Audi je razkril prvo fotografijo novega konceptnega avtomobila, ki najavlja nove oblikovalske smernice prihodnjih vozil iz Ingolstadta. Foto: Audi
Audi je razkril prvo fotografijo novega konceptnega avtomobila, ki najavlja nove oblikovalske smernice prihodnjih vozil iz Ingolstadta. Foto: Audi

Audi bo na avtosalonu v Los Angelesu predstavil konceptno vozilo, ki napoveduje novo obdobje v oblikovanju podjetja iz Ingolstadta.
V Kaliforniji bo nemški proizvajalec vozil premium razkril nov koncept, ki prinaša revolucijo na področju oblikovanja, ki jo je začel novi vodja oblikovanja Marc Lichte. Pri Audiju so razkrili že prvo fotografijo koncepta, ki še ne razkriva veliko. Pojavila so se zgolj ugibanja, ali gre za novo generacijo modela R8 ali pa konceptni audi A9, o katerem se govori in piše že dalj časa.
Tri zahteve za avtomobil
45-letni Lichte, ki o obliki novih Audijev odloča od februarja letos, poudarja, da je ključno, da bo avtomobil zasnovan športno, pomembna sta lahka gradnja in štirikolesni pogon quattro. Konceptno študijo, ki bo predstavljena novembra v Los Angelesu, pri Audiju označujejo za mejnik v njihovem oblikovanju, tako zunanjosti kot notranjosti, kjer naj bi v prihodnje modele razširili digitalno armaturno ploščo.
Kdo je novi vodja Audijevega oblikovanja?
Novi vodja Audijevega oblikovanja je svoje prve korake v avtomobilskem oblikovanju naredil znotraj koncerna Volkswagen, kjer deluje od leta 1996 naprej. Po končanem študiju transportnega oblikovanja na Hochschule Pforzheimu je pri Volkswagnu zasedel delovno mesto oblikovalca zunanjosti, nato pa je leta 2006 postal vodja studia za oblikovanje zunanjosti. Pri Volkswagnu je sodeloval pri serijskih modelih, kot so golf 5, 6 in 7, passat 6, 7 in 8, touareg in phaeton.