Po razpadu t. i. levega trojčka, ki ga je pred volitvami leta 2008 podprl tudi ljubljanski župan Janković, je zdaj on za številne edina alternativa levim strankam. Foto: MMC RTV SLO
Po razpadu t. i. levega trojčka, ki ga je pred volitvami leta 2008 podprl tudi ljubljanski župan Janković, je zdaj on za številne edina alternativa levim strankam. Foto: MMC RTV SLO

Predsednik novonastale stranke Pozitivna Slovenija je zatrdil, da je pohlep ena izmed velikih nevarnosti za današnji svet, tako na področju gospodarstva, uničevanja narave in uničevanja medčloveščih odnosov. "Osebno živim medkulturni dialog vsak dan, tako da spoštujem različnost. Neoliberalna ekonomija, kjer naj bi trg vse uredil, je pripeljala do sedanje krize, zato se mroamo vrniti vrednotam, kot so medsebojno spoštovanje, solidarnost, pravičnost, tovarištvo," je pojasnil.

Klepet lahko v celoti preberete tukaj.

Poleg tega je Janković še poudaril, da ni nikogar, ki bi mi lahko očital nelegalnost ali nepoštenost, prav tako, kot pravi, nikoli ni bil ne obsojen ne obtožen, tudi v času Janševe vlade ne.

MMC bo v okviru predvolilne kampanje na RTV Slovenija pripravil klepete s predstavniki strank, ki kandidirajo v vseh volilnih enotah. Stranke so razvrščene v skladu z javnim žrebom na TV Slovenija. Klepeti so dolgi 45 minut. Vabljeni k ogledu sporeda klepetov tukaj.

Odgovarjal je tudi na vprašanja glede svoji sinov. "Moja sinova sta samostojna v svojem poslovanju in ju imam kot oče rad in ju cenim. Podjetje imata v Sloveniji, na Hrvaškem in na Cipru. Sam osebno sem vedno vse svoje poslovanje opravljal v Sloveniji in nimam nobenega podjetja niti računa v tujini. Moja želja pa je, da ustvarimo v Sloveniji tako davčno politiko, ki bo stimulativna za vse naše podjetnike in jim bo omogočila poslovanje le doma," je zapisal.

Na vprašanje glede domnevnih povezav z Draganom Tošićem, enim izmed osumljencev v aferi Balkanski bojevnik pa je odgiovoril: "Z gospodom Tosićem nimam nobenih povezav. MOL je oddala navedenemu gospodu prostor v velikosti 45m2 po tržni ceni, v katerega je možen dostop le skozi prostor gospoda Tošića. Navedeni prostor bomo še letos prodajali z javno dražbo. Damijan je podpisal predpogodbo s potencialnim kupcem pred nekaj leti, ko navedeno dejstvo ni bilo znano."