Ko bo GLC coupe serijski model, bo to sedmi športni terenec v ponudbi Mercedes-Benza. Foto: Mercedes-Benz
Ko bo GLC coupe serijski model, bo to sedmi športni terenec v ponudbi Mercedes-Benza. Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz bo koncept GLC coupé, ki je približek serijske različice modela, že v bližnji prihodnosti pridružil večjemu modelu GLE coupe, sicer konkurentu BMW-ja X6.
Serijski mercedes-benz GLC coupe bo neposredni konkurent BMW-ja X4, koncept pa napoveduje tudi prihodnji oblikovalski jezik znamke. Nemci ga bodo v konceptni različici razkrili na mednarodnem avtomobilskem salonu v Šanghaju na Kitajskem.
Zadaj dva sedeža
Gre za kupejevsko različico športnega terenca s štirimi sedeži, ki v dolžino meri 473 centimetrov, kar je šest centimetrov več od BMW X4, visok je 160 centimetrov ali dva centimetra manj od bavarskega tekmeca, medosna razdalja je z 283 centimetri za dva centimetra daljša od X4. V Stuttgartu so mu namenili 21-palčna platišča, dimenzije koles so 285/45 R 21.
GLC coupe je narejen na osnovi prihodnjega modela GLC, na trgu pa ga lahko pričakujemo konec leta 2016 ali najpozneje na začetku leta 2017. Za pogon koncepta je zadolžen 3,0-litrski šestvaljni biturbo motor z 270 kilovatov moči in 520 Nm navora, ki so si ga sposodili pri modelu C450 AMG sport. Moč se na vsa štiri kolesa prenaša s pomočjo devetstopenjskega 9G-tronic samodejnega menjalnika. V ponudbi pogonskih agregatov naj bi bil poleg bencinsko in dizelsko gnanih motorjev tudi priključni hibrid.
Pogonske agregate naj bi si sicer delil z modelom razreda C, agregat, ki so ga vgradili pod motorni pokrov koncepta, pa naj bi bil rezerviran za različico AMG sport. A tudi to ne bo vrh ponudbe, ki naj bi ga zasedel model AMG GLC coupé 63 s 4,0-litrskim V8 bencinskim motorjem.