Vrtovec je povedal, da predstavljajo kandidati Mlade Slovenije 21 odstotkov kandidatne liste NSi-ja. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten
Vrtovec je povedal, da predstavljajo kandidati Mlade Slovenije 21 odstotkov kandidatne liste NSi-ja. Foto: MMC RTV SLO/Aljoša Masten

Poudaril je, da je podmladek NSi-ja najmočnejši politični podmladek v Sloveniji, ki daje upanje Sloveniji in celotni desnosredinski opciji. Mladi so po Vrtovčevih besedah dejavno sodelovali tudi pri pripravi volilnega programa, kar je po njegovem mnenju vidno iz poudarka na reševanju problematike mladih.

Podpredsednik stranke Matej Tonin je povedal, da je prednost mladih v politiki, ker niso obremenjeni s preteklostjo in so pripravljeni sodelovati z vsemi, ki bi sprejemali program stranke.

Dejavno sodelovanje mladih pri pripravi kampanje se po njegovem mnenju kaže tudi v javnomnenjskih anketah, kjer NSi pridobiva podporo. "Očitno se pozna njihovo delo na terenu, očitno so ljudje na terenu sprejeli naše mlajše kandidate in skupni rezultat se pozna," je pojasnil.

Robert Ilc, glavni tajnik stranke in nekdanji predsednik podmladka, je dodal, da je NSi od ustanovitve "gradil na mladih" in jim pustil "svobodo in besedo," kar se po njegovem mnenju kaže tudi v tem, da mlajši člani zasedajo odgovorna mesta v stranki.

Izkušnje starejših članov Nove Slovenije in energija mladih so po njegovem mnenju "zmagovita kombinacija tudi na teh volitvah."