Pahor je opozoril, da bo morala nova vlada izvesti pokojninsko reformo. Foto: MMC RTV SLO
Pahor je opozoril, da bo morala nova vlada izvesti pokojninsko reformo. Foto: MMC RTV SLO

Predsednik Socialdemokratov Borut Pahor je ob predstavitvi kandidatov SD-ja v Gornji Radgoni povedal, da je čas največje krize po drugi svetovni vojni naplavil veliko slabega, neuspešnega, neučinkovitega. "To smo morali najprej očistiti, da smo si utrli pot naprej, pa naj gre za ureditev odnosov s Hrvaško - projekt, ki je terjal ogromno zbranosti in poguma in bo pošteno in pravično določil še zadnji element slovenske suverenosti - ali pa reševanje slovenskega gospodarstva", je dejal premier, ki opravlja tekoče posle.

Na krizo, tako Pahor, so se odzvali z ukrepi, ki so pomenili ohranitev 22.000 delovnih mest, "večino industrijske in druge proizvodnje ter storitev, tako da smo lahko že v letu 2010 začeli izhodno strategijo in sprejemali zakone, ki so pomenili ne samo kratkoročno stabilizacijo makroekonomskih in socialnih razmer, pač pa so tudi javne finance v letu 2011 vzdržale".

Pahor ponovil, da reforma nujna
"Pri nekateri temeljnih reformah pa žal nismo uspeli prepričati ljudi; za to smo delno krivi sami, delno pa tisti, ki so dajali potuho proti tem spremembah. Če bodo vladali, bodo kmalu videli, da imamo najnižjo upokojitveno starost in da že zato ne moremo biti konkurenčni," je še dejal.

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki opravlja tekoče posle, Dejan Židan, bo kandidiral v okrajih Gornja Radgona in Murska Sobota 2 oziroma Goričko. Dejan Levanič iz Kidričevega kandidira v desetem (ptujskem) okraju, Mirjana Nenad s Ptuja pa kandidira v devetem (ptujskem) okraju.

Samo Dvoršak je kandidat v pesniškem okraju, Marjan Toš v lenarškem okraju, Danijel Zajc pa v enajstem (ptujskem) okraju. Za SD v osmi volilni enoti kandidirajo še Rozina Prša v Lendavi, Biba Biserka Sever v Ormožu in Branko Smodiš v Ljutomeru.