Avtomobilnost - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Avtomobilnost - Arhiv
Kolikšno škodo v resnici povzroči soljenje cest? Sol ni sestavina, ki jo cenimo zgolj v kulinariki. Brez nje bi bilo pozimi, ko sneg pobeli ceste, nesreč še bistveno več, kot jih je. Tako kot je sol škodljiva v hrani, je škodljiva tudi v naravi.
Kaj mora storiti Slovenija, da bi sledila Norveški pri prodaji e-vozil? Čeprav Norveška ne pozna neposrednih državnih subvencij za nakup električnega vozila ali priključnega hibrida kot Slovenija, pa je z davčnimi olajšavami in drugimi ugodnostmi Norvežane že ...
Avtomobilski proizvajalci pokazali, kaj prinaša bližnja prihodnost V Las Vegasu v ZDA, na največjem svetovnem sejmu potrošniške elektronike (CES), so tehnološki in avtomobilski velikani dokazali, da je samodejna vožnja že dejstvo.
Ford ecosport vrhunsko evropeiziran napada ves svet Ford je ena tistih svetovnih znamk, ki menijo, da lahko eni in isti modeli zadovoljujejo želje in potrebe na vseh celinah našega planeta.
Dacia duster: ob še boljših terenskih lastnostih tudi vsakdanje prijazen Ko se je francoski Renault odločil, da bo iz znamke avtomobilov, ki ima svoj sedež v dolini sredi romunskih gora, naredil novo zgodbo, je le malokdo menil, da bo to zgodba o uspehu.
"Računalniška naprava na kolesih" bo tekmec Tesli "To bo najnaprednejše vozilo na trgu v 2019," napovedujejo pri zagonskem podjetju Byton, kjer so razvili pametni avtomobil, ki naj bi bil na voljo za slabih 40 tisočakov.
Leta 2018 k nam prihaja kopica zanimivih novih avtomobilov Nekaj velikih avtomobilskih novosti v prodajne salone v Sloveniji prihaja že v naslednjih tednih, na razkritje drugih pa bomo morali počakati do največjih svetovnih avtomobilskih salonov.
Stare znamke se vračajo v formulo 1 S prihodnjo sezono bi v prvenstvu formule 1 lahko videli dve znamki, ki sta nekoč suvereno posegali v dirke za veliko nagrado, a sta se pozneje popolnoma umaknili z dirk: Alfa Romeo in Maserati.
Leta 2018 prodor baterijskih vozil na slovenski trg Trg baterijskih vozil, to pomeni hibridov, priključnih hibridov in električnih vozil, bo leta 2018 v Sloveniji bogatejši za več kot ducat novih vozil.
Slovenijo avtomobilski proizvajalci še enkrat zaobšli Čeprav nam je v Slovenijo uspelo privabiti Magno, pa je BMW za svoj poligon avtonomnih vozil izbral Češko, Tesla pa se pogovarja z Madžari.
Je starodobnik lahko tudi varna naložba? Starodobniki so lahko dober posel. A to ni igrišče za laike. Treba je dobro oceniti model in preučiti njegovo zgodovino. Slovenci pred služenje s starodobnimi vozili postavljajo druženje.
Dedek Mraz daril ni začel prinašati na ekoloških prevoznih sredstvih V času, ko v naše domove darove prinašata še preostala dva od dobrih treh mož, Božiček in Dedek Mraz, smo v Avtomobilnosti spregovorili tudi o njunih prevoznih sredstvih.
Znanih pet avtomobilov, ki se bodo potegovali za naziv slovenski avto leta 2018 Mazda CX-5, honda civic, peugeot 5008, škoda kodiaq in volkswagen polo je pet finalistov v izboru Slovenski avto leta 2018. Le eden izmed njih bo na prestolu zamenjal peugeota 3008.
Mehaniki in lastniki vozil pred prelomnico Električni in hibridni avtomobili se vse bolj uveljavljajo in če bo vse šlo po načrtih, bo po letu 2030 tudi na naših cestah že vsaj 17 odstotkov avtomobilov električnih.
V 50 letih z avtomobili nabral kar tri milijone kilometrov Stanislav Menard o svoji navadi pravi: "Naj po zraku letajo ptice, jaz se bom raje vozil."
Električni avtomobili iz Saabove tovarne Podjetje National Vehicle Sweden, ki je kupilo Saab Auto, načrtuje proizvodnjo električnih avtomobilov v nekdanji Saabovi tovarni na Švedskem.
Je vreden slavnega imena? McLaren je razkril svoj novi najekstremnejši cestni avtomobil. Tokrat so se v Wokingu odpovedali hibridnim elementom in stavili predvsem na veliko moč in majhno maso.
Kaj mora imeti najboljši slovenski avto? Januarja bomo že 26. izbrali slovenski avto leta, ki bo na prestolu nasledil Peugeotovega športnega terenca 3008. Pri izboru štejejo tudi vaši glasovi, bralci MMC-ja.
Tesla ne le na cesti, temveč tudi v vesolju Elon Musk bo en primerek novega Teslinega roadsterja poslal v vesolje, natančneje v Marsovo orbito. Tam bo predvajal pesem Davida Bowieja.
Renault-Nissan in Mercedes predstavila nov 1,3-litrski turbobencinski stroj Nov motor z neposrednim vbrizgom goriva je nastal v sodelovanju med francosko-japonsko navezo Renault-Nissan in nemškim Mercedesom. Na voljo bo v treh različicah moči, najprej v Renaultovem scenicu.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
ANKETA- SAL2018

Kateri bo po vašem mnenju Slovenski avto leta?

Honda civic
Mazda CX-5
Peugeot 5008
Škoda kodiaq
Volkswagen polo
Arhiv
Videonovice
Ambasada Gavioli zapira vrata 00:02:12, 17.01.2018
Sobe pobega 00:04:03, 15.01.2018
Kraljica Elizabeta II. o kronanju 00:02:20, 15.01.2018
Mojca svetuje: Blitva 00:25:06, 12.01.2018
Zbirateljski kotiček: PEZ 00:07:54, 12.01.2018
Ravenski koledniki 00:01:44, 05.01.2018
Povezave
Kazalo