Bodimo boljši
(3)

Poudarki

  • Za volanom ne izziva nesreče
  • Ženske so za volanom racionalnejše kot moški
Ana Maria Mitić
Ana Maria Mitić je ponosna na svoje sposobnosti bočnega parkiranja. Foto: MMC RTV Slovenija

Dodaj v

Ana Maria Mitić kraljica bočnega parkiranja

Bodimo boljši
12. junij 2017 ob 20:03
Ljubljana - MMC RTV SLO

Ženske za volanom so vedno zanimiva tema. V rubriki Bodimo boljši v oddaji Avtomobilnost je Ana Maria Mitić pojasnila, zakaj so lahko ženske boljše voznice.

Slovenska improvizatorka, moderatorka, igralka, komičarka, lutkarka in novinarka Ana Maria Mitić zase brez dlake na jeziku pravi, da je kraljica bočnega parkiranja: "Res je, in s ponosom to povem vsakemu. Moram dejati, da sem kar dobra. Sem privrženka tega, da ženske gredo za volan in da so ženske dobre voznice."

Pravi, da morda celo boljše kot moški. Ker so preudarnejše, nežnejše in: "Čeprav delujemo bolj čustveno, znamo čustva zamenjati za racionalnost, kar je na cesti zelo pomembno. Gre namreč za hitrost. In glede na to, da imajo moški po navadi za odločitve daljši reakcijski čas, si upam trditi, da so nekatere ženske boljše voznice kakor moški."

Ne pogovarja se sama s sabo
Komičarka je znana po tem, da veliko govori. A avtoradio mora biti prižgan. "Ne pogovarjam se toliko sama s seboj, kot bi si ljudje lahko mislili. Radio je priklopljen. Poslušam najaktualnejše novice, pa moderne popevke, ki jih sama po sebi ne bi zavrtela, saj poslušam džez."

Ana Maria Mitić zase pravi, da za volanom predvsem ne izziva nesreče. Vožnja ji predstavlja prijetno opravilo, pri katerem je treba ves čas predvidevati, kaj se bo zgodilo. Zato ker nekateri vozniki ne uporabljajo smernikov, drugi vozijo v škarjice. "Na neki način gre za pločevinasti ples, kjer moraš biti ves čas osredotočen na dogajanje v prometu," pravi in doda, da jo v prometu najbolj motijo nepotrebno hupanje in histerični izpadi voznikov in voznic.

"Opažam, da nekateri pridejo v avtomobil prečistit svojo psiho," še pravi in sklene, da je povsod, tudi za volanom, vedno mogoče izboljšati stvari: "V času, ko je v avtomobilu nešteto motečih dejavnikov, bi se bilo dobro osredotočiti samo na vožnjo. Čeprav menimo, da smo izkušeni in suvereni vozniki."

Gr. Pr.
Prijavi napako
Komentarji
izo
# 13.06.2017 ob 11:39
Ana Maria Mitić kraljica bočnega parkiranja

to se lahko bere na več načinov..
DeepBlue
# 23.07.2017 ob 08:54
Trditi, da je nekdo zaradi spola boljši voznik, je čisto natolcevanje. Voznik je voznik. Ženska, moški ali dvospolnik zaradi mene. Kar ženskam najbolj zamerim za volanom, je uporaba telefona, tako in drugače. V tem prednjačijo pred moškimi. Po grobi oceni, glede na moja opažanja jih telefonira za volanom krepko več kot pol ... Po drugi strani je res, da se nekateri osebki moškega spola obnašajo, kot da je cesta zgrajena samo za njih. Se pa strinjam z gospodično, da je dober voznik tisti, ki glede na dogajanje pred sabo in za sabo (vzvratna ogledala?) ve predvideti, kaj bodo storili drugi udeleženci v prometu. Dobi pa še eno plus točko za jazz. :-)
Trubadur
# 16.06.2017 ob 07:58
se strinjam, da so nekatere voznice boljše od nekaterih voznikov... ker to kar se po naših cestah vozi, je groza...
Asfaltne dileme
link
25. september: Rodil se je Boris Ziherl
25. september 2018 ob 00:02 Na današnji dan se je leta 1910 v Trstu rodil filozof, politik, marksistični teoretik in publicist Boris Ziherl. Zaradi komunističnega prepričanja je bil že pred drugo svetovno vojno večkrat zaprt.
Več novic ...
Kazalo