Zoran Janković javnosti ni razkril vsega svojega premoženja. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Janković javnosti ni razkril vsega svojega premoženja. Foto: MMC RTV SLO

Za časopis Delo je namreč pred tremi tedni predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković sporočil, da je le solastnik hiše v Ljubljani in travnika v Bovcu. Nasprotno pa je protikorupcijski komisiji že leta 2006 prijavil celotno svoje premoženje, torej tudi hišo, v kateri sicer živi njegov sin Jure Janković z družino.

Javnost je za Jankovićevo lastništvo te hiše izvedela v petek, ko je župan pojasnjeval, zakaj je sinu Juretu nakazal 129.000 evrov. Kot je dejal, je sinu ta denar nakazal za ureditev okolice hiše, v kateri živi. Toda ob tem je poudaril, da je hiša pravzaprav njegova last.

Jankovićevo prikrivanje lastništva hiše je na las podobno laži predsednika Zaresa Gregorja Golobiča, ki je pred volitvami leta 2008 časniku Finance poslal podatke le o delu svojega premoženja, zamolčal pa solastništvo podjetja Ultra, ki ga je sicer prijavil protikorupcijski komisiji.
Preberite še: Golobič priznal laž, za razmislek ima dober teden


"Ne gre za prikrivanje premoženja. Namreč, treba je povedati, da smo se doma odločili leta 2004, ko se je sin oženil in dobil otroka, da mu damo to hišo v Grosupljem. Od takrat je ta hiša njegova. Formalno je nismo prepisali, zato je hiša po podatkih moja, vendar je to stvar družine. Mi trije, žena in starejši sin, smo hišo dali Juretu, njegovi ženi, vnuku in vnukinji,"
je v oddaji 24 ur pojasnil Janković ter dodal, da je to zanj hiša Jureta Jankovića in njegove družine.

Na vprašanje, ali se bo opravičil javnosti, je odgovoril, da ne ve, zakaj bi se. "Ne vem, zakaj, ker sem povedal, kar je dejstvo. Ta hiša je podarjena. Niste me vprašali, ali sem formalno lastnik hiše. Nimam niti ključev te hiše. Gre za odnos očeta in sina. Tega res ne razumem. Do javnosti imam odkrit odnos," je izpostavil. Na novinarsko vprašanje, ali ima še kakšno premoženje, za katerega javnost ne ve, je odgovoril, da ne.