Jubilejni golf je bil izdelan v Wolfsburgu. Foto: EPA
Jubilejni golf je bil izdelan v Wolfsburgu. Foto: EPA
Volkswagen golf
Izdelali so jih že 25 milijonov. Foto: EPA

Vodja tovarne Dietmar Korzekwa je ob tem dejal: "25 milijonov golfov v 33 letih je zavidanja vreden dosežek, na katerega smo lahko vsi ponosni.

Samo v tovarni v Wolfsburgu je bilo izdelanih 15 milijonov primerkov tega modela. Zahvaljujem se vsem sodelavcem, ki so v preteklih letih vsak dan prispevali k temu, da kljub vse hujši konkurenci na svetovnem trgu še vedno vztrajamo. Skupaj bomo nadaljevali zgodbo o uspehu golfa."

Nadaljevanje uspešne zgodbe
Bernd Osterloh, predsednik skupnega in koncernskega tovarniškega sveta, je dodal: "25 milijonov izdelanih golfov je tudi odraz izjemnih dosežkov naših sodelavk in sodelavcev, ki so s svojim kakovostnim delom, bodisi kot inženirji ali proizvodni delavci, z našim golfom ustvarili trajno prodajno uspešnico, ki mnogim območjem tega sveta zagotavlja delo in prihodnost."

Volkswagen je v preteklem letu kupcem po vsem svetu prodal več kot 716.000 golfov. Najpomembnejši evropski trgi so Nemčija, Velika Britanija, Francija in Italija, najpomembnejša prodajna območja zunaj Evrope pa Japonska, Južna Afrika in ZDA.