Vesoljski vid
slice
Foto: Pogled na naš planet z okna satelita na višini 800 kilometrov nad površjem
Ksevtov Vesoljski vid, 17. junij 2016 ob 16:36 Zgodba pravi, da se je človeštvo prvič začelo zavedati krhkosti našega planeta decembra leta 1972, ko je posadka vesoljskega plovila Apollo posnela znano fotografijo Modra frnikola.
28
 • Esin projekt Copernicus in sateliti Sentinel
 • Opazovanje Zemlje v realnem času
 • Pogled iz orbite: kako kozmonavti fotografirajo Zemljo
  18
  19. marec 2016 ob 10:04 V šestdesetih letih 20. stoletja so filmske in fotografske tehnologije veljale za zanesljiv način dokumentiranja različnih procesov in dogodkov.
  Rudajev: Predsednika ZDA in Rusije za teden dni na ISS, pa bodo rešeni problemi med narodi
  34
  19. februar 2016 ob 07:46 Igor Rudajev je človek, čigar obraz vidi skoraj vsak astronavt ali kozmonavt, preden se odpravi v vesolje. V znanem Zvezdnem mestu blizu Moskve skrbi, da vesoljske agencije gladko sodelujejo.
  Ko računalniki gledajo filme
  29
  22. november 2015 ob 16:04 Benjamin Grosser je umetnik, ki se ukvarja z družbenimi, kulturnimi in političnimi učinki operacijskih sistemov. Med drugim s tem, kako bi računalniki gledali filme.
  Naša spreminjajoča se podoba Marsa in nas samih
  7
  7. november 2015 ob 12:57 Wendy Coones , raziskovalka z oddelka za znanosti podob Donavske univerze v Kremsu
  Zemljin vzhod – "božja perspektiva", dostopna vsem Profesor zgodovine vesoljskih programov z Univerze v Centralnem Lancashiru, Robert Poole, je za Ksevtov Vesoljski vid prispeval razmislek o zgodovinskem kontekstu in prelomnosti fotografije ...
  7
  Tarče za kalibracijo fotografij, artefakti stare dobe Tarče za kalibracijo fotografij iz zraka so zanimivi dvodimenzionalni optični artefakti na zemeljskem površju, ki so jih uporabljali za razvoj zračne fotografije in letalskih plovil.
  6
  Projekt Quadrature: Sondi Voyager spremljati z Zemlje Četverica Quadrature je umetniški kolektiv, ki ga povezuje ljubezen do vesolja in strojev. Z umetniškimi projekti abstraktne, ne-vidne satelite spreminjajo v oprijemljive.
  14
  Raziskovanje vesolja z radijskimi valovi Danes imamo vse več opravka z raziskovanjem in spoznavanjem nevidnega.
  32
  Vojna in planetni obraz človeške bede v dobi antropocena V kaj se pravzaprav zazremo, ko iz vesolja pogledamo proti Zemlji? Tovrstne fotografije nosijo velik čustveni naboj, ki je lahko zelo pozitiven in navdihujoč, lahko pa tudi zelo žalosten. Tobias Boes
  12
  Medsebojno odsevanje Lune in Zemlje Vidnost in nevidnost sta pogojeni z zmožnostmi opazovalca: z zmožnostmi misliti, videti in uvideti. Le-te pa so vedno vpete v določen kulturni in družbeno-politični kontekst.
  48
  Video: Breztežnost, "najdražja droga na svetu" Biti človek v vesolju ne pomeni zgolj razvijati tehnologije za prodor vse globlje onkraj našega osončja.
  10
  "V vesolju te nihče ne sliši kričati" "V vesolju te nihče ne sliši kričati"; zakaj je tako, pojasnjujejo fizika proizvodnje zvoka, anatomska mehanika, ki pogojuje človekovo zaznavanje zvoka, in ne nazadnje dejstvo, da ni prenosnika, po ...
  23
  Optika mikroskopa in teleskopa v strukturi podob v Guliverjevih potovanjih Knjige si prizadevajo opisati nove svetove, in ko začnemo branjem, smo že vnaprej pripravljeni na to, da ji bomo verjeli, saj v njenem svetu prepoznavamo predmete lastnih želja - stvari, kakršne so ...
  2
  Od Hubblovega ultra globokega polja proti ultra globokemu človeškemu polju Hubblovo Ultra globoko polje naseljuje na tisoče galaksij: nočno nebo je polno domiselnih oblik, skrivnostnih pisanih tvorb različnih barv.
  30

  Vesoljski vid

  Tematski sklop Vesoljski vid raziskuje ikonične podobe nevidnega, ki so nastale kot stranski produkt več kot petdesetletnega raziskovanja vesolja. V okviru projekta so do konca leta 2016 v Kulturnem središču evropskih vesoljskih tehnologij v Vitanju na ogled različne razstave ikoničnih podob in prave vesoljske fotografske opreme.

  Kazalo