Tokrat vam povemo, kaj morate izračunati, če želite vedeti, koliko vas bo avtomobil stal na mesec. Foto: MMC RTV SLO
Tokrat vam povemo, kaj morate izračunati, če želite vedeti, koliko vas bo avtomobil stal na mesec. Foto: MMC RTV SLO

Nakup avtomobila je ena izmed največjih obremenitev za družinski proračun. Pri nakupu se, razumljivo, najbolj osredotočamo na nakupno ceno. A če želimo biti res racionalni, moramo pogledati, koliko določen avtomobil dejansko stane na mesec. Zato smo natančno pogledali, kaj moramo pred nakupom preračunati, kar pri Avtomobilnosti storimo tudi pri vsakem testu, ki ga objavimo.

Predstavili smo vam tudi študente, naše kustose, ki so obiskovalce Tehnološkega paviljona popeljali skozi posamezne sklope in predstavili tudi svoj dirkalnik s celotnim projektom vred.

V novicah smo vam povedali nekaj o letečih avtomobilih, letalu VTOL, ki se ga z Uberjem loteva ajdovski Pipistrel, ter o brezpilotnikih in avtonomnih kombijih, pri katerih razvoju sodeluje tudi svetovni spletni trgovec Amazon.

Med drugim smo pokazali test čisto novega hyundaija i30, ki povsem jasno napada kralja razreda - Volkswagnovega golfa, prenovljenega peugeota 2008 s turbobencinskim trivaljnikom in turbodizelskega sandera oziroma prve dacie s samodejnim menjalnikom.

Na koncu pa vas po zimskem doživetju v Planici vabimo na novo skupno avtomobilistično druženje z Avtomobilnostjo, ki bo kot naročeno za dinamične očete in bolj navihane mame.

Stroški lastništva avtomobila. Foto: MMC RTV SLO
Kustosa tehnološkega paviljona. Foto: MMC RTV SLO
Študentski dirkalnik. Foto: MMC RTV SLO
Hyundai i30. Foto: MMC RTV SLO
Peugeot 2008. Foto: MMC RTV SLO
Dacia sandero. Foto: MMC RTV SLO