Novakova je poudarila, da brez NSi-ja ne bo desne vlade. Foto: BoBo
Novakova je poudarila, da brez NSi-ja ne bo desne vlade. Foto: BoBo

Predsednica NSi-ja Ljudmila Novak je na predstavitvi kandidatov 3. in 4. volilne enote novinarjem pojasnila, da je pomembno, da NSi doseže čim boljši rezultat, da bo vlado sestavila "pomladna koalicija." V stranki menijo, da je leva koalicija pokazala, da nima odgovorov na probleme v družbi, zato je po besedah Novakove "najbolj demokratično in pravilno, da se sestavi desna oz. pomladna koalicija in popelje Slovenijo na boljšo pot in v boljše čase."

Želijo sodelovati v pomladni vladni koaliciji, ali pa delovati kot konstruktivna opozicija je zatrdila in opozorila, da bo morala vsaka vlada, ki bo želela uspešno opraviti svoje delo sodelovati z opozicijo.

"Nove stranke niso pomladne"
Na vprašanje MMC-ja, ali katero izmed novonastalih strank šteje med pomladne stranke je Novakova odgovorila, da ne. "Glede na njihove opredelitve jih ne štejemo med pomladne stranke. Zagotovo so znotraj teh strank določeni ljudje, ki sodijo na pomladno stran, glede na njihov program pa jih ne štejemo med pomladne stranke," je pojasnila in dodala: "Mi bomo sodelovali v pomladni vladni koaliciji, če bo potrebna še kakšna dodatna stranka je pa to vprašanje volitev."

"Vrnimo upanje Sloveniji"
Novakova je poudarila, da se Slovenija lahko izvleče iz krize z odgovornim delom, poštenostjo, s spoštovanjem pravne države in spodbudnimi gospodarskimi ukrepi in prepričani so, da lahko NSi s svojim programom to omogoči.

"Potrebna je akcija"
Predsednica mestnega odbora NSi-ja v Ljubljani Mojca Kucler Dolinar je poudarila, da je akcija potrebna tudi v Ljubljani. Kandidati NSi-ja, ki kandidirajo v 3. in 4. enoti se bodo trudili, da bo Ljubljana vzgled za vso državo je zatrdila in dodala, da želijo narediti glavno mesto združevanja in ne razdora, čemur smo po njenih besedah priča v zadnjem času.

Pojasnila je, da je razdvajanje v Ljubljani prisotno na mnogih podorčjih: "Ko smo priča, da nekateri posamezniki in družine na dvomljiv način bogatijo, hkrati pa živimo med tisočimi brezposelnimi."

Razdvajanje je tudi ideološko je dejala in izpostavila poimenovanje ulic, prav tako pa meni, da je v ljubljani prisotno tudi generacijsko razdvajanje: "Ko se zapira množnost varstva neljubljanskih otrok v glavnem mestu."

Kandidati NSi-ja želijo, da Ljubljana ni samo univerzitetno mesto, ampak tudi poslovno odlično mesto. Predlagajo dvig konkurenčnosti, ob tem pa opozarjajo na modele odličnosti, ki jih evropske države že poznajo in jih je po besedah Kucler Dolinarjeve treba uvesti tudi pri nas.

Za NSi bodo v Ljubljani kandidirali: Uroš Korošec, Mojca Sojar, Mojca Kucler Dolinar, Anton Kranjc, Marjan Kovač, Darja Silan, Milan Matos, Minka Jerebič, Igor Pigac, Marjeta Bec, Jože Horvat in Urban Kržan.