"Naši kandidati ne bodo pozabili na Maribor, ko bodo prišli v Ljubljano," je zagotovil Jelinčič. Foto: BoBo

"Vsaj 80 odstotkov svinjarije bi ostalo pod preprogo, če SNS ne bi bilo v parlamentu," je poudaril na predstavitvi kandidatov SNS-a za državnozborske volitve v 7. volilni enoti.

Na predstavitvi v Mariboru je pojasnil, da kandidati SNS-a za razliko od kandidatov ostalih strank v predvolilnih obljubah govorijo "naredili bomo" in ne "morali bi narediti". To naj bi bil jasen dokaz, da SNS ne daje praznih obljub, temveč ponuja "konkretne rešitve za izboljšanje položaja gospodarstva in državljanov Slovenije".

"Rešitev je v pavšalnih davkih"
V volilnem programu SNS s sloganom Pometimo Slovenijo med drugim napovedujejo ukinitev zakona o prometnih prekrških in sistema treh dohodninskih razredov, znižanje davka od dohodka pravnih oseb in stopnje DDV, izterjavo vseh davčnih dolžnikov in neplačnikov socialnih prispevkov, ponovno uvedbo dohodninske olajšave za nakup nepremičnin in ureditev plačilnih rokov.

Za mariborsko območje je nujno, da se razvija tako kot ostali deli Slovenije, je prepričan Jelinčič. Rešitev za lokalno gospodarstvo pa vidi v pavšalnih davkih. "Naši kandidati ne bodo pozabili na Maribor, ko bodo prišli v Ljubljano," je zagotovil.