Kakšne poškodbe povzroči sol na cestišču, koliko je soljenje cest škodljivo za okolje - konkretno, koliko bolj je zaradi soljenja onesnažena narava, ko sneg in dež splakneta sol v vodotoke in po poljih. Koliko zimske razmere poškodujejo naša vozila, svetujemo, kako jih pripraviti na zimo, kako zaščititi lak in podvozje.

Pridružili smo se preventivni akciji Zavarovalnice Triglav in Petrola, v kateri s poglobljenimi intervjuji na bencinskih servisih po vsej Sloveniji preverjamo, kako resno zimske razmere jemljemo Slovenci. Hkrati preverimo, kako skrbimo za našo varnost, ali smo se pravilno pripeli, smo nastavili vzglavnik, namestili otroški sedež in podobno.

Nabrali smo prve vtise o novi, že peti generaciji Oplove corse in jo mimogrede primerjali s prvo, tisto iz leta 1982.

Tudi v rubriko Testi sta tokrat zapeljala dva mestna klasika, ford fiesta in volkswagen polo. V fiesti smo spoznali kombinacijo litrskega turbo trivaljnika in samodejnega menjalnika je bil, v preizkušenem polu pa se je vrtel 1,2-litrski štirivaljnik TSI, ki spada že v zgornji del ponudbe tega modela.


K ogledu Avtomobilnosti vas vabimo vsak torek ob 20.50 na TV SLO 2 in vsako soboto ob 12.15 na TV SLO 1.

Obiskovalci MMC-ja si boste lahko oddajo predpremierno ogledali že dve uri pred oddajo, vse prispevke iz oddaje pa bomo med tednom objavili tudi v obliki spletnih prispevkov.

Oddajo pripravljata Andrej Brglez in Miha Merljak, ki sta dolgoletna poznavalca avtomobilizma ter avtorja številnih medijskih in prometno-preventivnih dogodkov. Oddajo vodi David Urankar.

Je soljenje cest sploh potrebno? Foto: MMC RTV SLO
Opel corsa - primerjava pete in prve generacije Foto: MMC RTV SLO
Ste se že pripravili na zimo?
Preizkusili smo fiesto z litrskim trivaljnikom in samodejnim menjalnikom. Foto: MMC RTV SLO