Erjavec ni za ukinitev vojske, saj ne pozna nobene resne države brez vojske:
Erjavec ni za ukinitev vojske, saj ne pozna nobene resne države brez vojske: "Še Vatikan ima svojo vojsko." Foto: MMC RTV SLO/A. S.

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec pravi, da na decembrskih volitvah pričakujejo podoben izid, kot ga je stranka dosegla na lokalnih volitvah, torej okoli 10 odstotkov glasov volivcev. Te nagovarjajo s programom za oživitev gospodarstva, in sicer predlagajo odpiranje naložb na področju državne strateške infrastrukture, uvedbo javnih del, da bi brezposelni sodelovali pri pomoči starejšim na domu, oživitev malih kmetij, oživitev proizvodnje domače ekološke hrane, je zapisal v MMC-jevi spletni klepetalnici.

Celoten klepet, v katerem je Erjavec odgovarjal tudi na vprašanja o povezovanju z Zoranom Jankovićem in spremembi imena stranke, preberite tukaj.

Zagovarja pa dokončanje šestega bloka v Termoelektrarni Šoštanj. "Če ne nadaljujemo s projektom, smo proč vrgli 400 milijonov evrov, ne bomo imeli dovolj električne energije in še imeli bomo stroške z zapiranjem rudnika. Ustavitev projekta pomeni tudi izgubo številnih delovnih mest," je prepričan. Tudi napovedi nekaterih političnih tekmecev o odpuščanjih v javnem sektorju se mu ne zdijo realne. "Vedno ko se je obljubljajo zmanjšanje zaposlenih v državni upravi, se je njihovo število povečalo," pravi.

MMC bo v okviru predvolilne kampanje na RTV Slovenija pripravil klepete s predstavniki strank, ki kandidirajo v vseh volilnih enotah. Stranke so razvrščene v skladu z javnim žrebom na TV Slovenija. Klepeti so dolgi 45 minut. Vabljeni k ogledu sporeda klepetov tukaj.

Sam razume zasedbo študentov na filozofski fakulteti kot protest proti slabi prihodnosti mladih. "Mladi niso krivi za nastalo gospodarsko in finančno krizo in zato razumem njihov upor. Za krizo so krivi pohlepni bankirji in menedžerji, ki si še danes polnijo žepe." Zato podpira tudi uvedbo še dveh dohodninskih razredov, ki bi močneje obdavčili bogatejše.