Arhiv oddaj
(6)
Tokrat vam predstavimo glavne novosti s pariškega avtomobilskega salona ter najnovejše smernice iz Silicijeve doline. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Avtomobilnost 123: Pariz in najnovejše smernice iz Silicijeve doline

Četrta jesenska Avtomobilnost
12. oktober 2018 ob 07:10
ljubljana - MMC RTV SLO

V 23. Avtomobilnosti smo vam predstavili tistih nekaj redkih premier, ki jih te dni ponuja pariško sejmišče. Naredili smo prve kilometre z audijem Q3, testirali grandlanda X, v Silicijevi dolini pa ugotovili, da bodo avtomobili v prihodnosti lahko zastonj. Pevka Anja Kotar pa nas je seznanila z aktualnimi govoricami v tem visokotehnološkem okolju.

Čeprav se z ekipo udeležimo vseh večjih avtomobilskih salonov, se tokrat, tudi zaradi odsotnosti nekaterih velikih proizvajalcev, nismo odpravili v Pariz. A organizatorji so poskrbeli, da je ta dogodek postal pravi kongres mobilnosti, kjer lahko vidite tudi salon motociklov ter starodobnike. Predstavili smo vam največje novosti, od nove bavarske trojke, mercedesa razreda B in Peugeotevega koncepta e-legend ter Škodinega visiona RS, do toyote corolle in novega RAV-a4.

Nato smo vam pokazali podrobnosti in vtise, ki smo jih v okolici Bergama v Italiji nabirali s čisto novim audijem Q3.

V nadaljevanju oddaje smo se srečali z analitikom, ki predvideva, da bodo avtomobili v prihodnosti lahko zastonj, a premijska storitev bo mikavna zaradi storitve v oblaku.

Slovenska pevka, ki živi v Silicijevi dolini, nam je razkrila, kaj se ta hip govori v tem visokotehnološkem okolju, recimo to, da leteči avti nikogar več ne zanimajo.

Na koncu pa smo vam pokazali še test opela grandlanda X z dvolitrskim turbodizelskim motorjem in osemtstopenjskim samodejnim menjalnikom.

Martin Macarol
BMW serije 3 Foto: MMC RTV SLO
Mercedes-Benz razred B. Foto: MMC RTV SLO
Peugeot e-legend. Foto: MMC RTV SLO
Škoda vision RS Foto: MMC RTV SLO
Audi Q3 Foto: MMC RTV SLO
Anja Kotar Foto: MMC RTV SLO
Opel grandland X Foto: MMC RTV SLO
Prijavi napako
Komentarji
vrtojb56
# 11.10.2018 ob 11:49
Deljena uporaba avtov je možna samo pod prisilo, oz. v demokraciji temu rečemo zakoni.
Kroka
# 11.10.2018 ob 10:08
@bunta
Ti si pa zelo razgledan in verodostojen
Vecina Nemcev nima slabega mnenja o tujih avtomobilskih znamkah, ravno nasprotno, pa glede Peugeota se zelo motis sploh o zadnjih modelih
topgun1984
# 12.10.2018 ob 07:24
Mi lahko kdo pove zakaj niso prisotni?
bunta
# 11.10.2018 ob 09:48
Tole letos je razocaranje. Razen porscheja nic pametnega. Edina zanimiva stvar je tale peugeotov e-legenda pa se ta ima dve katasteofalni lastnosti: 1.je peugeot in 2. je elektricen.
bunta
# 11.10.2018 ob 10:40
@kroka

Sej nisem reku da je peugeot slab. Samo ce ti je voznja kaj vec kot izkljucno prevozno sredstvo pac peugeota ne gledas. Nemci so dolgocasni ampak nam dajo vsaj porscheje, m2, m3, rs3 (skoda ker ni quatro), pa muscle cars kot so amg-ji. Japonci nam dajejo luksuz z lexusi, sportne avte kot so toyotini gt86 in supra, subarujev sti, gtr, 370z itd. Francozi pa razen renaultovih rs avtov niso nic posebnega.
samy joe
# 11.10.2018 ob 10:24
Peugeot? Lepo vas prosim. Roke stran.
Kazalo