Foto:
Foto:

Oče in sin sta pospravljala požagana drevesa okrog električnega daljnovoda, eno izmed debel pa je 33-letniku stisnilo nogo. Da bi deblo potegnil z ukleščenega sina, mu je 55-letnik priskočil na pomoč s traktorjem in vitlom.

Oče je pri reševanju sina jeklenico vitla vrgel prek žice daljnovoda, kar je povzročilo močan električni udar, zaradi katerega sta oba umrla na kraju nesreče. Nesreča se je zgodila ob regionalni cesti Duplje-Tržič, nad katero je na zelo strmem pobočju gozd, skozenj pa poteka električni daljnovod. Pred približno dvema tednoma so delavci Elektra Kranj posekali drevje v okolici daljnovoda, debla pa so po končanem delu pustili na tleh.

Lastnik se je s sinom v ponedeljek odpravil pospravljat posekani les. Traktor sta pustila ob vznožju strmine, odšla do požaganih debel in jih nameravala z jeklenico potegniti na ravnino. Ker so debla ležala eno čez drugo, se je zaradi razmočenega terena eno izmed njih prevalilo in sinu stisnilo desno nogo. Oče je poskušal zapeti deblo s sinove noge in ga potegniti, pri tem pa je poskušal del jeklenice vreči na rob gozda. Oče ni upošteval višinske razlike med tlemi in žicami daljnovoda, tako da je jeklenico vrgel na žice daljnovoda, pri stiku pa je zaradi razmočenih tal prišlo do močnega električnega udara.