Posebnost vozila so tudi matrični LED-žarometi. Foto: Audi
Posebnost vozila so tudi matrični LED-žarometi. Foto: Audi

Skupina Volkswagen razkriva svoje nove modele, ki jih bo predstavila na 34. zboru GTI vozil Wörthersee. Ob Vrbskem jezeru se s predelanimi vozili vsako leto srečujejo ljubitelji nemške avtomobilske znamke.

Audi bo na srečanju razkril konceptno vozilo TT clubsport turbo. V Ingolstadtu so za konceptni TT predvideli 2,5-litrski TFSI-motor z električnim turbo polnilnikom in električnim kompresorjem, ki razvije največjo moč 441 kilovatov in 650 Nm navora. Vozilo, ki tehta 1396 kilogramov, z mirovanja do 100 km/h pospeši v 3,6 sekunde, najvišja hitrost je 310 km/h. Moč se na vsa štiri kolesa (tehnologija quattro) prenaša s pomočjo šeststopenjskega ročnega menjalnika.

Vse za privlačen videz
Audijevi oblikovalci so navdih za dizajn našli v modelu 90 IMSA GTO s konca osemdesetih let prejšnjega stoletja. Aerodinamični paket vključuje spojler na prednjem odbijaču, pragove, razširjene blatnike, ki ga naredijo za 14 centimetrov širšega v primerjavi z navadnim modelom TT, zadnji difuzor in ogromen ročno nastavljiv zadnji spojler, izdelan iz ogljikovih vlaken. Videz so dodatno začinili z rdečimi vzvratnimi ogledali in atraktivnimi 20-palčnimi platišči s pnevmatikami dimenzije 275/30. Na vozilu je v prid športne vožnje prilagojeno vse, od vzmetenja, zmogljivejših zavor do izpušnega sistema.

V notranjosti so športni sedeži oblečeni v oranžno alkantara usnje in olepšani s kontrastnimi šivi, dodani so štiritočkovni varnostni pasovi, ultra trdna zaščitna kletka, multifunkcijski športni volan z ravnim spodnjim delom in štirimi tipkami, ki vozniku omogočajo, da na osrednjem ekranu spremlja vse najpomembnejše informacije o vozilu. Prestavna ročica je iz aluminija.