Novi MAN TGE bo v prodaji z letom 2017. Foto: MAN
Novi MAN TGE bo v prodaji z letom 2017. Foto: MAN

TGE bo na voljo kot zaprto dostavno vozilo in kombi z okni, MAN pa zanj ponuja pester izbor nadgradenj in možnosti različnih konfiguracij. Z razpoložljivim razponom med 3,0 do 44 ton bo na voljo za različne storitve, tako tovorne kot transportne.
Obstajata dve medosni razdalji, tri različne višine strehe in tri različne dolžine vozila. Dolžine zaprtega dostavnega vozila so 5.983 milimetrov, 6.833 milimetrov in 7.388 milimetrov, višine pa 2.340 milimetrov, 2.575 milimetrov in 2.800 milimetrov. Največja mogoča prostornina je do 18,3 kubičnega metra, prtljažni prostor pa je v standardni opremi osvetljen z LED-svetlobo. Dovoljena skupna masa TGE se začne pri 3,0 tone in sega vse tja do 5,5 tone. Dodatnih 3,5 tone se lahko doda prek vlečne kljuke. V idealnem okolju lahko nosi do 1,5 tone tovora.
Samodejno zavira serijsko
Kupci lahko izbirajo med različicami s prednjim pogonom, pogonom na zadnji kolesi ali na vsa štiri kolesa. V motorni ponudbi je dvolitrski dizelski motor na voljo v različicah s 75, 90, 103 ali 130 kilovatov moči. Menjalnik je lahko ročni šeststopenjski ali samodejni osemstopenjski.
Pri podjetju iz Münchna pravijo, da so se pri snovanju vozila osredotočili na trajnost materialov, kot so prevleke sedežev, ki so podobne tistim v težkih tovornjakih. Standarden del varnostne opreme je sistem za pomoč pri zaviranju v sili EBA (Emergency Brake Assist). Senzorji razdalje služijo za pregled kritičnih razdalj in tako pomagajo skrajšati zavorno pot. MAN TGE je opremljen še z elektromehanskim servovolanom, tempomatom, sistemom za prepoznavanje utrujenosti ...