Avtomobilnost
(4)
Danes vam pokažemo vse novosti z ženevskega salona. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Avtomobilnost 108: Ženevske novosti

Osma spomladanska Avtomobilnost
8. marec 2018 ob 06:22
Ženeva - MMC RTV SLO

V 108. Avtomobilnosti smo vam od blizu predstavili novosti z ženevskega avtomobilskega salona. Ta je kar bogat tudi v sporočilnem smislu. Zaznamuje ga namreč izgon starih dizlov iz Nemčije. Veliko je mobilnostnih novic, testirali pa smo Citroënov aircross in francosko toyoto.

Tokrat smo se oglasili z avtomobilskega salona v Ženevi, ki ga, čeprav je razmeroma majhen, uvrščamo med pet najpomembnejših na svetu. Tja sodi zato, ker ima zelo bogato zgodovino predstavitev zelo pomembnih avtomobilov in ker na začetku leta predstavi novosti, ki bodo zaznamovale letošnje leto. Pokazali smo vam vse glavne novosti, zlati tiste, ki bodo pomembne tudi za slovenske ceste.

Dotaknili smo se tudi najbolj vroče teme ta hip v Evropi – prepovedi starejših dizelskih motorjev.

Pokazali smo vam test Toyotinega kombija proace, ki je v tesnem sorodu s francoskima bratrancema iz Citroëna in Peugeota.

Povedali smo tudi, da je lastnik kitajskega Geelyja, ki si med drugim lasti Volvo, postal največji posamezni delničar Daimlerja in zakaj to vznemirja številne zaposlene v avtomobilski panogi. Nemški proizvajalec sončnih celic je svojim strankam, ki se odločijo za nakup električnega avtomobila, začel podarjati električne polnilnice.

S slovenskim žirantom za Evropski avto leta, Sebastjanom Plevnjakom smo se pogovorili o letošnjem izboru, na katerem je slavil volvo XC40.

Pred končnimi ugotovitvami o letošnjem salonu ob ženevskem jezeru pa smo vam pokazali še test Citroënovega novega malega terensko obarvanega enoprostorca C3 aircross.

Martin Macarol
Audi A6 Foto: MMC RTV SLO
Citroen berlingo Foto: MMC RTV SLO
Peugeot 508 Foto: MMC RTV SLO
Lexus UX Foto: MMC RTV SLO
Toyota proace Foto: MMC RTV SLO
Volvo XC40 Foto: MMC RTV SLO
Citroen C3 aircross Foto: MMC RTV SLO
Prijavi napako
Komentarji
drf2006
# 08.03.2018 ob 08:47
Odkar obstaja Komotar minuta skoraj raje pogledam vsak posnetek po 6min kot pa preberem clanke iz avtomobilnosti...
Luka Novak
# 08.03.2018 ob 14:43
Dotaknili se bomo tudi najbolj vroče teme ta hip v Evropi – prepovedi starejših dizelskih motorjev.

Prepoved ?

Koliko se vas je pripeljalo na delovno mesto s starejšim dizlom (Euro 5 in starejši) in koliko starejših dizlov ste uporabili za pripravo prispevkov ?
Mirko Tipka
# 08.03.2018 ob 11:24
spet si bomo pasli oči... za kaj več pa ...
braun
# 08.03.2018 ob 10:08
Toyotin kombi proace super.

Vito zakon, nepresežen.
Kazalo