Opel pri nadgradnji svojih modelov sodeluje s priznanimi in certificiranimi izdelovalci nadgradenj. Foto: Opel
Opel pri nadgradnji svojih modelov sodeluje s priznanimi in certificiranimi izdelovalci nadgradenj. Foto: Opel

Na vodilnem evropskem salonu mobilnosti na področju nujnih posredovanj RETTmobil v Fuldi v Nemčiji so avtomobilski proizvajalci predstavili nova reševalna, gasilska in policijska vozila.
Opel je na 16. salonu vozil za reševalne službe predstavil pestro paleto nadgradenj, ki obsegajo vozila za posredovanje pri nezgodah, reševalna ter večnamensko gasilsko in reševalno vozilo na osnovi gospodarskega vozila movano.
Opel je v vozila za nujno posredovanje poleg movana predelal še insignio sports tourer, zafiro tourer, mokko in malega adama.
Nova opel astra sports tourer je bila predstavljena kot mobilni štab služb za pomoč in reševanje. Opel je karavana že v tovarni opremil s sistemom signalizacije in utripajočimi modrimi lučmi na zadnjem delu vozila – izključno s tehnologijo LED. Na dosegu roke na sredinski konzoli je upravljalna enota BT 220. Dodatna oprema vključuje digitalni sistem za radijske komunikacije z antenami na strehi, mikrofon za javne objave in sistem za delovanje motorja v mirovanju tudi brez kontaktnega ključa. Opel bo jeseni začel sprejemati naročila za astro sports tourer z gasilsko rdečimi folijami, ki so izdelek podjetja design112.
Movano za posebne potrebe
V sodelovanju s certificiranimi specialisti za nadgradnje in predelave so pri Oplu priredili movana. Model movano trabus (L3H2) je večnamensko vozilo za gasilsko brigado. Predelava z napredno tehnološko opremo prihaja iz podjetja Binz Ambulance- und Umwelttechnik. Ko bo konec salona RETTmobil, se bo ta movano pridružil ekipi iz Rüsselsheima, kjer bo skrbel za prevoz gasilske brigade proizvodnega obrata.
BMW z električnim gasilskim in policijskim i3
BMW je na razstavnem prostoru požel pozornost s predelavami motornega kolesa R1200 RT za potrebe zdravniške ekipe, ki se mora hitro prebiti na kraj nesreče. Motorju so dodali več kosov posebne opreme, izdelane po meri, med drugim tudi po eno torbo na vsaki strani motornega kolesa s prostornino 56 litrov za varen prevoz in skladiščenje medicinske opreme.
Električni BMW i3 so za potrebe gasilcev in policistov nadgradili s posebnim svetlobnim modulom z LED-osvetlitvijo. Za zdravnike in bolničarje so s posebno jekleno pregrado, posebnimi smerokazi in sistemom za zapisovanje podatkov opremili sedemsedežni model serije 2 gran tourer, športna terenca X1 in X3 služita za potrebe gasilcev.