Proslava samoupravnega socialističnega ljudstva Foto:
Proslava samoupravnega socialističnega ljudstva Foto:
Ustoličevanje karantanskih knezov
Cankar!
Pomlad Narodov
Narodno osvobodilna borba
Filmsko Ustvrajalno Društvo Loke Studio

Delavski Dom Trbovlje, 11. 5. 2012 ob 19.00 uri.
Vstopnine ne bo - hrana in pijača, bo!

Z dobršno mero poguma, domišljije in prefinjenosti so se tudi v filmsko ustvarjalnem društvu Loke Studio odločili za tvegan podvig; na humoren način prikazati nekatera najpomembnejša poglavja slovenske zgodovine.
Film se začne s pripovedjo nesrečnega delavca, ki izgubi službo, vero vase in v domovino, ki mu je obrnila hrbet. Ves razočaran zaide v mestno knjižnico, kjer naleti na nenavadno knjigo z naslovom Veličastna zgodovina slovenskega naroda. Že na prvi strani je postavljen v kožo popotnika skozi nekatere najpomembnejše dogodke iz slovenske zgodovine, ki pa se odvrtijo povsem po svoje. Kdo je torej v resnici avtor znamenitega Katekizma? Kako boleč je bil poraz turške vojske? Kako se je v nekdanji Jugoslaviji gradil socialistični duh? Kaj je botrovalo usodnemu golu, ki nas je popeljal v nogometno pravljico?
Glavni junak skozi te zabavne, zbadljive pa tudi tragične dogodke iz slovenske zgodovine spoznava samega sebe, svojo domovino, mehanizme, ki obračajo svet in način, kako se spopasti z vsakdanjimi ovirami. Z rojstvom naroda iz omenjene knjige se rojeva tudi naš junak, ki ponovno vstane iz brezna, v katerega je bil pahnjen in postane mali heroj, čeprav ne brez posledic.
Namen našega filma ni smešiti zgodovino ali pa jo v skladu s trenutno situacijo poutvarjati, to namreč ni zgodovinski film, četudi se odvija v neki daljni preteklosti. Gre za zabavno obravnavanje nekaterih ključnih dogodkov iz razvoja slovenskega naroda, brez političnih konotacij in z zdravo mero provokacije o tem, kdo smo (bili) in kam pravzaprav kot slovenski narod tudi gremo.
Pričujoči film je rezultat večmesečnih priprav in napornega snemanja z originalnimi kostumi iz različnih zgodovinskih obdobij. Loke Studio se s tem filmom skuša dokazati kot društvo, polno sposobnih in požrtvovalnih ljudi, ki s svojo dobro voljo in neustavljivo trmo ustvarja presežke. Da bi primerno počastili njihov trud, se
11. maja v Trbovljah odvija svečana premiera filma, na kateri nihče ne sme manjkati! Zato ste vljudno vabljeni na ogled tega velikega filma!
Torej, vabljeni v petek 11. maja ob 19.00 uri v Delavski Dom Trbovlje na resnično nepozaben dogodek.
http://www.loke-studio.net/
Facebook stran društva
video vabilo

promo video

Novico je napisal uporabnik kmerus.