Električni motocikel navdušuje z nenavadno obliko Foto: Johammer
Električni motocikel navdušuje z nenavadno obliko Foto: Johammer
false
Merilniki vgrajeni v stransko ogledalo. Foto: Johammer

Tako kot oblika, sta svojevrstna tudi ogrodje in merilniki. Slednji se v obliki več funkcijskega prikazovalnika skrivajo v vzvratnem ogledalu. Celostno podobo vzvratnih ogledal dopolnjujejo še dnevne luči.

V ponudbi sta dve različici, J1.150 in J1.200, ki se razlikujeta v bateriji in posledično tudi dosegu z enkratnim polnjenjem. Prvi vam ponuja do sto petdeset kilometrov dosega, medtem ko alternativna različica zagotavlja do dvesto kilometrov dosega. Različica z nižjim dosegom, na račun manjše mase, sekundo hitreje pospeši do hitrosti sto kilometrov na uro, in sicer to hitrost doseže v sedmih sekundah.

Tehnične karakteristike
Enajst kilovatov močan elektromotor, s presežkom kratkotrajne moči do šestnajst kilovatov, je nameščen v zadnjem kolesu. Pretirano hiter Jahmmer J1 ni. S pomočjo ene prestave doseže elektronsko omejeno najvišjo hitrost, ki znaša sto dvajset kilometrov na uro.

Dober meter visok in nekaj več kot dva metra dolg motor je težak skoraj sto šestdeset kilogramov z manjšo in malo manj kot sto osemdeset kilogramov z večjo baterijo. Kapaciteta baterij znaša dobrih osem pri manjši oziroma slabih trinajst kilovatnih ur pri večji bateriji.

Kot je v navadi pri električnih prevoznih sredstvih, prav ugoden ta špas ne bo. Cene za to nenavadno kreaturo se v Avstriji pričnejo pri skoraj triindvajset tisoč evrih.

Življenjska doba baterije
Proizvajalec zagotavlja, da bo baterija obdržala vsaj petinosemdeset odstotkov svoje kapacitete štiri leta ali dvesto tisoč prevoženih kilometrov. Lastnikom njihovih električnih dvokolesnikov ponujajo tudi možnost zamenjave baterije ob prihodu novejših baterij z višjo kapaciteto. Podatkov o stroških menjave niso podali.