Voznik lahko streho zapre do hitrosti 120 km/h. Foto: Ferrari
Voznik lahko streho zapre do hitrosti 120 km/h. Foto: Ferrari

Ferrari je za 60. obletnico prisotnosti v Severni Ameriki pripravil jubilejno različico kabrioleta ferrari F60 america.
Ameriški zbiralci ferrarijev so že pokupili vseh 10 modelov F60 america, ki so jih v Maranellu za okroglo obletnico izdelali na osnovi modela F12 berlinetta.
Moder z belo dirkaško črto
Ekskluzivnemu modelu so v čast ameriškega dirkaškega moštva NART (North American Racing Team) namenili modro barvo z belo dirkaško črto po sredini prednjega pokrova, ki je v prejšnjem stoletju krasila ferrarije omenjenega moštva.
Oblikovalci so še izboljšali aerodinamiko, dodali so stranske zračnike, za boljši pretok zraka skrbijo posebna lahka platišča. Veliko elementov je iz lahkega ogljika, za ekskluzivnost skrbijo dodatki iz kroma. Posebnost v kabini je, da so voznikov sedež, sredinski greben, armaturna plošča in notranjost voznikovih vrat rdeči, sopotnikov sedež in drugi deli potniške kabine pa črni.
Avtomobilu s pomično streho iz tkanine so namenili nagrajeni sredinsko nameščeni V12 6,3-litrski pogonski agregat. 544 kilovatov moči, ki jih na zadnji kolesi prenaša sedemstopenjski dvosklopčni menjalnik, omogoča, da avto z mesta do hitrosti 100 km/ pospeši v samo 3,1 sekunde.