"Kot stranka Zares smo spoznali, kako boleče je lahko vztrajanje, pa tudi, da na koncu obrodi sadove," ugotavlja Gregor Golobič. Foto: MMC RTV SLO/A. S.

V preteklem mandatu so po njegovih besedah že začeli vlagati v razvoj, zdaj pa je treba s pametno politiko solidarnosti preprečiti, da se položaj najšibkejših ne bo še poslabšal. V Zaresu predlagajo določitev največjega razpona med najvišjo in najnižjo plačo na 1:10, je predsednik stranke Zares Gregor Golobič dejal v spletni klepetalnici MMC-ja.

Celoten klepet, v katerem je Golobič pojasnil tudi stališče glede dekriminalizacije marihuane in trajnega mandata sodnikov, preberite tukaj.

"Smo proti splošni floskuli, da morajo vsi zategniti pas - nekateri ga več ne morejo." Zato bi prodali slovenske banke, bi pa kupec moral zagotoviti ohranitev sedeža banke v Sloveniji. Država bi nato kupnino naložila v pravo razvojno banko, ki bi financirala večje infrastrukturne projekte in ustvarila podporno okolje za nove oblike podjetništva, tudi t. i. socialno podjetništvo, pojasnjuje.

MMC bo v okviru predvolilne kampanje na RTV Slovenija pripravil klepete s predstavniki strank, ki kandidirajo v vseh volilnih enotah. Stranke so razvrščene v skladu z javnim žrebom na TV Slovenija. Klepeti so dolgi 45 minut. Vabljeni k ogledu sporeda klepetov tukaj.

Sicer pa je Golobič prepričan, da v času vlade Janeza Drnovška lobiji niso obvladovali politike in so bili prav zato zelo nezadovoljni. "Kasneje so se razrasli in na mnogih področjih "ugrabili državo"," pojasnjuje in dodaja, da se je v tem mandatu njegova stranka borila proti njim. "Smo tudi edina stranka, ki želi, da se prepove financiranje strank s strani podjetij." Bi pa seveda za nazaj tudi kaj spremenil, predvsem bi bili še odločnejši pri bankah in TEŠ-u 6.