Racemo bo od druge polovice prihodnjega leta na voljo v Indiji, kasneje morda tudi na drugih trgih. Foto: Tamo
Racemo bo od druge polovice prihodnjega leta na voljo v Indiji, kasneje morda tudi na drugih trgih. Foto: Tamo

Tata, ki je bila do zdaj znana po nizkocenovnih izdelkih, po novem cilja višje. Zato si je zamislila novo znamko Tamo, o kateri smo že pisali tukaj. Njen prvi model je kompaktni športni dvosedežnik racemo, ki se ponaša s spoštovanja vrednimi tehničnimi rešitvami, kot je denimo patentirana zgradba Multi-Material Sandwich, ki pušča veliko svobode oblikovalcem, zagotavlja veliko prilagodljivost in omogoča hiter razvoj od prototipa do končnega izdelka.

Gre za sodoben avtomobil, ki je nastal v studiu Tata Motors Design Studio v Torinu. Poganja ga sredinsko nameščen 1,2-litrski turbobencinski trivaljnik, ki razvije 140 kilovatov (190 KM) in 210 Nm navora. To 3,84 metra dolgemu in le 1,21 metra visokemu dvosedežniku omogoča pospešek od 0 do 100 kilometrov na uro v manj kot šestih sekundah. Med drugim pa se športni malček lahko pohvali tudi z vpetimi dvojnimi trikotnimi vodili ter s sekvenčnim šeststopenjskim menjalnikom.

Poleg zanimive tehnične osnove racemo ponuja napreden informacijsko zabavni sklop, ki je nastal v sodelovanju z Microsoftom in lahko s sodobno povezljivostjo zadovolji tudi mlajše uporabnike.

Mali dvosedežni športnik (v osnovni izvedbi racemo in dirkaški racemo+) bo sprva namenjen le domačemu trgu, pri čemer Indijci ne izključujejo možnosti prodaje tudi na drugih trgih.