"V kolikor ne bi prišel v parlament, imam kar nekaj možnosti in potencialov delati še kaj drugega," je prepričan predsednik SNS-a. Foto: MMC RTV SLO

SNS je s svojimi poslanci v državnem zboru že vseh 20 let, v zadnjih treh letih pa so imeli pet poslancev. Merjenja javnega mnenja jim dva tedna pred volitvami ne napovedujejo ponovnega preboja, a predsednik stranke Zmago Jelinčič trdi, da so ankete prirejene. "Medijske ankete so prirejene oz. plačane, saj so tudi meni ponujali: "Plačaj toliko ... in uvrstili te bomo na to mesto ..."," je povedal v MMC-jevi spletni klepetalnici. Kdo je od njega zahteval denar, pa ni želel razkriti, saj pravi, da se bo sicer "5 minut za izjavo znašel na sodišču."

Celoten klepet, v katerem je Jelinčič spregovoril tudi o svoji zaporni kazni, tožbah in obsojenem poslancu njegove stranje Srečku Prijatelju preberite tukaj.

Sicer pa SNS v vseh teh letih še nikoli ni bil v vladi. "Nihče me še ni resno povabil," pravi Jelinčič. Bi pa vstopili v prihodnjo vlado, če bi koalicija, ki jo bo sestavljala, delala v dobro Slovenije in državljanov. Koga bi najraje videl na premierskem stolčku, sicer ni želel povedati. Je pa razkril, da je z eno izmed strank že domenjen, da bodo v tem mandatu na Koroškem zgradili cesto. Sam namreč znova kandidira v Slovenj Gradcu. "Kandidiram zato, ker sem obljubil, da bom na Koroško pripeljal cesto. Saj veste, katero."

MMC bo v okviru predvolilne kampanje na RTV Slovenija pripravil klepete s predstavniki strank, ki kandidirajo v vseh volilnih enotah. Stranke so razvrščene v skladu z javnim žrebom na TV Slovenija. Klepeti so dolgi 45 minut. Vabljeni k ogledu sporeda klepetov tukaj.

Med volilnimi obljubami SNS-a pa je tudi znižanje kazni za prometne prekrške in ukinitev najvišje dovoljene hitrosti na avtocestah. "Ubija namreč objestnost in ne hitrost. V nasprotnem bi bili na formuli 1 že vsi mrtvi," pojasnjuje takšno zavezo Jelinčič. Spremenil bi tudi kadilski zakon in dovolil posebne lokale za kadilce, nova delovna mesta z visoko dodano vrednostjo pa bi skušal zagotoviti z ureditvijo davčne in delovne zakonodaje.