Foto:
Foto:
NSi upa na potrojitev poslanske ekipe.

Tajnik Anton Kokalj je poudaril, da so veseli, da lahko ponovno z vso gotovostjo rečejo, da je Nova Slovenija v preteklem mandatu držala besedo in smer, ki so jo začrtali.

Poslanec Ivan Mamič je izrazil željo, da bi se število poslancev po naslednjih volitvah potrojilo, če ne pa vsaj podvojilo. Evroposlanec Lojze Peterle pa je dejal, da že dvanajst let čakajo in delajo. Prepričani so, da nova smer predstavlja novo priložnost za še boljši razcvet Slovenije.

Vračila zaradi slabega zakona
Predsednik NSi-ja Andrej Bajuk je glede vračil pomoči za sušo dejal, da se dogaja žalostna zgodba o delovanju vlade v kmetijstvu. V stranki kritizirajo vladni predlog zakona, ki je bil sprejet po zavrnitvi predloga zakona Koalicije Slovenija, zanj pa trdijo, da je kompliciran birokratski konstrukt.

Bajuk je poudaril še, da je večkrat opozoril na pomanjkljivosti zakona, ki so danes vzrok, da predvsem mali kmetje dobivajo pozive o vračilu denarja. V NSi-ju se ne strinjajo s politiko vlade, da se ohranijo samo velike kmetije, saj podpirajo obstoj družinske kmetije.