuje gimnazijo v Celju. Star je 18 let. Rad igra igre. Uči se programiranja. Zelo povprečen mladenič, kajne?

A povabili smo ga, ker mu je uspelo nekaj, kar po navadi uspe največjim. Sprogramiral je mobilno igro, ki je v trenutku postala uspešnica. Maja 2015 bo mobilna igra 100 Ballz stara šele eno leto in ima v tem trenutku že 14 milijonov 500 tisoč prenosov.

Celotni oddaji lahko prisluhnite v Generatorju Vala 202.

Igra je brezplačna, na voljo pa samo za operacijski sistem Android. Žan je zaslužil zgolj z oglasi, ki se uporabniku pojavljajo med aktivnim igranjem igre.

“Moje življenje se ni veliko spremenilo, še vedno sem tak, kot sem bil. Nočem, da bi punce mislile, da imam veliko denarja,” pripoveduje Žan.

Naključno in nenačrtovano se je izstrelil med največje na tem področju, njegova igra tako konkurira igram iz podjetja Outfit 7, ki spada v svetovni vrh. Po podatkih spletne strani XYO je govoreči maček Taking Tom najuspešnejša slovenska mobilna igra, na drugem mestu se je presenetljivo znašla Žanova 100 Ballz.

Nekaj uspešnim slovenskim podjetjem se z mobilnimi igrami ni uspelo prebiti do milijona prenosov, Žanu je to uspelo v nekaj dneh. "Usedel sem se za računalnik in naredil igro. Ko zdaj pogledam nazaj, mi sploh ni všeč," se spominja mladi programer.

O njem so pisali številni tuji mediji, pravi, da teh objav zdaj ne šteje več. Zaveda se, da ne more živeti od ene igre, končuje gimnazijo v Celju in se veseli študija računalništva.

* Podatki so okvirni, povzeti po spletni strani xyo.net. V število prenosov so vštete tudi plačljive različice iger, ne pa tudi tiste, ki so dosegljive za tablične računalnike.