Bentley ponuja užitek v vožnji brez hitrostnih omejitev po ledeni progi na Finskem. Foto: Bentley
Bentley ponuja užitek v vožnji brez hitrostnih omejitev po ledeni progi na Finskem. Foto: Bentley

Zasnežene in predvsem zaledenele površine bosta premagovala continental GT coupe, ki ga poganja 6,0-litrski motor z močjo 423 kilovatov (575 KM) in continental supersports coupe s 463 kilovati (630 KM). Oba imata štirikolesni pogon, ki bo, ob pomoči pnevmatik s čepki, voznikom kljub spolzki podlagi zagotavljal veliko mero suverenosti in predvsem užitka v vožnji.

Da je dogodek namenjen užitkom v presežnikih, so dokazali že lani, ko je legendarni finski voznik Juha Kankkunen s serijsko različico continentala supersports convertible dosegel hitrost 330,695 kilometra na uro in podrl osebni rekord iz leta 2007, ko je s continentalom GT na ledeni progi dosegel hitrost 321,6 kilometra na uro.

Pri Bentleyju poudarjajo, da pogoj za udeležbo na adrenalinskem dogodku »Power on Ice 2012« ni lastništvo katerega izmed njihovih modelov. Je pa brez dvoma pogoj malce debelejša denarnica. Organizirali bodo namreč šest štiridnevnih dogodkov; prvi se bo začel 5. februarja, zadnji pa končal 26. februarja. Za udeležbo bodo morali vozniki, željni ledenega adrenalina, plačati od 8.690 do 10.490 evrov na osebo. Cena vključuje povratni let med Helsinki in Kuusamom, tri nočitve v približno 100 kvadratnih metrov velikih prestižnih apartmajih, opremljenih v skandinavskem slogu, prehrano in vse dejavnosti na dogodku.

Precej cenejša pa je udeležba spremljevalcev ali spremljevalk, ki nimajo želje po mestu za volanom katerega izmed bentleyjev. Za udeležbo na dogodku bo dovolj »že« 3.950 evrov.