Avtomobilnost
(9)

Poudarki

  • Nalepke s številko uslužbenca za blagajno
  • K črpalnim mestom usmerjajo talne oznake
Invalidom prijaznejše črpalke
Ob prihodu na Petrolove bencinske servise lahko invalidi pokličejo na pomoč uslužbenca na telefonsko številko, zapisano na posebni nalepki. Foto: M. Kr.

Dodaj v

Do invalidov prijaznejše črpalke

Po klicu na telefonsko številko z nalepke priskoči na pomoč uslužbenec
24. julij 2012 ob 13:48
Ljubljana - MMC RTV SLO

Petrol uvaja na bencinskih servisih zanimivo in preprosto novost, ki bo ob pomoči uslužbencev invalidom olajšala točenje goriva.

Na nekatera črpalna mesta so namreč namestili jasno prepoznavne oznake s telefonskimi številkami, ki jih lahko ob prihodu na črpalko pokličejo invalidi in zaprosijo uslužbence za pomoč pri črpanju goriva.

Z nalepkami so opremili predvsem tista črpalna mesta, na katerih je mogoče natočiti vse vrste goriva, do njih pa voznike invalide usmerijo tudi jasno vidne talne oznake. Invalidom tako ne bo treba zapustiti vozila, saj jim bodo gorivo natočili uslužbenci. Pri Petrolu zagotavljajo, da bodo v takšnih primerih kmalu poskrbeli tudi za poenostavitev plačilnega postopka.

Nalepke so preprosta in na videz malenkostna izboljšava, ki pa bo po besedah invalidov, Petrol je novost predstavil skupaj z Zvezo paraplegikov Slovenije, močno olajšala opravilo, ki ga večina voznikov opravi brez težav in rutinsko.

Pri Petrolu dodajajo, da ideja njihovega zaposlenega, ki jo je predlagal v okviru internega projekta »Prima ideja«, pri katerem zaposlene spodbujajo k iskanju novih rešitev in predlogov za izboljšanje storitev in procesov dela, ni avtorsko zaščitena in da bodo veseli, če jih bodo posnemali tudi na drugih bencinskih servisih.

M. Kr.
Invalidom prijaznejše črpalke
Invalidom prijaznejše črpalke
Invalidom prijaznejše črpalke
Invalidom prijaznejše črpalke
Prijavi napako
Komentarji
mojcd
# 24.07.2012 ob 19:32
da tistega robnika, sploh ne omenim......ko govorimo o invalidih....torej mora vsak imeti še dober vid da preko avta čez stebriček vidi nalepko
kučkučki
# 24.07.2012 ob 18:39
že na prvi sliki je zgoraj znak za prepoved uporabe mobilnega telefona...nato pa čist spodaj če rabiš pomoč pokliči XXXXX....amaterji pač.
mandm
# 24.07.2012 ob 16:28
Gre za večjo prodajo, ne za invalide ...
mojcd
# 24.07.2012 ob 19:30
smešno!!!!

A ima vsak invalid mobitel? Torej mora plačati za klic z mobitela, če ga ima - na fiksen telefon...

Kdo garantira, da se bo notri kdo javil, če so zasedeni?
Fak no a smo res tako zašli, da se da eno nalepko in voila....vse je narejeno
kiklopa
# 24.07.2012 ob 18:26
Ali ni na bencninskih črpalkah uporaba mobilnih telefonov prepovedana?
kazam123
# 24.07.2012 ob 17:14
Petrol uvaja na bencinskih servisih zanimivo in preprosto novost

Po naslovu sem že mislil, da so uvedli kako tehnično inovacijo v sodelovanju s strojnim in elektro fakulteto, pa so samo eno nalepko gor nalimali haha, kakšni nategatorji.
kiklopa
# 24.07.2012 ob 17:14
na MOL imajo na vseh črpalkah znake za invalida in samo 3x potrobiš, kar pomeni, da rabiš pomoč... uslužbenec pride, natoči in greš.
Pa ni potrebno, da se invalid zapelje na točno določeno točilno mesto.
jankoP
# 30.07.2012 ob 14:31
Največji dosežek Petrola zadnjih let, bravo. Se vidi, da imamo monopol.
Jakob Mali
# 26.07.2012 ob 08:46
Ali ni na bencninskih črpalkah uporaba mobilnih telefonov prepovedana?

Zunaj vozila da, lahko pa ga uporabljaš v vozilu - in point je v tem, da invalidu sploh ne bo potrebno stopiti iz vozila.
Kazalo